lluvia ligera
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
21°

El Govern torna a deure 6 milions a la concertada

La Plataforma té una reunió amb el conseller d'Educació dimecres que ve per tal d'aclarir la situació financera amb vista al nou curs escolar, que comença el 12 de setembre

122432

Una manifestació de la concertada per l'equiparació de sous amb la pública, el 2004.

Joan Riera(J.Morey)

El Govern de les Illes torna a acumular un deute de 6 milions d'euros amb l'escola concertada, tal com confirmà ahir el portaveu de Plataforma en defensa de l'ensenyament concertat de les Balears, Bernat Alemany. Tot i que el passat 1 d'agost el Govern abonà 3 milions d'euros corresponents als concerts de març a abril, tornen a quedar pendents els pagaments de maig a agost. Per això, dimecres que ve la Plataforma té prevista una reunió amb el conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch per tal de poder començar el curs "amb una mica d'orientació", segons paraules d'Alemany.

Respecte de les mesures que podrien emprendre els centres en cas que el Govern no pugui afrontar el pagament, Alemany apuntà que no es plantejaran cap mesura fins que no es reuneixin amb el conseller. Ara fa un mes, quan el Govern no els pagava, anunciaren que es veurien obligats a fer un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO).

Tot i el deute que novament s'acumula, Alemany es mostrà ara més tranquil que no pas fa uns mesos. "No veim perillar el començament de curs ni el sou dels professors, perquè no es paguen d'aquesta aportació". Allò que sí que fa patir a Alemany són els proveïdors, amb l'última transferència de l'Executiu "vam poder liquidar només part del deute que hi teníem".

Bones perspectives

Pel també president de la patronal Escola Catòlica, les perspectives pel curs 2011-12 per a la concertada són bones. "Si agafam l'històric com a indicador, a la matrícula d'Infantil, a 3 anys, enguany hi haurà sis alumnes més", indicà Alemany. Tot i la crisi, l'educació concertada continua sent una opció molt vàlida per a moltes famílies que "com a mínim tenen expectatives de mantenir els fills al centre fins a 4t d'ESO".

12 i 14 de setembre

El passat 20 d'agost, la Conselleria d'Educació decidí modificar el calendari escolar. D'aquesta manera, els centres on s'imparteixen simultàniament diferents etapes educatives començaran el curs el 12 de setembre i el finalitzaran dia 22 de juny. Si l'etapa de Secundària començàs el curs el dia 14 de setembre de 2011 i finalitzàs el dia 26 de juny de 2012, els dies 25 i 26 de juny podran programar activitats complementàries i de suport educatiu. I és que aquells centres que només són d'Educació Secundària i Batxillerat començaran dia 14.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Scaramouche, fa mes de 9 anys

Mateix sou per a la concertada amb les mateixes condicions d'admissió i de treball que a la pública.

Valoració:1menosmas
Per Ma. Neus Santaner Pons, fa mes de 9 anys

Quina llàstima que encara no hagin fet tot el possible perquè la carta de relacions laborals (conveni estatal) per signar-la! Encara tenim els salaris de 2008, però devaluats! I això són els de la Plataforma! Això es diu eficàcia!

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris