nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Immobilitzen els inhaladors d'alcohol

Salut intervé sis dispensadors d'aquests xopets als bars de Punta Balena. Al·lega manca d'higiene i incertesa sobre l'origen de les substàncies

122478

Els oxy shots tenen bastanta demanada en els bars de zones turístiques, sobretot a Magaluf.

Michels

La Conselleria de Salut i la Guàrdia Civil han immobilitzat les màquines que dispensen els oxy shots. Es tracta de xopets d'alcohol inhalat que han tingut gran èxit en la zona de bars de Punta Balena (Magaluf). Concretament, s'ha immobilitzat sis màquines dispensadores dels oxy shots en aquesta àrea turística de Calvià, segons informà ahir la Conselleria de Salut. Els motius de la paràl·lisi són la incertesa de l'origen de les subtàncies que es dispensen; el fet que no s'informava dels possibles riscs d'inhalar alcohol als consumidors i que empleaven material d'ús exclusiu sanitari i sota prescripció mèdica de manera inadequada. A més, no es canviaven les boquilles dels filtres mitjançant els quals s'aspirava l'alcohol, de manera que mancaven d'uns mínims d'higiene i això podia derivar en problemes de salut.

Tot i l'actuació efectuada, la Conselleria manté en marxa la inspecció i adverteix que immobilitzarà tots els aparells que subministrin alcohol inhalat. Fou el responsable de la Direcció General de Salut Pública i Consum, Frederic Sbert, qui va ordenar, fa uns dies, inpeccionar els locals on se serveixen aquests xopets amb l'objectiu d'investigar el risc i els possibles efectes adversos d'inhalar alcohol. El resultat de la inspecció ha estat la immobilització, fins ara, de sis aparells dispensadors dels oxy shots.

Fins i tot al Facebook

Aquesta nova manera d'ingerir alcohol ha tingut tant d'èxit que fins i tot té pàgina propia a la xarxa social Facebook. Potser aquest triomf es deu al fet que un sol xopet inhalat equival a unes quatre copes d'alcohol convencional. És a dir, amb els oxy shots la gatera està assegurada. Costen de mitjana uns 5 euros, encara que el preu pot oscil·lar entre 3 i 10. El client pot escollir de què vol el xopet: tequil·la, ron... però també hi ha disponibilitat d'altres licors, com ara el vodka de caramel o maduixa. No obstant això, el gust d'aquests xopets no resulta rellevant per als consumidors, sinó més aviat els efectes que provoquen. Alguns turistes expliquen que es troben feliços i, fins i tot, eufòrics. També senten que floten en l'aire. Tot i aquestes sensacions, Salut adverteix que també poden tenir efectes nocius.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Hahaha, no "jajaja", fa mes de 9 anys

xopet, n m

es chupito fr coup fr goutte en shot Begudes>

Traguet d'una beguda alcohòlica, especialment licor, servida en un gotet.

Nota: També s'utilitzen les denominacions didalet, tap, gotet, copeta o colp.


(Termcat, neoloteca)

Valoració:5menosmas
Per Xisco, fa mes de 9 anys

Xopet no es com et quedas quan te plou al damunt??, jajaja.

Valoració:-6menosmas
Per Éto què eh lo que héh?, fa mes de 9 anys

xopet què eh lo que éh?

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris