cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

El PP du el cap d'IB3 al ple en espera de l'OK de l'esquerra

Els populars ja han demanat incloure la votació del director de l'ens públic a la sessió de dimarts. L'oposició ha de dir avui si votarà Jacobo Palazón o no

122444

Jacobo Palazón, amb l'anterior director general d'IB3, Pere Terrasa.

S. AMENGUAL

L'oposició encara no ha dit si dóna per bona la proposta del PP de nou director general d'IB3, però els populars ja han demanat incloure el punt en l'ordre del dia del pròxim ple del Parlament. El PSIB i la coalició PSM-IV-ExM comunicaran aquest matí la seva decisió al grup popular, just en l'últim moment, perquè avui mateix la junta de portaveus ha de definir els punts del ple extraordinari de dimarts vinent. Durant l'horabaixa d'ahir, representants dels socialistes i dels econacionalistes es van reunir, per separat, amb Jacobo Palazón, que ja treballa a IB3 com a director tècnic i d'explotació i que, ara per ara, és l'únic candidat a dirigir la cadena. Volien conèixer-lo i parlar-hi per decidir si hi votaven a favor o no. Amb tot, l'oposició no ha de comunicar fins aquest matí quina serà la seva decisió.

Però el PP no s'ha esperat a saber si la seva proposta té el vistiplau de l'esquerra. La portaveu del grup popular al Parlament, Mabel Cabrer, va confirmar que ja han registrat la sol·licitud per incloure a l'ordre del dia del ple de dimarts la votació del director general i el consell d'administració d'IB3. Cal tenir en compte que, sense l'oposició, el PP no podria aprovar la nova direcció fins d'aquí a sis mesos. Ara calen dos terços dels vots de la Cambra per fer el nomenament, encara que, si en mig any no s'arriba a un consens, el PP en tindria prou amb la majoria dels vots.

Independència

Segons la diputada de la coalició econacionalista Fina Santiago, veuen Palazón amb "il·lusió i ganes" de dirigir l'ens públic de ràdio i televisió. Ahir, després de reunir-se amb el candidat, també va dir que aquest nega que hagi patit cap mena de pressió del PP per definir el seu equip directiu. Els partits d'esquerres pretenen garantir la independència del futur director general d'IB3. En cas que l'oposició es negàs a votar Palazón, el PP probablement mantindria la proposta de votació, perquè així començarien a comptar els sis mesos que calen per exhaurir el termini en què es necessita un ampli consens per aprovar el director. Amb tot, al mateix PP li interessa força que es triï ja un nou cap de la cadena pública, perquè vol corregir la situació actual en què és el conseller de Presidència, Toni Gómez, qui té les funcions de director general.

D'altra banda, en cas que hi votassin en contra, els partits d'esquerres també haurien d'explicar molt bé per què ho fan. Palazón és un dels sis noms que va proposar la mesa audiovisual, la patronal del sector. Té un perfil tècnic, coneix IB3 i no és el que preferien els populars. A més, si hi ha acord els altres vuit membres del consell de direcció seran a parts iguals per a l'oposició i per al PP. Els populars en triarien quatre; els socialistes, tres; i els econacionalistes, un. El novè és el director general mateix.

Si el PP s'ha d'esperar mig any a nomenar el director general, ho podrà fer tan sols amb majoria simple, amb els vots dels seus mateixos diputats. Així, podria escollir qui preferís com a director general i també es quedaria tots els representants al consell d'administració de l'ens públic de ràdio i televisió autonòmica. El primer nom amb què s'havia arribat a un consens era el del director de la COPE a Mallorca, Xavier Bonet, que ho va rebutjar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris