cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Nàpols vol incinerar el seu fems a Mallorca

Les autoritats de Nàpols han sol·licitat ajuda a Balears per solucionar els greus problemes de salut pública que causa el fems a la ciutat italiana. En concret, els polítics napolitans han proposat a Tirme la possibilitat de portar 4.000 tones de residus setmanals a Mallorca durant uns sis mesos perquè siguin incinerats a la planta mallorquina; en total serien 100.000 tones de residus. Els residus arribarien a l'Illa amb vaixell a partir del mes de setembre o octubre, coincidint amb la temporada baixa i la caiguda de l'entrada de residus a la incineradora.
Tirme registrà aquesta sol·licitud en el Consell de Mallorca a principi d'agost, però la consellera insular de Medi Ambient, Catalina Soler, ha rebutjat l'oferta, ja que entén que aniria en detriment de la imatge turística de l'Illa.

Tanmateix, el tractament de residus procedents d'altres països està permès per la UE, encara que seria necessari que el Consell tingués autorització de la Comissió balear de Medi Ambient. Per citar un exemple, el 2007 es van exportar dins l'àmbit de la UE uns 6,4 milions de tones de residus no perillosos. Des de Tirme insisteixen que la planta incineradora està preparada per acceptar la proposta napolitana i asseguren que no suposaria contaminació, ja que els residus vindrien compactats i tractats directes del vaixell a la incineradora. A més, argumenta que incinerar les escombraries napolitanes suposaria uns ingressos superiors als deu milions d'euros (la tona d'escombraries es cobraria entre 80-90 euros), el que possibilitaria no apujar la Tarifa Insular de Residus Sòlids Urbans (TIRSU). En concret, es podria davallar 25 euros el cost per tona.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Foner mallorquí, fa mes de 9 anys

El PP convertirà Mallorca en un abocador De fems?

Valoració:7menosmas
Per Scaramouche, fa mes de 9 anys

A nosaltres ens obliguen a separar els fems, però els fems napolitans arribaran destriats?

Valoració:4menosmas
Per Marta, fa mes de 9 anys

Aquest és el futur de Mallorca: abocador de fems.

Valoració:26menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 9 anys

El problema és que durant molts anys s'ha infrautilitzat el forn que hi havia a Son Reus i, sense cap mena de justificació tècnica, construïren el nou forn. En teoria, era perquè l'antic no donava l'abast, però ara es veu que amb l'antic a ple rendiment sí que era suficient. Per tant, es veu que la construcció del nou forn era una pilotada brutal de la qual qualcú es beneficià. Ara, és clar, Tirme es troba amb un forn nou de trinca però que no té fems per cremar. I amb lo de Nàpols ha vist el negociarro. ÉS IMPRESENTABLE QUE FINS I TOT ES PLANTEGI LA POSSIBILITAT DE DUR FEMS D'ALTRES BANDES. Amb l'excusa de la crisi està justificada qualsevol acció que generi ingressos? Hem trabucat o què?

Valoració:18menosmas
Per joan de sa montanya, fa mes de 9 anys

Ja no mos ve d'una estirada!....Mos duen màfies. narcotràfic, trileros i delinqüents de tota mena, ara ja mos poden dur la resta del fems!

Valoració:6menosmas
Per PILAR PONS, fa mes de 9 anys

No hi ha un lloc més a prop per dur els fems a incinerar? O és que a Itàlia no hi ha incineradores!

Valoració:21menosmas
Per xaume, fa mes de 9 anys

Que es serveixi aquest fems com aperitiu a les festes de'n Berlusconi.

Valoració:24menosmas
Per Indignat, fa mes de 9 anys

Però bono, que es pensen que som beneits? A Tirme, fa anys que NO incineren... O és que algú veu sortir fum de la xemeneia? O és que no sabeu que s´està construint una altre abocador just al costat de la "muntanya" que, per cert, no és de cendres? O és que no sabeu que pagam una taxa d´incineració per no incinerar? Per què els periodistes no ho investiguen un poc?

Valoració:38menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris