nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

Ajudar i créixer amb el Projecte Home

L'entitat disposa de 361 voluntaris a les Illes Balears per guiar, rehabilitar i reinserir els toxicòmans a la societat

122436

El director de Relacions Humanes de Projecte Home Balears, Pau Buades i el seu president, Tomeu Català.

J.Morey

Projecte Home, l'entitat dedicada al tractament i a la rehabilitació de la drogodependència, disposà l'any 2010 de 361 voluntaris a les Balears. Des de 2006, el nombre de col·laboradors ha augmentat en més de cent persones. Aquests donen suport als professionals de l'associació i als mateixos usuaris de Projecte Home. Des de l'entitat s'ha volgut dedicar el 24è aniversari de Projecte Home als seus col·laboradors, ja que el 2011 és l'Any europeu del voluntariat. Pel director de relacions humanes de l'entitat, Pau Buades, l'augment del nombre de voluntaris suposa "una alegria que, a més, reforça el reconeixement de la societat envers la tasca que du a terme l'organització".

Un 57,6% dels voluntaris són dones, davant el 42,4% d'homes. A més, la mitjana d'edat se situà en 55,8 anys -la franja de 50 anys cap endavant és la més nombrosa-. Per Buades, això s'explica "perquè se senten persones actives i amb ganes d'ajudar". L'encarregat de relacions humanes insistí en la necessitat que els col·laboradors tinguin un mínim de coneixements. Per aquest motiu, el 2010 "es realitzaren accions formatives a 203 voluntaris".
El president de Projecte Home Balears, Tomeu Català, destacà la importància dels valors del voluntariat, juntament amb els de la professionalitat. Per Català, "un gran professional sense esperit de compromís no serviria; i a la inversa, tampoc". Català considera que allò més important de la relació entre l'usuari i el voluntari es troba en "la gratuïtat que aporta, valor que observa l'addicte i que el despista". "Les hores que hi dedica i el fet d'escoltar a canvi de no-res, només perquè estima o perquè val la pena, és una gran aportació per a la persona que es rehabilita", explicà Català.

El president de Projecte Home també volgué destacar que el valor dels voluntaris "és extraordinari i una de les grans aportacions a l'entitat". D'altra banda, Català explicà que al final del seu procés que, molts dels que eren addictes, es fan voluntaris: "S'adonen que oferir val la pena, i que aportar gratuïtament és molt satisfactori". A més, per a la persona que es troba en procés de rehabilitació és una experiència positiva, "ja que es retroba amb gent capaç de viure uns valors" i el procés n'afavoreix "la reinserció i normalització". Buades i Català varen estar acompanyats per tres voluntaris, que es mostraren d'allò més satisfets i contents per la seva aportació a Projecte Home. Els tres coincidiren a destacar la duresa dels primers moments viscuts com a voluntaris.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris