lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

De director tècnic d'Asaja a la Comissió de Medi Ambient

José Carlos Caballero fou escollit per Biel Company. El PSM es preocupa perquè la documentació es pugui redactar en català

33336

Gabriel Company ha nomenat José C.Caballero nou responsable de la Comissió.

S. AMENGUAL

El nou responsable de la Comissió Balear de Medi Ambient és José Carlos Caballero Rubiato, l'anterior director dels serveis tècnics d'Asaja Espanya. No parla en català i des del PSM es preocupen davant la possibilitat que exigeixi que la documentació li sigui presentada en castellà. Antoni Alorda, diputat de la coalició PSM-IV-ExM, es mostrà preocupat. L'econacionalista qualificà la situació de "greu"i es mostrà cautelós pels canvis que això pot suposar en les comunicacions de la Comissió, tant en els debats com en la redacció dels informes futurs.

A més, considera que amb el nomenament de Caballero, el conseller d'Agricultura, Medi Ambient i Territori Gabriel Company està demostrant una falta de sensibilitat cap a la cultura i la idiosincràsia de les Illes Balears. De fet, Alorda afegí que el conseller ja va parlar de manera despectiva de l'esmentada comissió. José Carlos Caballero Rubiato era el de director dels serveis tècnics de Asaha Espanya (Associació agrària de joves agricultors), organització encarregada de vetlar pel sector agrari i que té uns 200.000 adeptes. Gabriel Company, per part seva, era el president d'Asaja Balears fins que fou nomenant conseller .

El diputat del PSM considera qüestionable aquest nomenament, ja que "sembla una persona que no dóna les suficients garanties" per al càrrec. Segons Alorda, Caballero deu ser una persona de confiança personal de Company, perquè a les Illes no se sap res del seu currículum".

Desconfiança

D'aquesta manera, Alorda opina que en un primer moment aquest personatge pot "alimentar les suspicàcies". Tot i així, també va manifestar que cal veure què farà, donar-li un vot de confiança. No obstant això, el diputat de la coalició PSM-IV-ExM afirmà que "s'interessarien per José Carlos Caballero". Per començar, ja han pensat fer-lo comparèixer al Parlament perquè expliqui què pensa fer amb la Comissió Balear de Medi Ambient. Però no només això, sinó que també volen demanar-li si pretén canviar tot el règim lingüístic de l'ens. Així mateix, esperen poder tractar el tema amb el conseller Biel Company. Tanmateix, Alorda es mostrà partidari de preservar el català a la Comissió Balear de Medi Ambient i considerà que "aquest senyor (el director de l'ens) ha d'aprendre català en dos dies".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ús de la llengua, fa mes de 9 anys

L'ús de la llengua queda garantit per les disposicions vigents, no pel nom ni la procedència dels alts càrrecs.

Valoració:5menosmas
Per llorda, fa mes de 9 anys

si parla català és pitjor?
idò per què no en tenim cap aquí "del agrado" dels del pp?
pentura és qualque favor que li deuen al tal caballero? pentura per haver mantingut al càrrec al company en temps de "sequera" (de poder)??

Valoració:25menosmas
Per Joan P., fa mes de 9 anys

Només posen forasters en càrrecs públics! I quèno hi ha mallorquins vàlids?

Valoració:35menosmas
Per un poblé, fa mes de 9 anys

a lo millor tornen estudiar una altre subvenció de 600.000.- € per Asaja,. Per cfert com va anar l´estudi de l agricultura de les Illes del temps den Matas ue doná peu a la subvenció?´ En sam¡bem res del resultat...

Valoració:16menosmas
Per Pere, fa mes de 9 anys

Què vol dir? Que consideren que aquí no hi ha ningú prou preparat per ocupar aquest càrrec i l'han d'anar a cercar a fora? Sí que tenen en bona consideració els mallorquins!
I els seus? N'hi deu haver d'emprenyats perquè no els han col·locat enlloc i encara han d'aguantar que en duguin de fora!

Valoració:25menosmas
Per Fmh, fa mes de 9 anys

El que ha de fer el Govern es posar alts carrecs que parlin perfectament el catala standar.Es importantisim que parlin catala.Si despres son uns inutils al seu carrec es secundari.Pero aixo si,que parlin catala.

Valoració:-39menosmas
Per Un ase mallorquí, fa mes de 9 anys

El Sr Company als darrers anys i a unes conegudes retransmissions dominicals de futbol on feia tertúlia ja mostrava "maneres" del seu tarannà. De pagès que presumeix en te ses porcelles que es menja. Despectiu i prepotent a la cultura catalana, segurament ni entendra que existeixen els traductors. Seguim amb la "espanyolització" d'amiguets de totes les institucions a la descarada.

Valoració:31menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris