nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
29°

El PP celebra que el PSIB admeti que va deixar 240 milions de deute al Consell

La consellera d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca, Margalida Roig, ha assegurat que la Institució Insular no ha renunciat «en cap moment» a cobrar el deute del Govern

La consellera d'Hisenda i Funció Pública del Consell de Mallorca, Margalida Roig, ha assegurat que la Institució Insular no ha renunciat «en cap moment» a cobrar el deute del Govern, així com també ha sutratllat que hi ha conversacions amb el vicepresident econòmic, Pep Ignasi Aguiló, per estudiar una solució per aquest assumpte.

Així ho ha afirmat Roig a Europa Press en resposta a les crítiques realitzades pel portaveu del Grup Socialista en el Consell, Jaume Garau, i el president del Grup, Antoni Alemany.

Herència del PSIB

La consellera insular d'Hisenda i Funció Pública, Margalida Roig, ha assegurat avui que celebra que el PSIB admeti que va deixar a l'actual govern insular 240 milions d'euros de deute per part del Govern en herència i ha remarcat que "s'està negociant com resoldre-la". En resposta a la petició formulada avui pel grup socialista en el Consell que el govern insular exigeixi al Govern que estableixi un pla de pagament per a l'esmentat deute, Roig ha dit agrair al PSIB que admeti dita "deute heretat" i ha remarcat que l'executiu insular ja està intentant concretar com liquidar-la.

"Nosaltres no hem creat alarma ni ens hem inventat números i quan entram en el Consell el Govern li devia 240 milions d'euros que hem heretat", ha criticat Roig en declaracions a Efe, que ha defensat que el govern insular no ha renunciat a ella. Roig ha recordat que els responsables del Consell de Mallorca ja s'han reunit en diverses ocasions amb el vicepresident econòmic, de Promoció Empresarial i d'Ocupació del Govern, Josep Ignaci Aguiló, per intentar solucionar el problema del deute.

"Estam negociant amb el Govern com podem fer front a un calendari de pagaments que estan pendents perquè ells el van deixar pendent", ha explicat Roig. La consellera d'Hisenda i Funció Pública assegura que el Govern va deixar de pagar al Consell de Mallorca el febrer de 2010 els 8,8 milions d'euros mensuals amb què finançava la institució insular.

Roig ha negat que l'anterior govern (de PSIB i PSM) elaboràs un calendari de pagament de 18 milions d'euros mensuals per part del Govern, com ha assegurat avui l'exconseller d'Hisenda, Antoni Alemany, sinó que "es van veure obligats a acollir-se una línia de confirming del Govern per 18 milions, que li ha costat al Consell de Mallorca uns 173.000 euros de despeses financeres."

Sobre els 37,5 milions que el Govern va pagar al Consell de Mallorca entre 2008 i 2010 amb càrrec a la reforma de la llei de finançament dels consells, Roig ha criticat que la institució insular els inclogués com ingressos en els seus pressuposts per a 2011 quan l'executiu autonòmic no els tenia pressupostats com a despesa. L'exconseller Alemany ha assenyalat que aquests 37,5 milions són els únics que depenen de la "voluntat política" de l'actual Govern, a la qual cosa Roig ha replicat que han tingut "des de gener fins a juny per veure com es manifestava aquesta voluntat política", una cosa que a més afecta als quatre consells insulars.

Roig ha reclamat el PSIB que si disposa d'algun document on quedi patent el compromís del Govern de pagar aquests 37,5 milions, l'hi faciliti, tal com ha assenyalat l'exconseller Alemany que va quedar reflectit a l'acta de l'última reunió del Consell Interinsular de Finançament.

La consellera d'Hisenda i Funció Pública critica que el grup socialista s'"atreveixi" a dir que ha deixat un Consell de Mallorca sanejat "amb aquesta situació de deute pendent molt important, que s'arrossega des de l'any 2009 i 2010, i amb una partida de 37,5 milions que no van deixar solucionada".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balears, fa mes de 9 anys

i la millonada de euros que estarem pagant durant 30 anys que deixà el PP de Matas no compten?. El govern del pacte es va haver d'endeutar perquè els altres s'havien omplert les butxaques i havien deixat ja la comunitat en la ruina.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris