nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
22°

Rècord del consum elèctric per la forta calor

Dijous es va arribar fins als 1.151 megawatts a les 21.10 hores, la xifra màxima d'aquest 2011, segons Gesa

L'alta temperatura registrada dijous va fer que es disparàs el consum elèctric i es registràs el rècord d'aquest 2011. Concretament, a les 21.10 hores es va arribar als 1.151 megawatts, segons va informar Gesa. Ara bé, aquesta xifra no supera, de moment, els 1.185 megawatts del 27 d'agost del 2010 o els històrics 1.244 d'agost del 2008.

Els 36ºC als quals s'arribà dijous, per exemple a Palma, feren que hi hagués un major ús d'aparells d'aire condicionat i ventiladors que ajudaren a aconseguir aquesta punta de consum. Segons fonts de Gesa, és difícil que enguany es pugui superar el rècord de dijous i encara seria més estrany superar el del 2008. La companyia considera que els consumidors estan cada vegada més conscienciats en l'estalvi energètic, més preparats, i això es tradueix en un consum més sostingut i racional.

La calor, continua

Tot i aquest insignificant descens de la temperatura, la jornada d'ahir ens delectà amb més imatges de platges plenes, de gent cercant l'ombra o ventant-se amb ventalls. Si dijous es registraren a l'aeroport de Son Sant Joan 36,4 ºC, ahir només s'arribà als 35,3 ºC. Al Campus de la UIBa Palma els 36,3 ºC de dijous es convertiren ahir en 33,6 ºC.

Tot i la calor que fa aquests dies, el portaveu de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a Balears, Miguel Àngel Heredia recordà que "el rècord de de la temperatura més alta registrada a Mallorca va ser el 1999, amb 40,2 ºC, un mes d'agost". Si bé enguany es preveu superar aquest rècord històric, sí que s'han superat els 34 de l'any passat.

Des de l'Aemet alertaren ahir que els pròxims dies la temperatura continuarà igual i que hi haurà pocs canvis, això sí, s'espera que es torni a arribar als 35 ºC a diferents punts de l'Illa. Hi haurà pocs núvols i vent fluix no deixarà que entri la brisa. Això farà que la sensació de calor es faci més difícil de suportar.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris