cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

Josep Ignasi Aguiló tampoc no ordenà anul·lar els ajuts a la premsa

Assegurà que no té “notícia d'aquesta ordre”, tal com havia fet el dia abans la Conselleria d'Educació

33116

Aguiló afirmà que tampoc no té constància de l'origen de l'ordre.

T. Ayuga.

Ningú no assumeix la responsabilitat del comunicat que informava de l'anul·lació dels procediments de subvencions per a la premsa escrita íntegrament en català. Ahir, el vicepresident econòmic, Pep Ignasi Aguiló, assegurà que ni ell ni el seu departament no ordenaren anul·lar les subvencions previstes per al 2011 a la premsa no diària escrita íntegrament en català. Aguiló reconegué a dBalears que "no tenc notícia d'aquesta ordre, la primera que tenc és la que vostè em dóna", i precisà que "no sé d'on surt". En tot cas, la realitat és que des de la Direcció General de Cultura s'envià un correu electrònic a les editores de publicacions en català en el qual es feia referència a unes suposades directrius de la Vicepresidència econòmica. D'aquesta manera, es justificava la decisió de no destinar 125.000 euros a les publicacions no diàries en català. El conseller deixà clar així que el seu departament no n'era el responsable.

Des de la Conselleria d'Educació reiteraren ahir de nou les paraules de la directora general de Cultura i Joventut, Isabel Cerdà, qui assegurà dimecres que "en cap moment no he donat cap ordre perquè aquest comunicat es fes", i que no hi ha cap subvenció anul·lada. Tant la Conselleria com Vicepresidència indicaren que totes les subvencions s'estan estudiant per veure si poden tirar endavant, atesa la situació financera del Govern.

És a dir, que els editors de premsa escrita en català han estat informats que no cobraran subvencions el 2011, però ningú no vol assumir la decisió adoptada. Les publicacions de la premsa forana i d'altres han rebut la notifació que anul·la el procediment de subvencions, firmat per un funcionari de la Direcció General de Cultura de la Conselleria d'Educació. La directora general, Isabel Cerdà, explicà dimecres que no en sap res. Ahir, dBalears cercà l'explicació del conseller Rafel Bosch. Des del departament de premsa reiteraren que no s'havia donat cap ordre perquè es fes el polèmic comunicat. Negaren, una vegada més, que s'hagi anul·lat cap subvenció i explicaren que el conseller Rafel Bosch no vol afegir res a les paraules de Cerdà.

Els ajuts d'Educació són la base per a gairebé una quarantena de publicacions íntegrament en català de les Illes. L'import que se'ls concedeix per publicació, entre 2.000 i 4.000 euros, els permet finançar el cost de l'edició, la distribució i la comercialització.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Absurd, fa mes de 9 anys

No pot ser certa aquesta eliminació de la premsa forana, amb lo que el PP estima el català. No dorm pensant en aquesta llengua.

Valoració:3menosmas
Per Pepero Mallorquin, fa mes de 9 anys


Promesa cumplida. Fin de la historia.

Valoració:5menosmas
Per miquel, fa mes de 9 anys

pq no publicau el correu de la persona que va enviar el correu?

Valoració:4menosmas
Per Juli, fa mes de 9 anys

Sí, vaja quin misteri. Això vol dir que no els i llevaran les subvencions. Els gonelles tindran un disgust.

Valoració:4menosmas
Per perebernat, fa mes de 9 anys

La cosa és clara:
El missatge estava equivocat perquè en realitat el que volien comunicar era que augmentarien el pressupost per a la premsa en català...

Valoració:9menosmas
Per llengua pròpia, fa mes de 9 anys

Quin misteri!

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris