cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 17°
16°

"Jo no he ordenat llevar les subvencions a la premsa en català"

La directora general de Cultura i Joventut nega que hagi decidit tirar enrere els ajuts per al 2011 a la premsa no diària escrita en català

33102

Cerdà vol cercar qui envià el correu als qui demanaven les subvencions.

M.À.Cañellas

La directora general de Cultura i Joventut, Isabel Cerdà assegurà ahir que "en cap moment" no ha donat cap ordre d'anul·lar les subvencions previstes per al 2011 a la premsa no diària escrita íntegrament en català. Les seves paraules arriben després que un funcionari del seu departament enviàs un correu electrònic als responsables d'aquestes publicacions en el qual se'ls comunicava que s'anul·lava el procediment de concessió de subvencions obert i dotat amb 125.000 euros. "No he donat cap ordre perquè aquest comunicat es fes. S'està estudiant tota subvenció", afirmà ahir Cerdà. En una entrevista ahir amb dBalears, la directora general es mostrà indignada i assegurà que "això és un tema que surt als diaris i que estic esbrinant qui és qui ha enviat un correu a tota la premsa en català dient que es retira la subvenció".

Cerdà, que dimarts tornà de vacances, es trobà que la direcció general que ella encapçala havia enviat divendres una comunicació a tots aquells qui optaven a la subvenció sense que ella en tingués constància. Sobre la subvenció per a accions de dinamització i integració de nouvinguts, per valor de 300.000 euros, afirmà que tampoc donà tal ordre. "És un tema que en cap moment no he parlat, tot i que és veritat que s'està fent un estudi a qualsevol línia de subvenció per veure d'on es poden retallar despeses", aclarí la responsable de la direcció general que ara engloba les competències de la desapareguda Direcció General de Política Lingüística.

"El cert és el que jo dic, que s'està estudiant a veure què fem amb les subvencions que estan a punt de resoldre i no hi ha doblers. No s'ha deixat cap partida pressupostària i, per tant, no hi ha líquid. Té sentit treure una subvenció si no hi ha doblers? Tot això s'està estudiant", insistí. Cerdà volgué deixar clar que ara l'únic que hi ha és una proposta de resolució, que no hi ha res definitiu i què "es pot tornar enrere", tot i que a la proposta estiguin detallades les entitats i empreses i les quantitats adjudicades.

El PSM-IV-ExM considera una vergonya la retallada dels ajuts a la premsa en català

PSM-IniciativaVerds-Entesa reclama al Govern que rectifiqui la cancel·lació de les subvencions destinades a la premsa no diària escrita en català i que deixi d'atacar constantment la llengua pròpia de les Balears per tal de dedicar-se a generar lloc de feina i reactivar l'economia de les Illes. La coalició nacionalista i ecosocialista rebutja el darrer atac al català i denuncia el greu perjudici que provoca a gairebé una quarantena de publicacions i empreses d'arreu de les Illes que veuen perillar les inversions realitzades durant aquest any 2011. La decisió "irresponsable" del Govern suposa que deixaran de rebre gairebé 125.000 euros que ja tenen una proposta d'adjudicació i deixa "al límit de la supervivència a empreses i entitats", segons denuncià ahir la coalició a través d'un comunicat.

La gravetat de la cancel·lació de les subvencions recau "en la vulneració de la Llei de Normalització Lingüística de les Illes Balears", segons el PSM-IV-ExM. La coalició afirmà que durà a terme totes les iniciatives parlamentàries que siguin necessàries "per evitar aquest enèsim atac contra els drets dels ciutadans a expressar-se, a estar informats i rebre formació en català". D'aquesta manera, la coalició es va posicionar a favor de la continuïtat d'uns ajuts que suposen entre 2.000 i 4.000 euros per publicació editada en català, segons el cost d'edició, distribució i comercialització.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Remei, fa mes de 9 anys

Mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs del pp que no estau d'acord amb el sector radical espanyolista del vostre partit: piulau!

Valoració:12menosmas
Per Rafa, fa mes de 9 anys

No importa quién ha dado la orden. Lo que importa es que la imposiciones catalanistas se han acabado, como queríamos los mallorquines

Valoració:19menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

les que segur que no s'aturaran mai son les subvencions a l'institut cervantes, aquestes les tenen sagrades, per molta austeritat econòmica que vulgui aplicar el PP quant guanyi les eleccions generals. De passada m'agradia veure com ofereix unes quantes linies d'ensenyament a les zones de parla castellana (madrid, castella, andalussia, extremadura, etc...), tal i com ho fà en aquesta zona de parla catalana, volent imposar el castellà; així com també veure com obri un debat questionant si el que es parla a extremadurda, canaries, andalussia, etc..., es castellà, o una altra llengua.

Valoració:1menosmas
Per Spielberg, fa mes de 9 anys

Valencia-Aspaña

Te dejo un enlace parecido al tuyo, que lo disfrutes historiador...

http://www.youtube.com/watch?v=8r_opI_VeXA

Valoració:0menosmas
Per Valencia España, fa mes de 9 anys

http://www.youtube.com/watch?v=LJsGjxXIr2I&feature=player_embedded

Valoració:34menosmas
Per busca, fa mes de 9 anys

-Ui, quina una! Ara ha sortit damunt es diari, això, de ses subvencions, i no hi importava...
-I ara què farem?
-No ho sé, de moment direm que no sabem qui ha estat, llavors ja ho pensarem.

Valoració:13menosmas
Per BIO, fa mes de 9 anys

@mariano

AH ? SI ? Idoi si que Mariano ! Ja saps quin es es teu secret, jo quan vull xerrar es desnivel c d'aspanyó menj una dotzena de iogurts caducats, me va també una monada.....

Saludos Asturiano !

Valoració:5menosmas
Per mariano, fa mes de 9 anys

El otro dia estuve en asturias, me comi una buena fabada y me puse hasta el culo de sidrina. Al cabo de un rato, no se si por la sidrina o por la fabada, empece a a habalr en un perfecto catalan niverl "C", fue alucinante.

Valoració:12menosmas
Per Ossifar, fa mes de 9 anys

con ese nivel cultural del que haces gala no es raro que sea un fijo en la cola del INEM

Valoració:8menosmas
Per INEM, fa mes de 9 anys

@ al del nibel Ce

Buhhhhh companyerooooo !! Yo emigré ase 3 años fuera del hestado apañóó, el paro no se lo ke é...... llo tengo trabajo con y sin nibel ce.... el ke me preocupa heres tu... pero seguro que tus hamigos del sirculo the colocan en algun sitio, si sabes hescribir tu nombre es sufisiente para ellos.......

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris