nubes rotas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
20°

La Ràdio i Televisió de Mallorca inicia avui els tràmits per fer l'ERO

S'engegarà així el procés per acomiadar 117 treballadors fins a finals d'any

El Consell d'Administració de Ràdio i Televisió de Mallorca votarà aquest dijous l'inici de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) per als 117 treballadors afectats pel tancament del mitjà de comunicació públic, previst per a abans de finals d'any. D'aquesta manera, s'iniciaran els tràmits i les actuacions necessàries per dur a terme el corresponent ERE, conforme al Reial Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, mitjançant el qual s'aprova el Text Reforç de la Llei de l'Estatut dels Treballadors i el Reial Decret 801/2011, de 10 de juny, a través del qual s'aprova el Reglament dels Procediments de Regulació d'Ocupació i d'Actuació Administrativa en matèria de Trasllats Col·lectius.

El conseller insular de Presidència del Consell de Mallorca, Jaume Juan, defensa la fórmula de l'ERE en entendre que és la forma "més lògica" per regular els treballadors d'una empresa que és una societat anònima i evitar així acomiadar un a un a tots els empleats. "L'ERE obliga a que els interlocutors, que serà el Consell de Mallorca, com a únic accionista, garantim una sortida digna als treballadors i, per a això, hi haurà una negociació amb el Comitè d'Empresa, va recalcar el conseller el passat 20 de juliol, després de la reunió que va mantenir, al costat de la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, amb els representants dels treballadors, que pertanyien als sindicats SPIB, a STEI, a CCOO i a UGT.

D'altra banda, l'ordre del dia del Consell d'Administració de Ràdio i Televisió de Mallorca, que se celebrarà aquest dijous a patir de les 16.30 hores a la seu de l'ens públic, també inclou donar compte a aquest òrgan de l'acord adoptat pel Ple del Consell de Mallorca el passat 28 de juliol, a proposta de Juan, sobre l'inici dels tràmits pertinents per al cessament de les activitats de l'ens públic per "raons d'interès públic". Així mateix, se sotmetrà a votació l'estudi financer i econòmic elaborat per la Intervenció del Consell Insular de Mallorca, de conformitat amb el que estableixen els articles 17.1 i 20 dels Estatuts Socials.

Finalment, se sotmetrà a votació la convocatòria, per part del director general de la Junta General Extraordinària, perquè adopti l'acord de dissolució de la societat i la designació dels liquidadors, en conformitat amb l'article 360 i següents del Reial Decret Legislatiu 1/2010, de 2 de juliol, mitjançant el qual s'aprova el Text Reforç de la Llei de Societats de Capital. Per la seva part, el PSM-IV-ExM ha anunciat que en la sessió ordinària del Consell d'Administració de RTVM reclamarà que es deixin sobre la taula tots els punts de l'ordre del dia previstos fins que s'hagi resolt el recurs presentat a l'acord del Ple del Consell sobre l'inici dels tràmits per a la cessació de l'activitat en l'ens públic per raons d'interès públic.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Ànima en pena, fa mes de 9 anys

Anans li va tocar a SOM rADIO. És una vertadera llàstima que es tanqui TV M. Han fet molts pppprogrmes d'una gran qualitat, quelcom que li manca a la caríssima IB3 i que, per això no veig ni escolt Per mi també la podrien tancar. Així s'estalviarien molts de doblers!!!

Valoració:7menosmas
Per llengua pròpia, fa mes de 9 anys

Suport a tot el col·lectiu de treballadors i a l'entitat per la seva gran tasca! Una ràdio i una televisió que han apostat per la cultura i el poble. Un fort aplaudiment

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris