nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

El fems s'acumula a Can Valero

És habitual trobar munts de deixalles acaramullades als carrers del polígon industrial, que funciona com un abocador il·legal sense gens de control

32840

Capses de cartó, roba tirada i mobles s'apilen entre les tanques i la carretera.

M.Domínguez

L'acumulació de fems a l'àrea de Can Valero de Palma comença a ser d'allò més habitual. La carretera que va cap a Puigpunyent i els carrers de la part industrial més propers són els punts on es poden trobar més deixalles. El problema perdura des de fa ja gairebé tres mesos. La indiferència i resignació dels treballadors del polígon, que ja estan acostumats a aquesta pràctica, es combina amb la indignació d'alguns operaris i empresaris de la zona que no entenen per què no és netejada. A més, es demanen com és que hi ha ciutadans que es dediquen a fer servir la via pública de Can Valero com a abocador il·legal de residus i no són sancionats ni controlats per ningú.

Molts trams dels carrers d'Albert Calvert, Josep Antoni Cabanyes i Alexandre de Laborde mostren una degradació absoluta. El fems envaeix els carrils dels vehicles, que l'han d'esquivar. A més, no es tracta de cap acumulació recent de deixalles, sinó que fa moltes setmanes que el caramull de mobles vells, vidres romputs, matalassos, roba i pneumàtics és enmig de la via. D'aquí es desprèn la pràctica habitual de molta gent de desfer-se de qualsevol classe de restes en aquesta àrea industrial, la qual cosa hi ocasiona imatges d'abandonament total.
Segons els treballadors del polígon, fa més de tres mesos que Emaya no neteja la zona però, a banda d'això, per ells el problema està en el costum dels qui hi duen residus.

Tres grans neteges enguany

Emaya hi ha efectuat tres grans neteges aquest 2011. Cada una ha costat a l'Ajuntament un total de 6.000 euros. És per això que, des de l'empresa municipal, volen fer evident la necessitat de conscienciar la població per evitar aquest tipus d'accions. A més, alguns operaris de Can Valero hi denuncien l'existència de cotxes abandonats, inclosos alguns de robats, i sense la majoria de peces.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris