nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

La gran estafa de les dobles vendes

La Fiscalia ultima l'escrit d'acusació sobre la presumpta xarxa que estafà 1,5 milions a propietaris de Cala Llamp

128480

El fiscal Horrach, vestit de gris, conversant el 2007 amb missers personats en el cas de les dobles vendes.

La Fiscalia ultima l'escrit d'acusació del cas de les dobles vendes de parcel·les a Cala Llamp, Andratx. La investigació començà el maig de 2007 i marcà l'inici de l'operació Llampec, una presumpta trama de blanqueig de doblers en la qual el bufet mallorquí Feliu es va veure immersa. En les dobles vendes s'investiga una xarxa criminal organitzada que falsificava passaports dels autèntics propietaris i que acudia amb els compradors al notari per tancar l'operació de compravenda. L'estafa superaria el milió i mig d'euros i hauria afectat uns 40 solars de la zona. Les operacions s'iniciaren el 2001 i es feren sobre terrenys ja venuts.

La primera denúncia es va fer el febrer de 2007. Un resident estranger al·legà que la seva finca havia estat venuda a un altre estranger el 2003 sense que ell sabés res. El Registre de la Propietat confirmà que a Cala Llamp existien parcel·les en duplicitat. El principal imputat en el cas és el ciutadà francès Patrick Duchemin. La Fiscalia sospita que utilitzà una xarxa de testaferros -gairebé tots francesos i belgues- per realitzar l'estafa milionària. Entre ells, hi seria un ciutadà francès d'origen vietnamita, Yann Theau, qui signà moltes operacions de compravenda com a administrador únic de Detursa, una societat creada pel bufet Feliu. Theau va estar mesos sota ordre de crida i cerca, fins que fou localitzat a França i finalment ingressà a la presó. Duchemin, en canvi, fou arrestat l'abril de 2007 durant l'operació Llampec i, tot i que la seva advocada, Francisca Pol, ha sol·licitat en reiterades ocasions la seva posada en llibertat, a hores d'ara encara és a la presó. També hi entrà un altre presumpte testaferro, el ciutadà belga Willy Daniel Desiré Perin.

En canvi, el misser mallorquí que duia els temes de Duchemin, Miquel Feliu, quedà en llibertat sota fiança de 500.000 euros el 2007. Dos anys més tard, hi quedaven imputats altres membres del bufet (Josep, Gabriel i Alexandre Feliu). La Fiscalia els considera presumptes organitzadors de la trama. Els quatre missers, que són família, hi neguen responsabilitats.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris