nubes dispersas
  • Màx: 28°
  • Mín: 27°
29°

Aguiló espera obtenir finançament dels bancs aquest mes d'agost

El vicepresident preveu que la negociació del Govern amb les entitats per a l'obtenció de crèdits “doni resultats”

127196

El vicepresident durant la visita d'ahir a la seu de Bitel, escoltant els seus responsables.

CAIB

El vicepresident d'Economia, Promoció Empresarial i Ocupació, Josep Ignasi Aguiló, "espera" que la negociació que el Govern manté amb les entitats bancàries per a l'obtenció de crèdit "doni resultats al llarg d'aquest mes d'agost". Així ho indicà ahir després que dia 5 el portaveu del Govern, Rafel Bosch, assenyalàs que fins a l'octubre no es coneixeria el crèdit exacte obtingut. Després de visitar les instal·lacions centrals de Bitel, Aguiló, en declaracions als periodistes, no volgué avançar cap aspecte sobre l'anunciada reestructuració que es portarà a terme en les empreses públiques de la Comunitat. A més, assenyalà que durant les "pròximes setmanes es posarà damunt la taula tot el disseny que s'està ultimant", encara que fins que no estigui conclòs "no podem avançar res", afegí. En total, el Govern té un deute de 1.104 milions d'euros amb els proveïdors, que haurà de saldar mitjançant crèdits i paral·lelament amb el Pla de sanejament, ja aprovat per Madrid.

Bitel no es desmantellarà

Interrogat sobre si Bitel es mantindrà com actualment, manifestà que "probablement", encara que serà una mica més endavant "quan es veurà". En qualsevol cas, esmentà que també es veurà afectada per la reestructuració, ja que totes les empreses "tindran algun tipus d'afecció". "La nostra idea és que comparteixin comptabilitat, maneres de dur personal i molts recursos", revelà el vicepresident.

El vicepresident indicà que Bitel és una empresa "important" del sector públic de la comunitat que presta "un servei molt ampli i molt diversificat" a tota les Illes. Bitel, digué, és una "empresa complexa de tecnologia" que realitza una sèrie de serveis a la comunitat. En aquest sentit, apuntà que un dels serveis que presta ho fa a través d'un call center al qual els ciutadans poden telefonar "per fer tot tipus de consultes", principalment de caràcter sanitari, sobre les quals rep al voltant de 2,5 milions de cridades a l'any.

D'altra banda, quan li demanaren pel deute que manté el Govern amb les farmàcies, assenyalà que s'està avançant, de la mateixa manera que es fa amb la resta de proveïdors. En aquest sentit, manifestà que a tots ells els mantenen "molt ben informats" sobre la situació econòmica de la comunitat perquè "tinguin una informació com més ajustada a la realitat" millor i "d'alguna manera compartir les responsabilitats", assegurà.

Aguiló, juntament amb el director general d'Innovació i Desenvolupament Tècnic, Toni Mateos, visitaren el personal de l'empresa Bitel. Durant el recorregut, Aguiló aprofità per mantenir una primera presa de contacte amb el director gerent, Miquel Bernat; el director tècnic, Joan Tramullas; i el cap d'administració, Vicenç Olivera.
Durant la trobada, el vicepresident pogué conèixer de primera mà el treball que s'està fent a l'empresa i els projectes que es duran a terme d'innovació telemàtica.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bubota, fa mes de 9 anys

Bitel, Bitel, quins records… El que sí que ha estat ben “reestructurat” és qui surt a la foto: Antonio Jorge Mateos Satre, que, en un any, ha passat de membre del borsí d'interins de la conselleria d'innovació a ser-ne el director general. I qui no s'ho cregui que consulti el BOIB. O sigui, un que té poques feines (i menys sou, pel que es veu) acaba de director a la conselleria a la qual aspirava a treballar com a interí! Què no trobàreu ningú millor per al càrrec? I quin mèrits ha fet, aquest? Hem de mantenir amb un sou públic un que no el volen a cap empresa privada?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris