cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Ramis: “Serà una legislatura dura”

La portaveu del GOB critica la moratòria que dóna dos anys més als ajuntaments per dotar de clavegueram les urbanitzacions

33610

Margalida Ramis, es mostrà molt critica amb el decret llei aprovat pel Govern.

JOAN TORRES

El GOB criticà ahir una moratòria de la llei que obligava a l'adaptació d'un sistema de clavegueram a cada zona urbana. Davant el fet que certs nuclis no estaven equipats amb un sistema de recollida d'aigua, en la legislatura passada s'aprovà la Llei 10/2010 de 27 de juliol, segons la qual els ajuntaments disposaven d'un any per aprovar un projecte de dotació d'aquest servei. Així mateix, les obres pertinents havien de començar en un màxim de dos anys. El 5 d'agost passat, conclogué la primera meitat d'aquest termini i gairebé cap consistori no havia aprovat el pla en qüestió. D'aquesta manera, i mitjançant un decret llei, el nou Govern allarga dos anys anys tant la data màxima per donar el vistiplau al projecte com a l'inici de les obres.

El GOB es manifestà en contra del fet que encara hi hagi urbanitzacions sense un bon sistema per recollir l'aigua. En aquest sentit, l'associació ecologista assegura que l'aigua fecal es pot filtrar al subsòl i, per tant, contaminar els pous. També estan en desacord amb la presa de mesures per la via del decret llei. En aquest cas, el motiu concret és que aquesta opció és d'aplicació immediata i urgent, de manera que no permet opinar a la ciutadania.
La portaveu de l'entitat conservacionista, Margalida Ramis, conclogué afirmant que estan disposats a parlar amb Bauzá "quan es decideixi a rebre'ns" i que aquesta "serà una legislatura dura".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Llei, fa mes de 9 anys

La cosa va així... Un cop acabi el termini passarà el temps. Durant aquest temps es seguiran donant llicències d´obra, com en el periode 2007-2010, totes il·legals. I quan la cosa s´embruti, faran un altre decret llei, i assumpte enllestit. Així es fan les coses a la nostra terra. El GOB ha de demanar totes les llicències d´obre concedides il·legalment entre el 2007 i 2010 a tots els municipis que tenien urbanitzacions no adaptades al pla territorial, i denunciar-ho. Si no fan això no aconseguiran res de res.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris