nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 23°
23°

Bauzá modifica la distribució de competències del Govern

El BOIB publicà dissabte la rectificació de les errades detectades en el decret del 20 de juny que establia l'estructura de les conselleries. Diferents matèries passen d'una direcció general a una altra

54150

Bauzá ha introduït algunes variacions en l'assignació de diferents direccions generals i conselleries.

J. TORRES

José Ramón Bauzá reorganitza el Govern. El Decret 23/2011, aprovat divendres i publicat al Butlletí Oficial de les Illes Balears de dissabte, introdueix diferents canvis per "millorar la delimitació material de les competències assignades a les conselleries". Es tracta, en definitiva, d'una modificació del Decret 12/2011 del 18 de juny, pel qual s'estableixen les atribucions i l'estructura orgànica bàsica de les conselleries de l'Administració de la Comunitat Autònoma. Hi ha, així mateix, la preceptiva correcció de les errades detectades. Entre les competències que canvien de mans de la Vicepresidència Econòmica, de Promoció Empresarial i d'Ocupació destaquen les de casinos, jocs i apostes, que fins ara depenien de l'eivissenc Antoni Costa Costa, director general de Pressuposts i Finançament. Ara, han quedat en mans de César Nuño Pacheco, director general de Comerç i Empresa.

A la Conselleria de Presidència, la Direcció General d'Immigració passà a anomenar-se de Cooperació i Immigració i s'encarregarà també de la "interlocució amb les cases regionals amb seu a les Illes Balears", que el decret de maig confiava a la Direcció General de Relacions Institucionals i Acció Exterior. La variació principal en la Conselleria d'Educació , Cultura i Universitats és "l'ensenyament del català i normalització lingüística en l'àmbit educatiu". Passa a dependre d'Onofre Ferrer Riera, director general d'Ordenació, Innovació i Formació Professional. Fins ara estava en mans de María de las Mercedes Celeste, directora general de Planificació, Inspecció i Infraestructures Educatives.

Quant a Turisme i Esports, el nom de la Direcció General de Promoció i Coordinació Turística ha canviat i el nou serà Direcció General de Turisme. Igualment, a la Conselleria de Salut, Família i Benestar Social s'ha modificat la denominació d'una direcció general. Es tracta de la de Gestió Econòmica i Compres, que es dirà de Gestió Econòmica i Farmàcia. A la Conselleria d'Administracions Públiques, la Direcció General de Funció Pública passa a anomenar-se de Funció Pública, Administracions Públiques i Qualitat dels Serveis. A més, la fins ara Direcció General de Contractes, Concessions Administratives i Obres Públiques es diu ara de Patrimoni, Contractes i Obres Públiques.

L'annex

L'annex del decret ara modificat també experimenta canvis. Així, per exemple, s'hi formalitza el traspàs de l'Institut Ramon Llull des de la Conselleria de Presidència a Educació, Cultura i Universitats. De la mateixa manera, el butlletí beneeix que el Servei d'Ocupació de les Illes Balears passi a Educació i ja no estigui subjecte a la Vicepresidència Econòmica. Finalment, esmenta el Consorci per a la Rehabilitació Integral de Barris (RIBA), que depenia de d'Administracions Públiques i ara figura a la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient i Territori.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Belicus, fa mes de 9 anys

En castellà se diu: CHAPUZA. Una darrera l'altra des del 20 de juny.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris