cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 22°
21°

Els consellers de Salom ja havien fet la renúncia

S'hagueren de fer enrere quan el secretari del Consell els advertí que podrien cometre frau de llei si dimitien d'electes per ser executius

54158

Maria Salom, amb els membres del seu govern el passat 27 de juny, quan prengueren possessió del càrrec.

P. BOTA

Els consellers del govern insular de Maria Salom ja tenien la renúncia feta per dimitir com a consellers executius, però el secretari del Consell els advertí que si dimitien per passar a ser consellers no electes podrien cometre un frau de llei. L'avís provocà que els executius fessin marxa enrere en les renúncies.

La presidenta del Consell, la popular Maria Salom, havia anunciat al principi del seu mandat que seguiria les passes del president del Govern i del seu partit, José Ramón Bauzá, qui ha fet dimitir com a diputats tots els seus consellers. Però més d'un mes després de prendre possessió, cap dels quatre consellers electes que té al Govern insular encara no ha renunciat a l'acta del Consell.

La raó, que s'ha coneguda ara, és que el secretari de la institució els advertí que si renunciaven per passar a ser no electes podrien cometre un frau de llei perquè podrien contravenir disposicions de la Llei de bases de règim local. La interpretació sorprengué els populars, però tot i així feren cas a la recomanació del funcionari i evitaren l'operació.

La maniobra, si s'hagués arribat a dur a terme, hauria permès que quatre membres de la candidatura popular al Consell ocupassin un escó al ple de la institució. També hauria provocat que cap dels sis consellers executius (els quatre que havien de dimitir i els dos que ja eren no electes) no tingués garantit l'escó durant els propers quatre anys perquè el seu cessament estaria en mans de Salom. Només la mateixa presidenta i el vicepresident de la institució, Joan Rotger, haurien quedat com els únics del Govern insular amb l'escó del Consell assegurat per als propers quatre anys.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris