nubes rotas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

El PSM impugnarà que el Govern pugui escollir càrrecs directius a dit

La coalició econacionalista afirma que la instrucció feta per la directora general de Funció Pública de Bauzá “és contrària a la llei”

54164

Antoni Alorda.

T. AYUGA

El grup parlamentari PSM-IV-ExM adverteix el Govern Bauzá que, si no reconsidera la manera en què nomenen els nous càrrecs públics directius, impugnarà la instrucció que ha permès el recent canvi de criteri. Els econacionalistes afirmen que l'Executiu del PP modificà una instrucció per poder "col·locar càrrecs directius a dit".

La coalició considera que la nova instrucció de 2011, firmada per l'actual directora general de Funció Pública, Núria Riera, "és contrària a la llei i a la jurisprudència sobre casos semblants, perquè obvia l'obligatorietat de la convocatòria pública". "Per tant, tots els nomenaments fets sense publicitat són il·legals".

El grup també ha sol·licitat a l'Executiu totes les designacions fetes a partir d'aquesta instrucció que modifica el procés d'accés als llocs directius (de càrrec superior) de l'escala funcionarial dins el Govern i que encara s'estan cobrint. El PSM-IV-ExM apunta que la nova instrucció ha modificat l'anterior de 2008, en què s'exigia convocatòria pública (publicitat).

Passa enrere

Més enllà de la qüestió jurídica, el grup parlamentari considera que la instrucció -tecnicisme utilitzat per dictar una directriu o ordre- suposa "una passa enrere en la transparència i en la publicitat de les convocatòries de lliure designació". Així mateix, denuncia que el Govern "està utilitzant l'assignació en comissió de serveis per la via de la lliure designació sense difusió per ocupar càrrecs d'alta responsabilitat funcionarial obviant els principis d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat". També diu que d'aquesta manera fan "prevaler la confiança política a la professionalitat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Palmesà, fa mes de 9 anys

Hi ha alguns dels càrrecs del PSM que s'ha recol.locat els darrers mesos que tindria que estar nerviós que no els denunciin per abús d'influencia.. NOELSVOTIS! Regenerem la política mallorquina.

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris