algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 21°
21°

Els proveïdors hauran d'esperar fins a l'octubre per saber quan cobraran

El Govern diu que fins que no es presentin els pressupostos de la Comunitat del 2012 no es podrà saber de quins crèdits es disposarà per pagar el deute

54186

El portaveu del Govern i conseller d'Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch, ahir durant la compareixença posterior al Consell de Govern.

Els proveïdors hauran d'esperar com a mínim fins al mes d'octubre per saber quan cobraran les factures que els deu el Govern. El portaveu de l'Executiu, Rafel Bosch, explicà que fins que no es presentin els pressupostos de la Comunitat Autònoma del 2012 "no es coneixeran exactament els crèdits atorgats per les entitats financeres per pagar els proveïdors". La Llei de pressupostos i la Llei d'acompanyament és on es detallaran les vies d'ingressos i, per tant, els crèdits.

En total, el Govern té un deute de 1.104 milions d'euros amb els proveïdors, que haurà de saldar mitjançant crèdits i paral·lelament amb el Pla de sanejament. Tal com confirmà Bosch, la intenció de l'Executiu és pagar, però "caldrà continuar esperant, ja que s'abonaran les quantitats de mica en mica", apuntà en la roda de premsa posterior al Consell de Govern.
Pel que fa a quan podrien signar els crèdits amb les entitats bancàries, el portaveu assegurà que "no hi ha data, però s'anirà avançant i retocant els pressupostos prorrogats d'enguany". I és que "hi ha d'haver un tempo per preparar els comptes del 2012".

El també conseller d'Educació assenyalà que el fet que s'aprovàs, per part de la Vicepresidència econòmica del Govern central, el Pla de sanejament els permet dotar-se de "credibilitat davant les entitats financeres" i mostrar que és un pla "seriós". Així, poden tenir la certesa que "els podrem tornar" els doblers. De moment, els bancs ja han mostrat la "intenció de col·laborar amb la disponibilitat de crèdit", sempre que "treballem amb una política d'austeritat i contenció de la despesa", segons Bosch.

Un govern auster

Bosch desmentí que el Pla de sanejament passi per davallar el sou dels funcionaris o per tancar hospitals, si bé reconegué que els treballadors públics hauran de fer alguns "sacrificis", com assumir més tasques. Així mateix, apuntà que no es renovaran els contractes al personal eventual i interí, i tampoc no es cobriran les places que quedin lliures per jubilació.

Sobre les empreses públiques, Bosch no precisà quantes "fusions i reorganitzacions" hi haurà. Tanmateix, indicà que "mantindrem les estrictament necessàries per al bon funcionament de les institucions públiques". En aquests moments, el Govern es troba en procés d'estudi de la reorganització necessària per aprimar l'Administració; "no m'atrevesc a donar-ne un nombre", digué Bosch. Cada conseller presentarà a la Vicepresidència econòmica la seva proposta de reorganització de les empreses que siguin competència seva per tal de "prioritzar la continuïtat d'aquelles que siguin vitals per al funcionament de les conselleries".

Quant al deute de 3 milions d'euros que l'Executiu encara manté amb l'escola concertada, Bosch afirmà que a final de mes es reunirà amb el president d'Escola Catòlica per establir un calendari de pagaments. Pel que fa al deute de 3 milions d'euros que té l'escola pública, el conseller remarcà que "s'està treballant per poder pagar-los". Bosch justificà el pagament d'aquesta setmana a la concertada perquè "tenien més retards acumulats". La intenció del conseller és poder fer efectiu el pagament de la pública en breu perquè el curs escolar pugui començar el 12 de setembre sense cap problema.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Brunn, fa mes de 9 anys

Aquestes són les "solucions" del PP? Anam arreglats. Proveidors a esperar, amiguetes i assessors amb carnet del PP a pujar-se el sou. Quin desastre de govern.

Valoració:1menosmas
Per joan, fa mes de 9 anys

Desvestiràn un sant per vestir-ne un altra (de seu).

Valoració:5menosmas
Per Rafa, fa mes de 9 anys

La herencia del PSIB y sus amigotes

Valoració:-7menosmas
Per Jaume, fa mes de 9 anys

Je je je
Potser a s'Octubre ja n'haurem vistes de grosses,que ho són d'inocents.
Sa teoria d'Olduvai està en marxa i podeu estar segurs que les passarem molt putes,no parl a nivell autonòmic,parl a nivell mundial.
Obriu els ulls.

Valoració:15menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 9 anys

Ja vos heu aixecat de jeure. Així m'agrada tots, com si seguisseu cobrant del Pacte, a fer pinya. Que estic de content de crear debat, això és democràcia.

Valoració:2menosmas
Per Xisco Mas, fa mes de 9 anys

Alguns em fan rialles. Deixau que es tingui una visió real de la situació, que alguns encara no vos n'heu adonat, i esperau que s'gafin les mesures correctes. Qui no ha pagat fins ara i ha provocat aquests disbarats no ha estat preisament el PP. En Matas ja fa estona que no hi és i s'han tingut 4 anys per ajustar la situació. S'ha preferit fer els ulls grossos i donar la culpa als altres, perseguir al PP i ara ho pagarem. La gent al carrer és concient del que hi ha i es senten enganyats pel PSOE que les ha negat la realitat des del primer moment gastant i quedant a deura.SI el PP ens enganya al 2015 passarà a l'oposició. La democràcia és alternància i el Poble sap en tot moment el que ha de fer.

Valoració:-14menosmas
Per pepetero, fa mes de 9 anys

Els varem votar perquè ho arreglassin tot i no fan res ni arreglen res. Per això no ens feien cap falta. Si no teniu solucions potser ens heu enganyat.

Valoració:15menosmas
Per jo, fa mes de 9 anys

Faig una proposta: Que tots el Consellers i Alts Càrrecs no cobrin fins que no s'hagin pagat els deutes enderrarits dels proveïdors. (Ja sé que no ho faràn, pero segur que ben aviat trobarien d'on treure els dobbers)

Valoració:22menosmas
Per mdf, fa mes de 9 anys

#spanishrevolution, Democracia Real Ya y los Indignados. Señor Palmou, ex-Consejero de Justicia de la Xunta de
Galiza presidida por el Sr. Fraga (PPsoe) y miembro del Cuerpo Nacional de Policía durante el FASCISMO. Mujer de 79
años, tras ser operada del corazón, y su hijo, que junto a terceros editan una web en apoyo del 15-M, son
represaliados por la in-Justicia española. Etc. . . Ver todo en:

http://aims. selfip. org/spanish_revolution. htm

Valoració:-3menosmas
Per pere, fa mes de 9 anys

incorrecte: Els tres milions no es deuen a l'escola pública, es deuen a l'escola privada concertada...

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris