nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
28°

CCOO vol que Castro concreti “sense maquillar” com afectarà el retall a la Sanitat

33500

La consellera de Sanitat ha d'especificar d'on es pretén retallar, segons el sindicat.

MARCO TORRES

El sindicat CCOO ha remès una carta a la consellera de Sanitat, Família i Assumptes Socials, Carmen Castro, en la que li demana que concreti amb "claredat i sense maquillar les conseqüències" les mesures que té pensat adoptar per reduir la despesa sanitària pública.

En la missiva, la federació de Sanitat d'aquest sindicat entén que és "imprescindible" conèixer les actuacions que pretén posar en marxa el Govern i que els ciutadans i professionals sàpiguen com els afectaran aquests retalls.

El sindicat al·ludeix a la possible gestió privada d'hospitals públics o a les "contradiccions i anuncis" de retalls de la conselleria que es van coneixent a través dels mitjans de comunicació, que en cap moment no ha fet públic aquest departament autonòmic.

Un d'aquests anuncis és la reducció en cent milions d'euros de la despesa sanitària, el que no és possible aplicar sense retallar serveis o prestacions bàsiques, assegura CCOO, que tem que la conselleria estigui preparant també una modificació substancial i "molt profunda" de les condicions laborals i retributives del personal sanitari, i fins i tot una "dràstica" reducció de plantilla.

A més, a la seva carta també assenyala que vol conèixer quin serà el futur de Son Dureta i si es transformarà el mateix en un centre sociosanitari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris