cielo claro
  • Màx: 27°
  • Mín: 26°
28°

Els batles de l'Illa s'oposen a la privatització dels hospitals

Els responsables polítics de les comarques d'Inca i Manacor entenen que s'optimitzin recursos, però rebutgen que es puguin minvar serveis

Molts cops es diu que amb la salut no s'hi juga, i sembla que els batles de Mallorca han fet bona aquesta frase i amb tota rotunditat han mostrat una actitud contrària a la privatització dels hospitals d'Inca iManacor, valorada com una possibilitat en el Pla de sanejament del Govern balear. Així, els màxims responsables dels nuclis de la comarca d'Inca es mostraren ahir en contra de la possible privatització dels hospitals públics i preocupats per la repercussió d'aquesta privatització en la qualitat dels serveis als ciutadans.

El primer edil de Son Servera, Josep Barrientos (PSOE), creu que "venint del PP, no em sorprendrà res: ni el copagament ni les retallades, és molt possible que ho vegem". El batle afirmà ahir que la privatització "és una passa enrere en els drets adquirits per tots els ciutadans" i que "primer s'hauria de retallar per altres bandes, com ara les grans fortunes, que han creat la crisi".Per la seva part, el batle de Montuïri, Jaume Bauçà (PP), manifestà que "cal pensar que aquesta mesura s'engloba dins el pla d'austeritat que el Govern va dur a Madrid; si fou acceptat allà, crec que és un fet que s'ha de tenir en compte". El montuïrer afegeix que "sembla que l'estat del benestar s'engronsa; som totes les administracions les que hem d'adequar les despeses al ingressos, no pot ser que n'entrin deu i en gastem onze".

El batle de Santa Margalida, Miquel Cifre, digué que "és una vergonya i una presa de pèl l'anunci de la privatització" i demanà als ciutadans que "es mobilitzin davant l'assetjament i el menyspreu cap als serveis públics i reivindiquin els seus drets". Per la seva part, el batle de Costitx, Antoni Salas, manifestà que "puc entendre que es cerquin mesures legals per eliminar despeses, però no es pot permetre la minva dels serveis dels ciutadans i l'estabilitat dels treballadors". Per acabar, Rafel Torres, batle d'Inca, fou contundent: "No em sembla bé que es privatitzi la gestió de l'hospital. Ara bé, entenc que s'han d'optimitzar recursos".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris