cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 16°
16°

Barceló féu costat al festival de cine, afirma el promotor

El cineasta David Carreras afirma davant el jutge del cas Ibatur que l'exconsellera de Turisme del PSIB li digué que “li encantava el projecte” del festival de cinema i que, per ella, “continuaria endavant”. Després, el refusà

33468

El cineasta David Carreras, amb la seva advocada, Mar de la Loma.

P.Bota

El cineasta David Carreras, promotor del frustrat festival de cinema internacional de Mallorca (MAIFF), declarà ahir davant el jutge instructor del cas Ibatur que, en una reunió, l'exconsellera de Turisme del PSIB Joana Barceló li digué que "li encantava el projecte i que, per ella, continuaria endavant", tot i que "després ens va dir que no".
Carreras declarà com a imputat en relació amb una peça separada que investiga irregularitats en el conveni que signà l'octubre de 2009 amb la Conselleria de Turisme, en temps de Miquel Nadal. El conveni de patrocini es comprometia a ajudar econòmicament la posada en marxa del festival amb un 30% del pressupost total. La resta s'hauria de finançar amb capital privat.

La Conselleria de Turisme, mitjançant l'Ibatur, havia de destinar 2,4 milions d'euros a aquesta iniciativa. I el 2009, en concret, havia d'aportar 600.000 euros per sufragar despeses de promoció, gestió i posada en marxa de l'event. L'Ibatur, però, no arribà a fer efectiu cap pagament. L'exconseller d'UM Miquel Ferrer, que substituí Nadal en el càrrec, aturà el projecte i es negà a pagar les factures de les empreses del cineasta. S'al·legava que a la documentació aportada hi havia irregularitats. Carreras, interrogat sobre aquests fets, assenyalà que "la facturació que es presentà és de treballs fets el 2009. Es feren tots, ningú no ho va posar en dubte".

La facturació

L'imputat afegí que va tenir una primera reunió amb el despatx Garrigues i li digueren que les factures no estaven detallades, i es tornaren a fer. Llavors, les va refer, però li tornaren a dir que hi havia més "problemes". A posteriori, també li digueren "que hi havia problemes en el contracte". Carreres afirmà que no entenia "que hi hagués duplicitat de despeses". I afegí que fou el conseller Ferrer qui li digué que hi havia "deficiències en el conveni". I que, un cop Barceló fou al càrrec, també varen tenir una trobada per comprovar l'evolució del festival.
El cineasta també assenyalà que "no he cobrat mai res" del conveni i que "va haver-hi un temps buit" on els assessors no l'indicaven com havia de facturar. Afegí que fou "una situació desagradable perquè no sabia on acudir".

Contenciós amb Turisme

Carreras digué llavors davant el jutge que ha interposat un contenciós-administratiu contra la Conselleria de Turisme, a la qual reclama els 600.000 € que tenia compromesos per al 2009, segons el conveni signat per Nadal.
El promotor del malaurat festival internacional de cinema també confirmà que la relació de patrocinadors privats que va aportar al projecte presentat fou feta conjuntament amb un soci i que "no sabia les quantitats que s'hi aportarien. S'hi posaren aquestes quantitats -ficticies- perquè era allò que es creia que seria per l'experiència d'altres events". Preguntat pel jutge, confirmà que posà els muntants econòmics abans que les empreses hi donassin el vistiplau. "Són estimacions", digué. I afegí que creia que encara que no els hagués presentat "la Conselleria hauria signat el conveni, ja que tenia un any llarg per arribar a aquestes xifres". Al final, no les aconseguí i el festival no es féu.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris