nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

El batle d'Esporles serà el candidat del PSM el 20-N

Miquel Ensenyat liderarà la candidatura al Congrés dels Diputats de la coalició amb IniciativaVerds i Entesa

El batle d'Esporles, Miquel Ensenyat, serà el candidat de la coalició del PSM en les properes eleccions generals del 20 de novembre. Ensenyat, que també és conseller insular, liderarà la candidatura al Congrés dels Diputats per Balears de la coalició entre el PSM, IniciativaVerds i Entesa per Mallorca.

L'executiva nacionalista trià ahir el batle d'Esporles i ara haurà de ser ratificat pel consell de direcció política -màxim òrgan del partit entre congressos- previst per al tres de setembre. El PSM ja havia consultat abans el nomenament als socis de coalició, IniciativaVerds i Entesa, que no hi han posat emperons. Ells completaran la resta de primers llocs de la candidatura, que no tenen cap opció de sortir elegits.

Ensenyat (Oxford, Anglaterra, 1969) és actualment l'únic batle del PSM amb majoria absoluta. És la primera vara d'Esporles per segon pic -el primer ho fou en minoria- i és educador social. Ell serà l'encarregat de competir per un objectiu que el seu partit no ha aconseguit mai, ni sol ni en coalició: obtenir un diputat a Madrid sense obediència a les grans formacions estatals i rompre el bipartidisme existent entre PP i PSOE en aquest tipus de convocatòries.

De fet, el PSM entén que aquesta possibilitat és ara factible i, fins i tot, ha dit públicament que amb els vots aconseguits en les passades autonòmiques seria possible obtenir ara, per primer pic, un representant a Madrid.

Rellevarà Sampol

Tanmateix, Ensenyat també serà l'encarregat de rellevar com a candidat al Congrés un 'històric' del partit que ha deixat un bon sabor de boca als seus durant els darrers temps, Pere Sampol. El de Montuïri fou qui liderà el 2008 la coalició Unitat, integrada pel PSM, Unió Mallorquina, Entesa per Mallorca i Esquerra Republicana. El pas de Sampol pel Senat -ha estat senador autonòmic fins que l'expresident Antich l'ha rellevat- havia fet pensar més d'un que podria repetir ara com a candidat al Congrés dels Diputats. No serà així.

El PSM, a la vegada, s'avança a la resta de partits a l'hora de triar candidat. De moment, ni PP ni PSOE no han dit qui liderarà les seves candidatures. Malgrat tot, s'especula amb la possibilitat que el candidat dels populars al Congrés sigui l'actual secretari general, Miquel Ramis, que ja ho intentà fa quatre anys sense èxit. Per part socialista, s'apunta que l'actual diputat al Congrés Pablo Martín podria ser el candidat a les generals. Amb tot, dins el PSIB es comencen a produir moviments perquè l'elecció del candidat sigui participada. Noms com el del delegat del Govern, Ramon Socias, o el del secretari general de Turisme, Joan Mesquida, han sonat també per a les generals.

Partits minoritaris

Dels partits minoritàris,
només n'hi ha hagut un que ha parlat clar, de moment. Ha estat la Lliga Regionalista de Jaume Font i ha estat per dir que no es presentarà a les properes eleccions generals. En canvi, Convergència per les Illes, la formació presidida per Pep Melià, no ha aclarit encara si s'hi presentarà. Sí que llançà una oferta de coalició a la resta de formacions nacionalistes i regionalistes de les Illes per formar un front comú a les generals, però aquesta oferta no fou acceptada per ningú. Ara, la formació valora no presentar-se a les eleccions del 20 de novembre. Pel que fa a la resta, UPyD ha dit que s'hi presentarà i Esquerra Republica, també.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per EU?, fa mes de 9 anys

Esquerra Unida no existeix a les illes i no fara candidatura, no?

Valoració:2menosmas
Per PSM, diputat?, fa mes de 9 anys

El PSM treurà el diputat?

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Valoració:18menosmas
Per Jm, fa mes de 9 anys

veig que ha passat el CENSOR de DBALEARS decidint el que li convé que es digui i el que no.
Periodisme.

Valoració:2menosmas
Per joan pere, fa mes de 9 anys

Aquest senyor no surtirà si els creguts del PSM no deixen de mirar-se el llombrigol

Valoració:22menosmas
Per jenny, fa mes de 9 anys

40? tota la premsa hi diu 70 persones! Per un judici, representants polítics, socials i culturals.

per cert a l'altre banda hi havien 5 persones! 5 !! ahahahah una Chicho filologo lorenzo ahahaha

Valoració:14menosmas
Per Es Pla, fa mes de 9 anys

Tu si que ets vergonyós voltor.....orgullós de la teva esclavitut!, beneitarro!!

Valoració:10menosmas
Per VOLTOR NEGRE,, fa mes de 9 anys

Estava en es jutjats fent unes gestions i em vaig trobar sense saber-ho amb es show des catalanistes (mallorquins renegats.. maulets, etc) sa meva grata sorpresa és que eren quatre replegats que no varen reunir més de 40 persones .. i fent un perfil d'aquestes persones per no dir-una altra cosa.. era molt variat .. alguns amb rastes tipus Bob Marley (no coneixen es champu) porreros, alguns canets flautes de 11M, altres no canets flautes però sense ofici ni benefici, set o vuit de més de 40 i 50 anys que són els que realmenye viuen i xuclen de sa mamella des rollo de sa llengua i sa mentida que està en perill .. i algunes dones que .. conciliaven molt bé amb aquesta gent ... això en es carrer devant sa porta dels jutjats. Es que estaven a S'interior portaven uns t-shirt de color taronja amb un logo molt petit i d'horrible estètica que demanava S'absolució .. (Serà sa crisi econòmica? Més aviat crec que d'adeptes .. crec que amb una mica menys cabien tots dins un Seat 600) He vist per sa premsa es motius des logotip .. ¡¡Que vergonyos per es mallorquins gent com aquesta !! no havia ni una senyera Mallorquina ni Balear, totes catalanes .. i això que presumeixen de mallorquins etc .. ah!! .. també estava Biel Barcelo PSM serà per captar vots des radicalisme, sempre ens queda sa tranquil.litat que estan en perill d'extinció i es Mallorquins i Balears l'han deixat clar en ses darreres eleccions pereix que sa paraula Democràcia vos dóna lèrgia petita minoria ...
Es Mallorquins i Balears sempre serem i ens sentirem com a tal estant també orgullosos de ser una de ses 17 autonomies espanyoles .. i va quedar també clar quan Espanya va guanyar el mundial ¡¡catalanistes mallorquins!!
crec que encara vos dura es mal de panxa d'aquell dia ..
Bé salut i força per a tots..sempre mallorquins mai catalans
PD. Per a tots inclou també als mallorquins renegats cartalanistas nostres valors democràtics són molt diferents als vostres

Valoració:-40menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 9 anys

És una beneitura discutir si aquest senyor és més o menys bo. Aquestes illes no volen socialisme i ho han manifestat amb contundència. En canvi, són susceptibles de voler defensar els propis interessos. Per aixó... UNITAT.

Valoració:34menosmas
Per Carlos Delgado, fa mes de 9 anys

Volem que torni Unitat per les Illes! La Unió fa la força; si presentam una coalició formada per PSM-IV-ENTESA, CxI i ERC segur que treurem representació. Digue'm no al bipartidisme, però tots plegats, perquè entre germans ningú mana no ens podem desavenir.

Valoració:32menosmas
Per Ros, fa mes de 9 anys

Berenguer, és qüestió de gent preparada i d'un programa que vagi més enllà del
pancardisme, som la riota i som incapaços de soluconar els problemes de sa gent, què hem fet de bo els últims 4 anys? Si en 1 mes s'han arregat els avanços en llengua i els hem
De donar ses gràcies que hagin parat el desastre del tren de llevant. O som autocrítics o anam de victimistes de país colonitzat, el futur el feim nosaltres, i amb aquest que van davant anam molt malament.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris