cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

Els usuaris se n'han duit la meitat de les cadires de rodes de Son Espases

Treballadors d'Urgències xifren en més del 50% les unitats que han estat sostretes en aquest servei. Critiquen la falta de respecte de part de la societat cap als recursos públics. Son Espases n'haurà de comprar més

128460

Fonts del servei d'Urgències apunten entre els pacients de l'hospital i els familiars com a possibles autors.

M.À.M.

Son Espases està patint un nou espoli i aquest pic és de cadires de rodes. Tant és així que els treballadors d'Urgències situen en més de la meitat les cadires de rodes que han estat robades d'ençà que es féu el trasllat a Son Espases a mitjan desembre de 2010.

El resultat, per tant, és aquest: en sis mesos han desaparegut més de 30 de les 60 cadires amb les quals el servei d'Urgències inicià el recorregut.

Qui s'amaga, però, darrere aquest robatori?

Les mateixes fonts consultades apunten que si bé podria ser qualsevol treballador de la plantilla, situen els autors entre els pacients de l'hospital i els familiars.

Tampoc no descarten que inicialment no sigui un robatori conscient, sinó fruit de la inèrcia de transportar una persona en cadira de rodes. Allò que sorprèn, en tot cas, és que les mateixes persones que per descuit han agafat la cadira de rodes no la tornin tot d'una.

L'onada de robatoris d'aquests mitjans de transport de pacients, més enllà de l'òptica còmica de l'assumpte, ha provocat que n'hi hagi una mancança greu. Per tant, molts ATS i infermers han de traslladar els pacients en lliteres en lloc de fer-ho -tal com pertocaria-, en una senzilla cadira de rodes.

Son Espases haurà de fer una nova compra de cadires, amb el cost econòmic que la comanda implica. De fet, el gran gruix de les unitats que existien a Urgències provenien abans de Son Dureta, l'antic hospital del carrer d'Andrea Doria.

Mala imatge

Evidentment, els treballadors consultats reneguen de la mala impressió que aquests robatoris transmeten. Un dels sanitaris d'Urgències apunta "que la gent s'endugui el nostre material diu molt de la societat, de la idea que tenen dels recursos públics". Aquest treballador, visiblement emprenyat, afegeix: "Quan algun govern aprovi el copagament de la sanitat, ja veurem què n'opina la gent; a veure si així també es queixen".

Els robatoris, però, han estat una constant d'ençà que començaren les obres de Son Espases. Fins i tot abans que s'inauguràs, l'hospital registrà el robatori de diversos ordinadors (que ja hi havien estat transportats per anar enllestint les sales).

Un pic obert, el següent element que la Gerència detectà fou la substracció dels grifons de lavabo. Aquest furt encara avengonyí més els responsables de Salut, tot i que la substracció d'un bidet sencer també causà un gran rebombori entre els empleats del centre.

Així mateix, la gerència de Son Espases ha viscut el robatori de tot tipus de material no sanitari de les seves dependències.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per good bye spain, fa mes de 9 anys

BILLboard no et molestis en fer traduccions. A Madrid només empren la llengua castellana als espais públics. El mateix passa a moltes ciutats alemanyes amb l'alemany, etc. El dia que deixem d'esser una colònia de l'estat espanyol passarà el mateix: podrem utilitzar la nostra llengua al cent per cent, amb tota normalitat i s'ens respectarà. Si tu vols respecte per la teva llengua apren a respectar la dels altres.

Valoració:-5menosmas
Per BlLLLborad, fa mes de 9 anys

Para cualquier noticia sacáis el tema del catalán.
Per a qualsevol noticia hi treieu el tema del català.
You talk about catalonian language in the news, ever.
ETC.

Valoració:8menosmas
Per forastera, fa mes de 9 anys

Quina vergonya! Som una societat de xoriços y no mos mereixem la sanitat pública que tant defendeix!Els serveis d'urgències, llevat dels menuts i de la gent gran, hauria de ser de pagament.

Valoració:-4menosmas
Per Scaramouche, fa mes de 9 anys

No perdem el temps discutint amb els anticatalanistes provocadors que dient-nos pancatalanistes es pensen que ens insulten: sí, som mallorquí i pancatalananista. Disposen d'aquests i de moltíssims altres mitjans on explicar les seves tesis secessionistes i anticatalanales. Ja veureu la quantitat de llibres que sortiran sobre aquestes qüestions en els propers anys. Ignorem-los. És el més pràctic. Veure un comentari puntuat negativament o positivament et dóna la certesa que l'han llegit; si està a 0 no saps si algú s'ha molestat en llegir-lo i, en tot cas, no ha merescut cap valoració. Aprofitem les plataformes que tenim per defensar la nostra identitat nacional... en tot cas sempre ens quedarà la multicopista.

Valoració:-2menosmas
Per good bye spain, fa mes de 9 anys

Qué hi fa aquest forasterum per aquest foro escribint amb una llengua que no és la nostra? Vos anim al·lots a que no faceu cas d'aquestes intervencions amb una llengua que ja estem farts de que sen's fiqui dins ca nostra. SALUT I INDEPENDÈNCIA.

Valoració:-2menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 9 anys

@Barbut, no hagas demagogia barata, las guerras civiles las pierden todos. La útlima guerra que ganaron los catalanes cual fue la conquista de Mallorca a los moros?, 1231?, a no, que el rey era francés y la Corona era Aragonesa, perdón, no tergiversaré yo también la historia. Y por cierto en que lengua hablaba ese rey?. No nos mintáis más y sobre todo no lo hagáis en clase de catalán que está muy feo, la historia se enseña en historia, menos mal que a mi me enseñaron la buena la que queda constancia en los libros.

Valoració:0menosmas
Per Barbut., fa mes de 9 anys

No entenen res de res. Catalunya, Kosovo... no "celebren", commemoren.
I des de 1650, les úniques guerres que han guanyat els espanyols són les civils.

Valoració:0menosmas
Per català emprenyat, fa mes de 9 anys

@Plus ultra: explica l´origen de la bandera aragonesa.Tú el dia de tots sants celebres la mort dels teus parents o amics ? ja te dirt que no ets més ruc perquè no entrenes.De on treus que celebrem una derrota? Ves als arxius i informa´t bé i no siguis orellut.

Valoració:-1menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 9 anys

@català emprenyat, siempre lo digo maestros en tergiversar la historia. Lo de la bandera es la gran falacia catalana, lo de los sardos, pues me quedo su baile y lo de las victorias/derrotas, frustración de los perdedores, algo habrá que celebrar, celebraremos las derrotas que es lo mejor sabemos hacer. Celebra también la de las últimas elecciones democráticas, esta derrota cuando se celebrará?, o se está celebrando ya..., xD.

Valoració:3menosmas
Per Fart de tot, fa mes de 9 anys

A Son Espases falta control.Es pacients y visitants pasan per aon volen,y sen foten si lo que trvesan son es quirofans o neonatos.Y ames mes,li don sa raó a un veí meu de Jaen,que fá molts d'anys que diu:Este es un pais de chorizos,y el que no roba es porque no puede.Segur que totom coneix a cualque espabilats däqueitx.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris