cielo claro
  • Màx: 11°
  • Mín:

L'exgerent de l'IMFOF féu feina per al Consell cobrant de Cilma

Catalina Payeras diu que el 2006 fou contractada com a auxiliar enquestadora per Cilma, tot i que feia de “tècnic” a Vicepresidència del Consell de Mallorca

L'exgerent de l'IMFOF Catalina Payeras afirmà ahir davant la jutgessa del cas Inestur que abans d'assumir el càrrec el juliol de 2007 fou contractada per Consorci d'Informàtica Local (Cilma) com a auxiliar enquestadora, tot i que en realitat treballava com a "tècnic" en el gabinet de Vicepresidència del Consell de Mallorca. A la seu de la institució ajudava la llavors secretària tècnica de Miquel Nadal, Eugènia Cañellas, que "estava desbordada de feina".

Payeras afegí que fou Cañellas mateix qui es posà en contacte amb ella a mitjan 2006. Li digué que "hi havia molta feina endarrerida i que necessitaven una persona amb perfil d'economista". Ella acceptà l'oferiment perquè estava a l'atur i afegí que té el títol d'economista. Tant l'exvicepresident del Consell -Nadal- com la seva secretària personal Antònia Vidal aprovaren la contractació. Segons Payeras, la seva tasca era "ajudar en el control pressupostari, partides econòmiques, etc". Cobrava 1.200 € al mes, hi afegí.

Payeras declarà com a imputada en la peça separada que investiga més d'una trentena de treballadors d'UM que cobraven doblers públics a través de contractes camuflats de Cilma, segon la Fiscalia. Confirmà que signà contracte amb Cilma, però que treballà al Consell. Assenyalà que hi va estar fins al 15 de juliol de 2007, "quan es féu el traspàs de la nova legislatura". També afegí que durant aquell temps "ajudà en les eleccions com a apoderada de mesa i que ho féu perquè Eugència Cañellas li ho demanà". També apuntà que al Consell rebia directrius de Cañellas i ella a dels llavors directors insulars Antoni Martorell, Josep Lliteras i Mateu Cañellas. La imputada afegí que ells li marcaven el ritme laboral. Payeras, després del contracte a Cilma i de les eleccions de 2007, fou nomenada gerent de l'IMFOF durant més de dos anys.

Altres treballadors

També declararen dos contractats més per Cilma i un testimoni funcionari del Consell. Un dels imputats, que treballava amb Payeras, afirmà que "mai no ha tingut res a veure amb UM. Al contrari. Som afiliat del PP des del 2008 i abans n'era simpatitzant".

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris