cielo claro
  • Màx: 12°
  • Mín: 11°
11°

Un treballador de Cilma confirma que feia tasques per a UM

S'acollí al dret de no testificar davant la jutgessa del cas Inestur però li entregà la declaració que havia fet en el cas Maquillatge, en què també s'investiguen aquests contractes

Dia de declaracions en el cas Inestur. Ahir fou el torn de quatre treballadors que, segons la Fiscalia, havien estat contractats pel Consorci d'Informàtica Local, tot i que en realitat feien tasques per a UM. Tots quatre eren militants del ja difunt partit nacionalista. El més destacat, però, fou el vist i no vist d'un dels imputats, Antoni Baró, qui acudí al jutjat acompanyat pel seu misser, Jaime Campaner. Baró s'acollí al dret de no declarar davant la jutgessa Carme Abrines i al·legà que ja ho havia fet per aquests fets en el cas Maquillatge. A més, entregà a la magistrada la declaració que realitzà per novembre davant el jutge Juan Ignacio Lope Sola. S'hi ratificà.

En aquell interrogatori, Baró reconeixia que "feia 7 o 8 anys que treballava per al partit", encara que havia estat contractat per empreses com Cilma, Àmbit Digital i H20. I afegí que feia 20 anys que estava a UM i que durant 7 va ser responsable de barriada a Palma, on va tenir caps com l'exregidora Cristina Cerdó i l'expresident i exconseller Miquel Àngel Flaquer. La seva tasca consistia a "captar vots".

Puntualitzà que en les eleccions de 2007 Flaquer li digué que havia de treballar més activament i ell li contestà que si li trobava una feina més adient faria tasques per al partit. Llavors li comunicà que ja tenia feina i l'envià a Cilma. Allà, apunta, va estar poc temps, dues setmanes, perquè "no li agradava". Flaquer llavors li proposà si li interessava ajudar a organitzar actes, fires i tot el tema de productes mallorquins. Deixà Cilma i anà al Consell als matins. Els horabaixes i els caps de setmana eren per al partit. Afegí que l'exconseller Miquel Nadal, el 2007, després de les eleccions, també li oferí feina a la productora Àmbit Digital, on igualment féu tasques per a UM.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris