algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 11°
11°

La llei que guia Bauzá no s'ha aprovat a Euskadi

La norma que el president ha anunciat de manera reiterada per ajudar emprenedors i autònoms es basa en un text legislatiu basc que havia d'entrar en vigor abans del març i que encara no s'ha votat

126754

José Ramón Bauzá i Josep Oliver, en un moment de la reunió.

Ferran Aguiló - Grup Serra.

El projecte legislatiu estrella de José Ramón Bauzá, una llei d'ajuda als autònoms i als emprenedors, es basa en una proposta de llei feta pel PP basc que es va presentar l'octubre i havia d'entrar en vigor el primer trimestre d'enguany, però que encara no s'ha aprovat. Els representants de CCOO i UGT que es van reunir despús-ahir amb Bauzá no han pogut veure encara cap esborrany de la norma, tan sols al text del PP basc.

De fet, els sindicalistes només han rebut per ara una carta del director general de Comerç i Empresa, César Nuño Pacheco, que els avisava que pròximament els convocarien per començar a parlar de la llei, i el document de la proposta feta pel PP basc.

Tot fa pensar, doncs, que el Govern de Bauzá encara no té un esborrany propi de la llei basca per adaptar-la a les Illes Balears, tot i que -tal com recorda Manuel Pelarda, d'UGT- l'Arxipèlag parteix d'una realitat molt diferent de la d'una comunitat que té un concert econòmic. Però la qüestió no s'acaba aquí. El president del PP basc, Antonio Basagoiti, va presentar la proposta de llei de suport als emprenedors a mitjan octubre, assegurant que tenia el suport del president, Patxi López, i va dir que esperava que entràs en vigor el primer trimestre d'enguany. El mes següent, el novembre, es va començar a tramitar la llei, però de llavors ençà, i ja fa vuit mesos, la norma continua aturada en aquesta fase.

La proposta basca

Entre les mesures més destacades de la proposta del PP basc hi ha l'article 13, que diu que el sector públic "procedirà a pagar en un termini inferior a 25 dies" les empreses amb manco de deu treballadors i que tinguin un volum de facturació de com a molt dos milions d'euros l'any. També preveu la possibilitat que els qui estiguin a l'atur i es vulguin fer autònoms puguin cobrar de cop tot l'atur per invertir-lo en el seu projecte.

La norma que intenta dur endavant el PP basc i que Bauzá vol aplicar a les Illes Balears també preveu crear un consell de suport als emprenedors i la petita empresa i una sèrie de mesures de suport a les xarxes 'd'inversors privats de caràcter informal' o business angels, que fins i tot inclourien subvencions. Tot això, a banda d'ajudes per pagar les taxes municipals relacionades amb el negoci de l'emprenedor, mesures per simplificar tràmits administratius i explicar a les escoles "continguts sobre formació i motivació per a la creació d'empreses".

El Govern prepara un calendari per pagar els deutes a proveïdors

El president José Ramón Bauzá va dir ahir al líder de la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB), Josep Oliver, que estan preparant un calendari de pagaments perquè els proveïdors puguin saber quan cobraran allò que els deu el Govern. El president es va reunir amb els representants de la CAEB al Consolat de la Mar. Oliver va dir que també havia parlat amb Bauzá de qüestions com la seguretat jurídica, els deutes a les agències de viatges i la situació del turisme.

Per la seva banda, el vicepresident econòmic, Pep Ignasi Aguiló, declarà ahir que el Govern està "picant molta pedra" i analitzant partida per partida les despeses de l'Administració perquè les retallades afectin "tan poc com sigui possible els ciutadans". Ho va dir en un acte de la CAEB en què també va parlar del pla d'estabilitat financera i va dir que també farà més fàcil que els bancs deixin a l'Executiu 150 milions d'€ més. Aguiló, de fet, va reconèixer que l'anterior Govern havia aparaulat els crèdits per valor de 150 milions però que el tracte no s'havia tancat. El vicepresident afegí que els bancs veuen positiu que ara el Govern sigui d'un sol partit.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Filiprim, fa mes de 9 anys

Tothom cobrarà MÉS, com ells?

Valoració:4menosmas
Per jomateix, fa mes de 9 anys

dues setmanes fent demagògia de si hi ha o no hi ha doblers per al final poder prometre que pagaran. Bé, ja han fet la papereta, ara que facin feina

Valoració:0menosmas
Per jomateix, fa mes de 9 anys

dues setmanes fent demagògia de si hi ha o no hi ha doblers per al final poder prometre que pagaran. Bé, ja han fet la papereta, ara que facin feina

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris