algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

El Govern “pica pedra” perquè les retallades afectin el mínim possible els ciutadans

Així s'ha explicat el conseller de Vicepresidència Econòmica, de Promoció Empresarial i d'Ocupació, Josep Ignasi Aguiló, en un acte celebrat a la CAEB

126670

Aguiló a la seu de la CAEB s'ha referit al treball del Govern envers la situació financera.

Ferran Aguiló - Grup Serra.

El vicepresident econòmic del Govern, Pep Ignasi Aguiló, ha dit avui que l'Executiu està en aquests moments "picant molta pedra" i analitzant partida a partida la despesa de l'Administració balear perquè "l'impacte" de la reducció pressupostària afecti "el mínim possible els ciutadans".

D'aquesta manera tan gràfica s'ha referit avui el conseller de Vicepresidència Econòmica, de Promoció Empresarial i d'Ocupació al treball que du a terme el seu departament i la resta de conselleries.

Aguiló ha assistit avui a un acte celebrat en la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears (CAEB) i, en declaracions als periodistes, s'ha referit al pla de sanejament financer que presentarà les Balears al Govern central i l'objectiu del qual és complir amb el dèficit exigit per l'Executiu estatal.

Aquest pla, ha assenyalat Aguiló, servirà també per facilitar que les entitats bancàries atorguin un crèdit de 150 milions d'euros perquè el Govern pugui fer front a les seves necessitats i pagaments d'aquest any.

En aquest sentit, ha assegurat que les entitats financeres tenen una bona disposició per concedir aquest préstec que va ser acordat per l'anterior executiu autonòmic presidit pel PSIB-PSOE, però que no es va tancar.

Si el govern sortint no va assolir un acord és perquè "el seu recorregut s'estava esgotant" en concloure la legislatura, ha dit Aguiló.

Un partit al poder

A diferència de la passada legislatura, Balears està governada en l'actualitat per un sol partit, el PP, cosa que segons l'opinió del conseller és considerat de manera positiva per bancs i caixes en oferir un únic projecte que just depèn d'una formació política, que a més compta amb majoria absoluta al Parlament.

Per a Aguiló, l'actual estabilitat política que ofereix el PP no la podien garantir els socialistes i els nacionalistes del Bloc.

També s'ha referit aquest matí a la situació financera de la Comunitat el president balear, José Ramón Bauzá, que aquest matí ha visitat la seu de la Conselleria de Salut, Família i Benestar Social acompanyat per la seva titular, Carmen Castro.

Bauzá ha recordat que el pla de sanejament referit era una proposta electoral del PP, mentre ha explicat el seu compromís de treballar i "tirar endavant" amb l'únic propòsit de "sortir com més aviat millor" de l'actual situació de crisi econòmica.

'Treballar i no donar titulars'

Avui, igual com ahir, el mandatari balear ha reiterat que s'informarà sobre el contingut del pla quan estigui conclòs, i que el Govern està per treballar i no per generar titulars de premsa.

La vicepresidenta per a Assumptes Econòmics del Govern central, Elena Salgado, va anunciar ahir que el pròxim Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) se celebrarà el pròxim 27 de juliol.

De moment estan pendents d'aprovació els plans de sanejament de sis comunitats autònomes -Les Balears, Andalusia, Catalunya, Castella-la Manxa, País Valencià i Extremadura-, que han d'incloure les mesures necessàries per complir amb els objectius de dèficit.

El que sí que és previsible és que en l'ordre del dia hi figuri la regla de despesa que el Govern vol consensuar amb les comunitats autònomes i que va anunciar el cap de l'Executiu, José Luis Rodríguez Zapatero, en el debat sobre l'estat de la nació.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per robin, fa mes de 9 anys

molt bona això de que ells no fabriquen titulars.. i això de 'picar pedra', o l'embarbussament d'ahir d'en Bauzá què és? ens prendran per beneits els quatre anys seguits??

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris