algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
23°

La societat civil lluitarà per mantenir [M]

Ciutadans, formacions socials, sindicals i polítiques faran un front de resistència contra la decisió del Consell, que és “irreversible”

126712

L'assemblea d'ahir reuní més de mig miler de persones a favor de mantenir RTVM.

J.Torres

Els ciutadans no posaran les coses tan fàcils al PP perquè tanqui la Ràdio i Televisió de Mallorca. Mig miler de persones a títol individual, organitzacions socials com l'Obra Cultural Balear i Memòria de Mallorca, sindicats i partits polítics d'esquerres i nacionalistes decidiren crear ahir una gran plataforma cívica que lluitarà per la supervivència de [M] i d'Ona Mallorca. Una multitudinària assemblea es congregà a la plaça d'Islàndia -nom amb què els indignats han rebatiat la plaça d'Espanya- per debatre les conseqüències i les intencions del PP, que impulsa el tancament d'aquest mitjà públic. Polítics del PSM-IV-ExM, ERC, Convergència i centrals com la CGT i l'STEI, col·lectius d'immigrants que han tingut veu en els espais d'aquest ens, treballadors i ciutadans que estimen i volen un mitjà en català, assistiren a l'acte.

El dret del poble mallorquí a tenir un mitjà públic en la llengua pròpia de les Illes; la seva tasca social, de proximitat; la recuperació d'una memòria històrica oblidada i silenciada; el fet de donar veu a col·lectius d'immigrants i a tots els pobles de l'Illa i de dur a terme una feina digna amb un pressupost auster i sense generar pèrdues, foren els arguments més defensats pels concentrats a l'hora de donar suport a la continuïtat de l'ens. "Una televisió i una ràdio en català no s'han de tancar, sinó potenciar. Els molesta que es recuperi una cultura", recriminà el president de l'OCB, Jaume Mateu.

Els congregats compararen la mesura que vol aplicar la presidental del Consell, Maria Salom, amb el que s'ha fet a València negant a la ciutadania el senyal de TV3. "En aquesta lluita, hem d'estar tots units. No podem permetre que ens valencianitzin Mallorca!", manifestà Pep Juárez, de la CGT. La creació d'aquesta plataforma serà la primera acció de resistència ciutadana. A banda d'això, s'acordà crear una comissió per intentar adquirir aquest ens públic mitjançant una iniciativa popular per l'estil de les que protagonitzaren el GOB amb la Trapa i Voltor amb la compra dels repetidors de TV3. Durant el debat, es decidí igualment no aturar les mobilitzacions i fer una bicicletada poble per poble en contra de la clausura, editar un vídeo explicatiu de la tasca efectuada per RTVM i una marató per recaptar fons i reivindicar-ne la continuïtat. "La plataforma ha de reclamar a Salom que ens torni allò que és nostre, que és el senyal!", reivindicà Mateu.

Per part seva, Salom reiterà que no preveu cap altra opció que tancar la Ràdio i la Televisió de Mallorca, tal com prometé durant la campanya. Unes declaracions del matí que es podien interpretar com una marxa enrera en la decisió l'obligaren a en viar un comunicat en què deixava clar que la clausura de RTVM és "irreversible". Així, no es planteja "redimensions ni fórmules com fusions amb IB3 per ser-ne un segon canal", perquè és "inassumible". La popular recalcà que el nou director ha estat nomenat per organitzar el procés de tancament i fixar-ne el calendari. Sentencià que l'objectiu perseguit és reduir el deute del Consell i que mantenir la TV "encara ofegaria més l'erari" de la institució.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Perdonau, se m'han repetit alguns comentaris. Moderadors, podeu borrar els que sobren ?

Valoració:1menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Proposta alternativa: en lloc d'esperar que el mercat es reguli expontàniament, regular el mercat de manera intel·ligent. Limitar l'especulació a l'estrictament necessària, modificar comportaments malbaratadors de recursos, prohibir productes financers que ni tan sols els que els han creat saben que punyetes són, desvincular les agències de qualificació de les empreses financeres (hauríen de ser públiques per evitar interessos creuats), restringir la grandària de les corporacions financeres i empresarials, reclamar responsabilitats als gestors inconscients de les empreses, etc. etc, etc...
Potser la teva arrogància juvenil no et permet entendre de que estic parlant, però te puc assegurar que la gent que hi ha darrera els grans taurons financers de Wall Street o la City londinenca (els que vertaderament mouen els fils mai es deixen veure) si ho saben.

Valoració:0menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Intelbook, un percentatge moderat d'especulació a curt i mig termini es positiu per equilibrar l'economia, però basar l'economia en l'especulació és jugar en foc. No pot ser que la bimbolla financera sigui 10 vegades el PIB mundial.
Seguint el teu exemple (m'he prés la molestia de llegir-ho encara que és una explicació tan simplista que no la recomanaré a ningú), el que passa és que hi ha un especulador amb molta capacitat (i que a més és d'un tercer país i l'importa un pebre el que passi a aquest país), que compra una mica mes car i amb una mica més d'antelació. Aquest copa la demanda i fa que els petits usuraris previsors paguin els ventiladors més cars a priori, disparant els preus. Com que s'han d'importar i fabricar ventiladors, hi ha un increment de la immigració, que al mateix temps provoca un increment de la demanda. L'especulador poderós que ha provocat un increment de preu, de cop i volta ven i provoca una caiguda del preu recollint beneficis i provocant pèrdues a la població. Passa però que la previsió metereològica ha fallat i l'estiu no ha estat tan caloròs i resulta que sobren ventiladors per tant, el preu dels ventiladors s'enfonsa encara més. Com que ja no hi ha mercat, part dels immigrants retornen i provoca que el mercat segueixi baixant. Al final, els ventiladors no se poden menjar i la gent es mor de fam.
Mentres tant, a l'altre país, han comprat moderadament ventiladors, han cercat altres alternatives com modificar els seus hàbits per evitar les hores de més calor, aprofiten les seves hermoses platges per refrescar-se o les ombres dels frondosos boscs (a l'altre pais els varen tal·lar per vendre la fusta i poder comprar més ventiladors) i altres mesures imaginatives. A més, com que les previsions metereològiques no són 100% fiables (encara que de llarg més que les econòmiques que estan més aprop de les profecies de Nostradamus que de ser una ciència), l'estiu és més bo de passar. A més, poden comprar ventiladors que estan malvenent a l'altre país que n'havia acumulat en excès per avaricia per la meitat del seu valor de mercat, però com que són més intel·ligents, només compren els que necessiten. Mentres tant, a l'altre pais, els ventiladors estan agafant pols als magatzems. Però vaja, ara resulta que els especuladors entrampats (en altres moments grans defensors dels mercats) reclament al govern del país ajudes (socialització de pèrdues, on era la socialització de beneficis en el seu moment ?) per salvar el cul.
Conclusió: el mercat tot ho regula, però quan ho fa és de manera traumàtica i dramàtica. I després els grans defensors dels mercats lliures, demanen als governs ajuda i, fins i tot, s'atreveixen a dir als governs d'on han de retallar (empitjarant l'estat del benestar dels ciutadans) per ells poder mantenir el seu nivell de vida estratosfèric.

Valoració:3menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

IntelBook, una curiositat, has estudiat a ESADE?

Valoració:1menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

IntelBook, una curiositat, has estudiat a ESADE?

Valoració:1menosmas
Per IntelBook, fa mes de 9 anys

En efecte, veuen conspiracions i paranoies sobre la meva identitat, en plan Cary Grant a "Con la muerte en los talones".

@Tomeu, cerca "¿Por qué la Especulación es buena en una Economía libre? intelbook" a google, on explico amb molt de detall que l'especulació, de per se, és bona. Són inversors privats que decideixen on invertir els seus estalvis i preveuen quins béns escassejaran en el futur.

Valoració:-5menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Tv en catala no en sobra cap. En tot cas en sobren un parell en castella. Que comencin per les que idiotitzen a la poblacio (telecinco, intereconomia, etc)

Valoració:19menosmas
Per Tomeu II, fa mes de 9 anys

El que està clar es que sobren emisores ... que tanquin una o una altrra. IB3 o M.

Valoració:-15menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

Intelbook, com que pareix que en saps una mica de cicles econòmics i de mercats financers. Supòs que sabras distingir entre inversors i especuladors. Els inversors són necessaris per generar economía real, i es mouen per criteris de rendabilitat i de seguretat. Els especuladors juguen a provocar d'altabaixos financers per treure'n un rendiment econòmic peti qui peti (no tenen escrupols), i això no és economía real. Aquests especuladors son capaços de mobilitzar gran quantitat de doblers i actúen com els hackers, concentren les seves forces a uns pocs productes financers per alterar el seu valor real (en aquest cas deute sobirà). Això ha passat amb les crisis de les punt.com, amb el mercat immobiliari, amb les crisis alimentàries, amb les fluctuacions de monedes (George Soros amb la lliure esterlina), etc… La demostració que els atacs són orquestrats és que entre els atacs a Grècia i a Irlanda varen passar aproximadament 6 mesos i entre el d'Irlanda i el de Portugal sis mesos més. Es veu que aquest és el temps que necessiten per preparar aquests vertaders atemptats terroristes econòmics. Creen el pànic, recullen beneficis però la destrossa económica ja està feta.
Es calcula que la bimbolla dels mercats financers ronda 10 vegades el PIB mundial. El que s'ha de fer no és retallar Estat, ni despesa social ni sous dels ciutadans… El que s'ha de fer és regular els mercats, posar tràves als especuladors i afavorir als vertaders inversors. Perseguir els terroristes econòmics si no fos perquè molts d'ells tenen connexions en les altes esferes dels governs de tot el mon.

Valoració:8menosmas
Per emigrante, fa mes de 9 anys

Ya ven conspiraciones hasta en IntelBook

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 4
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris