algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

El Govern presentarà un Pla de Sanejament Financer al Ministeri d'Economia

Mabel Cabrer, portaveu en el Parlament, pretén que el Parlament manifesti el seu suport a la reducció de Conselleries i Direccions Generals

126726

Cabrer ha anunciat el pla de sanejament econòmic de la comunitat.

Ferran Aguiló - P. Bota.

La Vicepresidència Econòmica del Govern presentarà en un termini de quinze dies un Pla de Sanejament Financer "viable i creïble" al Ministeri d'Economia i Hisenda per poder "començar a pagar als proveïdors" i complir els objectius del dèficit públic, segons ha anunciat la portaveu del PP en el Parlament, Mabel Cabrer, qui ha criticat que l'anterior Executiu li van "rebutjar" el seu Pla de Sanejament, malgrat que era del mateix color polític que el Govern central. En una compareixença davant els mitjans, Cabrer ha considerat que l'anterior Pla de viabilitat econòmica i financera per a les illes seria "dolent, perquè no es complien les xifres marcades quant al dèficit públic", raó per la qual es "va rebutjar", de manera que ha remarcat que el que presenti l'actual Govern de José Ramón Bauzá passarà per "continuar amb una política d'austeritat radical i de reducció" d'alts càrrecs i Conselleries, ja que no "ens queda cap altre remei".

"El rebuig de l'anterior Pla va implicar que no teníem Fons de Competitivitat i ara resulta que les entitats financeres no ens donen els 150 milions d'euros del crèdit a curt termini per pagar als proveïdors, per la qual cosa es tracta d'una cadena de despropòsits que s'ha de resoldre de manera immediata", ha asseverat la portaveu 'popular' a la Cambra autonòmica. Així, ha indicat que el fet que el Parlament només tingui diners per pagar la nòmina de juliol és una "situació més de les que ens estam trobant" i, en aquest sentit, ha incidit que la situació econòmica i financera de les Balears és "molt delicada i no ens l'hem inventada, sinó que ens han dit que hi havia unes coses fetes que no ho estaven".

D'aquesta manera, ha acusat l'anterior Executiu d'haver "enganyat els ciutadans" en anunciar-los, d'una banda, que arribarien 240 milions d'euros del fons de competitivitat a través del nou sistema de finançament autonòmic i, per altre, que "es deixaria 150 milions d'euros al nou Govern per a crèdits a curt termini, una cosa que ha resultat ser fals." Davant de tal situació, Cabrer ha informat que el PP ha presentat dues Proposicions No de Llei, de manera que la primera es refereix a la situació econòmica de les Balears i, a través d'aquestes, es pretén que el Parlament constati la "necessitat d'elaborar un Pla de Sanejament Financer viable i creïble", mentre s'insta al Govern a negociar amb les entitats financeres els crèdits necessaris per fer front al pagament de proveïdors.

Mentre, la segona es refereix a la política d'austeritat del Govern i, mitjançant la qual, els 'populars' busquen que el Parlament manifesti el seu suport i la seva satisfacció per la reducció de Conselleries i Direccions Generals per part del nou Govern que insten que continuï amb les polítiques d'austeritat i reducció de la despesa pública.

Estalvi de 42 milions d'euros

En aquesta línia, la portaveu del PP en el Parlament ha recalcat que la reducció de departaments i alts càrrecs en les diferents institucions de les illes suposarà un estalvi de 42 milions d'euros en quatre anys, dels quals 26,6 milions correspondran al Govern, 7 milions a l'Ajuntament de Palma i 6 milions al Consell de Mallorca. "És rotundament falsa l'acusació del PSIB sobre l'apujada de sous, ja que parlam d'un estalvi que aquest partit no va fer", ha censurat, mentre ha estimat que els socialistes haurien de fer "més autocrítica", tenint en compte que "tenim un problema econòmic intern greu".

D'altra banda, ha manifestat que no ha vist la reducció de 300 milions d'euros en l'anterior legislatura, sinó més bé al contrari, ja que, segons ha criticat, "l'endeutament es va duplicar en quatre anys i si no fos per aquest deute tan greu, avui estaríem en una situació financera millor". D'aquesta manera, ha ratllat de "totalment erràtica" la política de l'anterior legislatura, ja que "l'única reducció que es va fer va ser quan va sortir UM del Govern i no quan ho necessitava l'administració".

Preguntada pel fet que la Taula del Parlament hagi acordat l'adquisició d'un iPad per als 59 diputats del Parlament, Cabrer ha recordat que es tracta d'una compra realitzada ja en l'anterior legislatura, si bé ha estimat que "no és moment que ningú tingui privilegis de cap tipus". No obstant això, ha indicat que el cost ha estat "molt menor", ja que "s'ha aprofitat un sistema de compres de l'Administració de l'Estat". "Són coses que no queden bé de cara a la ciutadania, encara que en el Parlament ja s'ha fet una reducció de personal eventual i d'assignacions a grups d'un 25 per cent i també s'han pres moltes decisions de cara a eliminar les despeses en regals, sopars i flors".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per BALEAR, fa mes de 9 anys

És estrany que no demanin també un calaix més gros per endur-se els doblers tots cap a Madrid. Com que ser mallorquí és només un mèrit, no fa falta tenir doblers.

Valoració:-4menosmas
Per Remei (i família), fa mes de 9 anys

Volem que els imposts que pagam a les Illes Balears quedin aquí i que s'invertesquin aquí.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris