algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Els sindicats majoritaris es reuneixen per primera vegada amb el Govern

CCOO proposa gravar els que més tenen per augmentar els ingressos de les Illes. UGT ha defensat la continuïtat del Pacte de Competitivitat

126684

Reunió de Bauzá amb els representants d'UGT.

Ferran Aguiló - Grup Serra.

CCOO i UGT han mantingut aquest matí, per primera vegada i separadament, reunions de treball amb el president del Govern, José Ramón Bauzá, i el vicepresident, José Ignacio Aguiló, en les quals han parlat de la posició dels sindicats respecte a les mesures previstes per l'Executiu balear. UGT ha demanat al Govern que "prioritzi el turisme" si cal elegir per decidir el futur de les illes, i ha defensat el projecte de la Platja de Palma, que ha qualificat de "extraordinari". El secretari d'UGT de les Balears, Lorenzo Bravo, ha agraït la "receptivitat" del Bauzá en tots els temes tractats i ha mostrat el desacord del sindicat amb el canvi d'usos dels condohoteles que ha proposat el Govern; i ha deixat clar que UGT defensa que "Turisme i Territori" vagin sempre junts.

UGT ha defensat en la reunió que va durar més d'una hora i mitja, la continuïtat del Pacte de Competitivitat, que comprèn més de vint acords amb els agents econòmics i socials de les illes, del que Bauzá s'ha mostrat "sorprès" perquè no tenia major coneixement, ha assenyalat Bravo. El secretari del sindicat ha afirmat la seva satisfacció perquè el president de les Balears "ha garantit la sanitat, l'educació i l'assistència social" per als ciutadans de les illes.

UGT també ha manifestat al Govern la seva oposició al tancament de RTV de Mallorca, i li ha expressat que és "imprescindible una llei audiovisual" per a les Balears. Segons el secretari d'UGT, Bauzá ha manifestat la seva predisposició al diàleg amb els sindicats en relació amb tots els temes, en especial, al turisme, i ha agraït la claredat amb què han estat abordats pel sindicat.

Comissions Obreres

Comissions Obreres (CCOO) ha proposat avui al Govern posar en marxa polítiques de figures impositives per incrementar els ingressos que necessita Balears, com impostos de successions i donacions; així com canvis a l'esborrany de la Llei d'Emprenedors.

Vuit representants de CCOO s'han reunit aquest matí amb el president del Govern, José Ramón Bauzá, i el vicepresident, Pep Ignasi Aguiló, per tenir "una primera presa de contacte" en què han plantejat la seva preocupació per la situació de desocupació i crisi que passen les Illes i els seus treballadors.

La secretària general de CCOO a Balears, Katiana Vicens, ha dit, després de la reunió de gairebé una hora, que el sindicat li ha demanat a Bauzá posar en marxa polítiques de figures impositives, a través de gravar els que més tenen amb la intenció de millorar la situació dels treballadors que estan pagant la crisi.

Vicens ha parlat d'impostos de donacions i successions, així com un canvi en l'IRPF autonòmic com mesures per recaptar més ingressos per a les Balears.

Ha manifestat a Bauzá el seu desacord amb un primer esborrany de la Llei d'Emprenedors proposada pel Govern, en el que considera que no s'anomena als treballadors ni als sindicats, i en el qual es planteja un canvi en el currículum escolar que inclogui la matèria d'emprenement als més petits.

La secretària de CCOO a les Balears ha expressat que li agradaria que en la formació dels més joves s'inculquin valors com el treball i els drets dels treballadors.

Vicens ha expressat que el Govern ha mostrat la seva predisposició a treballar en un text de consens "el més ràpid possible".

En la reunió també hi han estat el secretari d'organització, Finances i de Formació per a l'Ocupació, José Luís García; la secretària d'Acció Sindical, Carmen Díaz de la Jara; la secretària de Política Social, de Cooperació i d'Immigració, Eva Beatriz Cerdeiriña; el de Salut Laboral, José López Muñoz; la secretària d'Administració i Serveis, Isabel Millán; la secretària d'Afiliació i Juventut, Silvia Montejano, i el secretari de Medi Ambient i de Formació Sindical, Ernest Suria.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jordi, fa mes de 9 anys

Els qui més "tenen" o els qui més "guanyen"? Si jo guany poc però som estalviador, he de pagar més que un que guanya molt i és un tudat?

Valoració:1menosmas
Per Patriotes Associats, fa mes de 9 anys

Això, i que se'n vagin escapats a tributar a un altre lloc.
I llevar-los les poques ganes d'invertir que els puguin quedar.
I repartir-ho tot entre els més improductius.

Així ens en sortirem?
Europa fuig d'aquestes solucions...
El que s'ha de fer és incentivar les inversions i donar suport als emprenedors.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris