algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

El Parlament just pot pagar els sous d'un mes

La Cambra demana auxili al Govern. No rep doblers de l'Executiu des de fa mig any i funciona amb un romanent

El Parlament tot just té doblers per pagar les nòmines d'un mes i ha demanat auxili al Govern per resoldre els seus problemes financers. El president de la Cambra, Pere Rotger, s'ha posat en contacte amb el vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, per explicar-li la delicada situació de la institució autonòmica. En aquests moments, el Parlament té assegurades les nòmines del mes de juliol per als funcionaris i els diputats. És a dir, els treballadors de la Cambra i els representants polítics cobraran la nòmina a final d'aquest mes, però ara no hi ha fons per abonar els sous de l'agost. El Govern d'Antich va estar durant mig any sense fer ni una sola transferència al Parlament. La institució autonòmica ha hagut de recórrer al propi romanent per pagar els sous d'aquests darrers mesos a causa de la falta de l'aportació de l'Executiu.

Setze milions

El pressupost del Parlament és de setze milions d'euros i el 70% correspon a la partida de despeses de personal. Tanmateix, des que va començar l'any, el Govern d'Antich no ha transferit ni un sol euro a la Cambra balear.
L'Executiu de José Ramón Bauzá ha comunicat al Parlament que trobarà una solució per poder trobar liquiditat econòmica durant les pròximes setmanes. De fet, el departament econòmic està elaborant el pla de sanejament perquè l'autoritzi el Consell de Política Fiscal. Una vegada superat aquest tràmit, el Govern ja es podrà posar en contacte amb les entitats bancàries per sol·licitar més crèdits. L'Executiu ara pretén generar confiança per obtenir finançament de les entitats bancàries i començar a pagar els proveïdors.

De fet, l'equip que dirigeix Josep Ignasi Aguiló està ultimant els preparatius per pactar amb els diferents membres del Govern les retallades que estarà obligat a dur a terme en els diferents departaments. La reunió està prevista per a aquesta setmana i previsiblement després ja es presentarà el pla de sanejament al Consell de Política Fiscal. Des de l'Executiu asseguren que hi ha molt bona disposició per part del Govern central per autoritzar el pla de sanejament com més aviat millor. Tanmateix, cal tenir en compte que l'anterior equip de la Conselleria d'Economia va ser incapaç de convèncer el Ministeri d'Economia per tal que aprovàs el pla de sanejament, la qual cosa ha provocat els actuals problemes de liquiditat que té la Comunitat Autònoma amb molts dels seus proveïdors. Els recursos propis del Govern són insuficients per fer front a aquestes despeses.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris