algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

El Govern admet que va restringir el BOIB per error

Un tècnic va fer que quedàs classificat com un espai d'accés restringit sols per als treballadors de l'Executiu durant més de desset hores. Es va resoldre ahir al matí

126700

Des d'ahir al matí ja es pot accedir sense problemes als arxius pdf del BOIB.

El Govern va comunicar ahir que la restricció d'accés per internet al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) havia estat el resultat de l'error d'un tècnic. El BOIB, on l'Executiu publica totes les seves decisions i nomenaments, va quedar restringit durant més de desset hores entre despús-ahir i ahir, però ja es pot consultar sense cap problema. Segons un comunicat de l'Executiu, mentre es feien unes "tasques rutinàries" per millorar el funcionament dels sistemes informàtics, un tècnic, "per error, va aplicar un canvi" que va fer que a partir de les tres de despús-ahir "la part de la web pública del Govern de les Illes Balears corresponent al BOIB quedàs catalogada com d'accés restringit". A les àrees d'accés restringit "per raons de seguretat", se sol·licita a qui vol entrar a les pàgines restringides una contrasenya o un certificat digital. De fet, això és el que passava amb el BOIB dilluns.

El DNI electrònic inclou un certificat digital però, tal com va quedar la web durant les hores en què es va mantenir l'error, un ciutadà qualsevol no podia accedir-hi encara que el fes servir com reclamava la web. El comunicat explica que la web del Govern inclou "informació de totes les conselleries i direccions generals, a més de multitud de serveis com tràmits telemàtics, comunicats de premsa, sistemes geogràfics, etc." i que una "classificació errònia" d'un dels apartats tan sols es pot detectar si s'intenta entrar-hi. Per això mateix justifica que "l'existència d'un problema va passar inadvertida als tècnics". De fet, el Govern s'escuda que no va rebre cap queixa pel mal funcionament del BOIB digital fins ahir al matí i que, quan la va rebre, ho va arreglar immediatament. El BOIB va tornar a estar obert a tothom cap a les 8.15 del matí.

Durant les hores en què el BOIB digital va restar restringit, tan sols s'hi podia accedir amb un nom d'usuari i una contrasenya que només tenen els treballadors del Govern o amb un certificat digital. Oferia la possibilitat d'emprar certificats com el de la Fàbrica de Moneda i Timbre, del Col·legi d'Advocats i de les cambres de Comerç europees, a més del DNI electrònic. Els nous documents d'identitat estatals inclouen un certificat digital que funciona amb una combinació alfanumèrica anomenada PIN i que s'ha d'introduir a les webs que ho demanin. Serveix per poder fer tràmits a través d'internet, com la declaració de la renda, però els ciutadans encara no hi estan gaire acostumats. De tota manera, mentre el BOIB era d'accés restringit, tampoc no bastava per entrar-hi.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris