cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
19°

El Govern explica que l'accés al BOIB estava barrat per culpa d'un error tècnic

122644

Quan s'intenta consultar una pàgina del BOIB per internet, apareix aquesta web.

El Govern ha explicat que el problema que hi ha hagut, entre les 15.00 hores d'aquest dilluns i les 08.15 d'avui dimarts, a l'hora d'accedir a qualsevol exemplar del Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) es va deure a un error tècnic que ja ha estat reparat.

Segons ha detallat la Direcció General d'Innovació i Desenvolupament Tecnològic en un comunicat, l'error va tenir lloc quan durant unes jornades d'optimització del funcionament dels serveis informàtics, un tècnic va aplicar un canvi que va fer que part de pàgina web del Govern quedàs catalogada com si fos restringit d'accés.

Així, per raons de seguretat, se sol·licitava als usuaris una identificació amb usuari i contrasenya o certificat digital, pantalla d'autenticació estàndard que els apareix als treballadors de l'administració balear.

No obstant això, aquest error únicament es podia detectar accedint directament a l'àrea afectada, amb el que el problema va passar inadvertit als tècnics.

Durant totes les hores en què el servei va funcionar de manera anòmala, la DG d'Innovació i Desenvolupament Tecnològic no va rebre cap notificació de l'incident fins a aquest matí, quan els tècnics han pogut resoldre l'error en uns minuts.

La consulta del Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB) -on el Govern publica totes les seves decisions, nomenaments i tot allò que l'afecta- estava restringida des d'ahir horabaixa. Mentre ha durat l'error no hi podia accedir qualsevol persona sense cap mena de trava; per fer-ho, necessita un certificat digital o bé una contrasenya que només poden tenir els treballadors del Govern mateix.

Fins ara es podia consultar el BOIB ràpidament per internet i amb tan sols un parell de clics de ratolí. Però l'Executiu de José Ramón Bauzá ha pres aquesta mesura restrictiva sense cap mena d'avís previ. Des d'ahir horabaixa, quan s'intenta obrir una pàgina qualsevol del BOIB, apareix una web que reclama la contrasenya o un certificat digital.

Hi ha diverses menes de certificats digitals i el més comú avui en dia és el DNI electrònic. Però no n'hi ha prou de tenir el document d'identitat renovat per consultar el butlletí: cal saber-ne el número PIN, una combinació de quatre xifres que lliuren a tothom quan es fa el document però que rarament es fa servir per a res que no siguin tràmits a través d'internet. La pàgina indica que també es poden emprar altres certificats com el de la Fàbrica de Moneda i Timbre, el del Col·legi d'Advocats i el de les cambres de comerç europees, entre d'altres.

Els certificats serveixen per acreditar sense cap dubte la identitat d'algú quan opera per internet. El Govern no només no ha fet públic aquest canvi, sinó que tampoc no ha donat cap pista sobre per què vol ara que qui consulti el BOIB s'hagi d'identificar. Una mesura així allunya les seves accions de la majoria dels ciutadans, que no estan acostumats als certificats digitals, i és una trava a la transparència.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per Tomeuet, fa mes de 9 anys

Mont encertat el comentari de Pcler. El dret a l'oblit s'ha de garantir. Però el que passa es que tenim molts de drets i els drets d'uns van en contra dels drets dels altres. Hi ha lleis com la de la memòria històrica per exemple, que fan en contra del dret a oblidar, no os pareix? S'ha d'arribar a un punt intermig, i sobre tot que s'apliqui sempre el sentit comú ... el manco comú dels sentits.

Valoració:1menosmas
Per Xim, fa mes de 9 anys

Els errors ocurreixen. L'important es sol·lucionar-los.

Valoració:0menosmas
Per Goliat, fa mes de 9 anys

A mí m'ho ha deixat mirar sense demanar identificació

Valoració:0menosmas
Per anònim, fa mes de 9 anys

http://www.caib.es/pidip/comunicats/com-ficha.do?lang=ca&codi=8403180

Valoració:0menosmas
Per X, fa mes de 9 anys

Voldria que tenguéssiu la decència de corregir i explicar que simplement heu volgut fer-nos creure una cosa que ni teníeu clara. Esper que no esdeveingueu un diari simplement contra el PP i que sigueu capaços d'aportar informació de qualitat. Per llegir not´ciies ridícules ja tenim ABC, La Razón...

Gràcies

Valoració:-21menosmas
Per Josep, fa mes de 9 anys

No a la censura, ai deu meu quina tortura...

Llibertat d'expresió, que encara estam en democràcia!!

Valoració:4menosmas
Per Elisa, fa mes de 9 anys

Ahir a la nit passava exactament el que diu la noticia. Jo personalment cercava una informació publicada a un BOIB fa uns mesos i no vaig poder. Ara, ja si.

Valoració:9menosmas
Per Elisa, fa mes de 9 anys

Ho han arreglat avui. Ahir (a la nit) no funcionava i sortia exactament el que diu la noticia. Jo cercava una informació i no la podia veure.

Valoració:7menosmas
Per Agustí Cerveró, fa mes de 9 anys

Caldria un mínim rigor en les informacions periodístiques. Endavant!

Valoració:7menosmas
Per Miquel, fa mes de 9 anys

Jo just tinc problemes dissabte dia 9 de juliol.

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris