algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
17°

Creix l'ús del català en els exàmens de Selectivitat

En les proves del mes de juny, un 78,8% dels examinands optà per aquesta llengua, un increment de l'1% respecte del 2010

En els exàmens de Selectivitat del mes de juny realitzats a la Universitat de les Illes Balears (UIB), el 78,8% dels alumnes optaren per contestar algunes de les proves en llengua catalana. Aquests resultats suposen un increment de l'1% en relació al juny del 2010 (77,8%). El 1992 -el primer any en què es va mesurar aquest ús-, els exàmens contestats en català foren el 26,9%. En aquest còmput es tenen en compte les proves en què s'utilitza el castellà o el català per respondre, amb l'excepció de les de llengua catalana, de llengua espanyola i estrangera.

Segons el Grup de Recerca Sociolingüística de les Illes Balears de la UIB, "la utilització del català com a llengua de resposta dels exàmens es manté estable, amb una tendència lleugera a l'alça". On es produeix l'increment més elevat és en el nombre d'alumnes que no ha contestat cap examen en llengua catalana (excepte el d'aquesta matèria), el 13,2%, la qual cosa suposa un increment de gairebé tres punts en relació al curs passat (10,5%). Per contra, un 33,1% els hi ha respost tots (excepte el d'idioma estranger i el de llengua espanyola), fet que implica una reducció de dos punts i mig. La resta d'alumnes (53,8%) han contestat alguns exàmens en català i els altres en castellà.

Per Illes, els alumnes de Menorca són els que empren més el català en els exàmens. Des del 2005 es mantenen en un ús que supera el 90%. Enguany han arribat a un 94,6%. Eivissa-Formentera, que se situava en una posició més endarrerida, s'ha acostat a la mitjana del conjunt (75,6%). Pel que fa a Mallorca, ha tingut un creixement d'un punt i mig en relació al 2010 i se situa en un 77,7%.

 

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xesca, fa mes de 9 anys

@Maria Ramona, no n'han de fer res. Són persones capaces de fer ús ple de la llengua catalana i aquests sí que poden triar lliurement de mantenir-la.

Valoració:11menosmas
Per Maria Ramona, fa mes de 9 anys

Quina bona notícia! Però, que en faran ara de tots aquests "catalanistes" en potència?
Per cert, no s'ha comentat enlloc que els alumnes de Catalunya treuen més bona nota de llengua espanyola a la selectivitats que els joves monolingües... on és el perill de la immersió lingüística?

Valoració:7menosmas
Per Xesca, fa mes de 9 anys

@Ligeia, celebri-ho. Descansi. Relaxi's.

La notícia és bona. La part més educada, civilitzada i cultivada de la societat respon en positiu a l'estímul positiu. Si volem conservar la llengua, l'estímul ha de continuar. Estímul que ha de ser plural, atractiu i potent.

Bon dia a tothom!

Valoració:18menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris