cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

El fundador de Nóos diu que tot era legal

Diego Torres afirma que no desvià doblers dels 2,3 milions rebuts del Govern per Illes Balears Fòrum

122712

Diego Torres, a l'esquerra després de declarar ahir davant el magistrat d'instrucció José Castro.

S.Amengual

El número dos de l'Institut Nóos els anys 2005 i 2006, Diego Torres, va afirmar ahir davant el jutge del cas Palma Arena que els 2,3 milions d'euros que la fundació va rebre del Govern es gastaren íntegrament en l'organització de l'Illes Balears Fòrum. Torres va declarar ahir com a imputat en la peça número 25 del cas Palma Arena, que investiga una possible malversació de fons públics en l'organització d'aquest esdeveniment. Les indagacions pretenen esbrinar si el llavors president del Govern balear, Jaume Matas, afavorí la fundació, que aleshores presidia el duc de Palma, Iñaki Urdangarin. En les tres hores durant les quals va respondre les preguntes del magistrat José Castro i del fiscal Pedro Horrach, Diego Torres va desvincular Urdangarin de les dues subvencions.

L'exvicepresident de Nóos va assegurar que les dues edicions de l'esdeveniment es portaren a terme i que en cap cas els fons que la fundació va rebre del Govern a través de la Fundació Illesport i l'Institut Balear de Turisme (Ibatur) no es destinaren a altres fins diferents. Torres i el seu lletrat, el barceloní Manuel González Peeters, han aportat a la causa distintes factures dels pagaments realitzats amb motiu de l'Illes Balears Fòrum.

Fins ara també han declarat sobre aquesta peça del Palma Arena l'expresident Jaume Matas i la seva excap de gabinet, Dulce Linares. El primer va afirmar que ell va recomanar signar els convenis i que ho "tornaria a fer". En la mateixa línia, Dulce Linares va assenyalar que el conveni va ser proposat per Pepote Ballester, però qui va decidir signar-lo va ser Matas mateix, encara que va negar que aquest li ordenàs que no es controlàs la despesa.
L'expedient d'aquest contracte manca de justificació de la destinació d'aquesta quantitat de doblers.

També es demanà per aquesta qüestió al llavors conseller de Turisme i actual diputat del PP, Joan Flaquer, qui en la seva compareixença com a testimoni va assegurar que ignorava, per contra, qui va gestar el conveni, tot i que va defensar que amb aquesta iniciativa l'Executiu pretenia apostar "per l'harmonització del turisme i l'esport".
Cal recordar que, abans que s'iniciassin les investigacions, el PSIB va denunciar les irregularitats entorn de l'organització d'aquest esdeveniment sobre turisme esportiu.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris