algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
18°

PSM-IV-ExM presentarà una moció contra desnonaments

Proposarà en el ple de juliol que Cort se sumi als 56 ajuntaments que insten el Govern estatal a modificar la Llei hipotecària

PSM-IV-ExM intentarà que l'Ajuntament de Palma se sumi als més de 56 ajuntaments de l'Estat que insten el Govern espanyol a modificar la Llei hipotecària i a adoptar les mesures necessàries per evitar desnonaments per motius econòmics. D'aquesta manera, la coalició incorpora una de les reivindicacions del moviment 15-M, de la Plataforma d'afectats per la hipoteca i altres organitzacions socials, i durà en el pròxim ple una moció encaminada a modificar la regulació hipotecària que inclogui la figura de la dació en pagament. Així, en els casos de residència habitual, si el banc executa la hipoteca i es queda amb l'habitatge, tot el deute (principal, més interessos i costs judicials) quedi liquidat.

"El poble té un malestar que s'ha fet palès a través del 15-M i els partits tenim la responsabilitat d'actuar en consonància amb aquesta realitat social per traslladar-ho als espais institucionals", manifestà el regidor de PSM-IV-ExM, Antoni Noguera. El segon punt d'aquesta moció proposa instar el Govern a aprovar una moratòria o implementar les mesures necessàries per paralitzar els desnonaments de les famílies en situació d'insolvència i que els milers de pisos buits que acumulen les entitats financeres com a conseqüència d'aquests embargaments es posin a disposició de les famílies desnonades i sense recursos en un règim de lloguer social que no superi mai el 30% de la renda familiar.

Més enllà de les competències estatals, la moció també planteja estudiar mesures municipals per paralitzar desallotjaments i crear una comissió mixta formada per representants del ple municipal, d'associacions d'afectats, veïnals i socials amb l'objectiu de cercar alternatives que evitin els desnonaments. PSM-Ex-IV recorda que amb la crisi milers de famílies han arribat a una situació límit. Només entre el 2007 i el 2010 s'han produït a l'Estat 300.000 execucions hipotecàries, xifra que pot augmentar fins a les 500.000 entre el 2011 i el 2012. Quan això passa, les famílies s'enfronten no només a la pèrdua de l'habitatge, que és un dret constitucional, sinó a una condemna financera per a tota la vida.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

No ès cosa dels ajuntaments ès cosa dels diputats i senadors (de les Balears).
O també més directament del president de govern central (Zapatero) i ministres i
lo que se diu poder fàctic.

Valoració:4menosmas
Per PAH, fa mes de 9 anys

Esperemos que se apruebe. Gracias por presentarla en el Ayuntamiento de Palma

http://afectadosporlahipoteca.wordpress.com/mociones-ayuntamientos/

SI ERES UN AYUNTAMIENTO interesado en apoyar a las miles de familias afectadas por las ejecuciones hipotecarias y los desahucios, descárgate aquí nuestro modelo de moción para aprobarla en el pleno municipal. Envíanos la moción que se apruebe e informa a la PAH, para que le demos publicidad. Evidentemente, cada ayuntamiento puede adaptar el modelo de moción a la realidad local, siempre y cuando se respete el espíritu de la iniciativa.

Valoració:1menosmas
Per Indignado, fa mes de 9 anys

Hemos estado reivindicando que los políticos nos escuhen, y la verdad, que presentar esta moción en Cort es un buen ejemplo.

Valoració:0menosmas
Per Josep, fa mes de 9 anys

Molt bona proposició. És important que l'Ajuntament de Palma es posicioni sobre aquest tema i mem que voten els diferents grups dels consistori.

Valoració:-1menosmas
Per fart d'oportunistes, fa mes de 9 anys

Pesemeros oportunistes, això sou... Mentre éreu al govern que punyetes féreu? Tret de Son Espases, Son Bordoi, el segon cinturó i no fer cap passa de desenvolupar l'autogovern. Que féreu?

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris