algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

Suport popular per la continuïtat de [M]

Més de 300 persones participaren ahir a Lloseta en una festa reivindicativa per demanar que no es tanqui RTV de Mallorca

127802

Els Capirots també participaren.

M.SERRA

"Si no tens Ràdio i Televisió de Mallorca, no tens tota la tele". Amb aquest lema, els treballadors de Ràdio i Televisió de Mallorca reivindicaren ahir a Lloseta la llibertat d'expressió i el dret a la informació veraç davant del tancament de l'ens que vol executar el nou govern popular del Consell de Mallorca. Durant l'acte, al qual assistiren unes 300 persones i diversos representants polítics de tots els colors menys del PP, la directora de la corporació, que serà destituïda demà, Marisa Goñi, va assegurar que amb la clausura del canal "es perd una expressió audiovisual que serà un cop molt dur per al sector de les productores i per als professionals".

Goñi féu menció de l'argument dels populars sobre la priorització de l'austeritat i l'estalvi de diners públics i recordà que "durant la legislatura de Jaume Matas només IB3 costava 120 milions d'euros. Durant la darrera legislatura, IB3 i Televisió de Mallorca han costat juntes 60 milions d'euros a l'any". A més, l'encara directora digué que, "a banda dels 115 treballadors de l'ens i les 13 corresponsalies, la cadena ha generat 1.200 llocs de feina en quatre anys".

Peticions

Davant aquesta situació, Goñi demana als governants que reflexionin sobre la intenció de tancar la televisió i la ràdio i "es prenguin un parell de mesos per estudiar la situació del sector abans d'executar el tancament". Per altra part, el representant dels treballadors, David Oliver, contestà a la presidenta del Consell, Maria Salom, pel que fa a les seves declaracions mitjançant les quals digué que per ella seria més fàcil tenir una ràdio i una televisió que informassin sobre els projectes del Consell. "Justament aquest pensament és el que fonamenta la disparitat d'opinions. Durant els darrers quatre anys, no hem estat els portaveus de Francina Armengol, sinó que hem intentat donar veu a tots els col·lectius".

Els treballadors de Ràdio i Televisió de Mallorca no estigueren sols ahir a Lloseta. Persones arribades de tots els punts de l'Illa, entre les quals hi havia un gran nombre de companys de la professió, assistiren a la festa, en la qual hi hagué tallers infantils, animació, humor i concerts a la plaça de Lloseta i al pati del palau d'Aiamans.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per joan pau, fa mes de 9 anys

Intelbook el teu neoliberalisme no ens convenç. Si deixam que el "laissez fair" domini tots els ambits de les nostres vides , la única cultura que sobreviura es la del consum desenfrenat, l'alienació i banalització de la societat, la encara més desigualtat social i manca d'igualtat d'oportunitats, l'explotació laboral, el desarralament amb els bons costums i tradicions i l'aniquilament de les cultures no majoritàries. El neoliberalisme es la llei de la selva, i el mercat només és lliure per a qui te doblers. Si tansols a tu et convé la llei de la selva a no se que heredis una gran coorporació.

Valoració:-4menosmas
Per fart de forasterades, fa mes de 9 anys

"No puntueu ni contesteu comentaris fets en una llengua altra que el català; ha començat la guerra: no es pot confraternitzar amb l'enemic que ens vol destruir. Per molta comentera que facin. Sabem que costa aguantar-se; però hi ha d'haver un canvi, a aquesta gent no li importen les nostres rèpliques, és molt més contundent el nostre silenci. Per a una situació d'emergència, accions d'emergència. Que aquí s'hagi d'escriure en català és una qüestió prèvia i que els demostrarà que aquesta llengua és útil, necessària i imprescindible. " AIXÒ ÉS EL QUE HEM DE FER, IGNORAR COMENTARIS EN FORASTER!!

Valoració:26menosmas
Per Ep, fa mes de 9 anys

Eso eso y que continúen con TVE y con el valle de los caídos, ni un duro para la propaganda nazi.

Valoració:0menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 9 anys

Ahora podréis trabajar de verdad, productivamente para esta sociedad, pero en otro sitio. Es la grandeza del liberalismo. Solo sanidad, educación públicas, jueces y fuerzas de seguridad del estado públicas, el resto casi prescindible totalmente. Ni un euro para propaganda nazi, que se la paguen ellos.

Valoració:0menosmas
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

IntelBook, potser seria millor no pagar cap impost, i que l'estat se'n vagi directament a la merda (de fet ja se n'hi va, però a poc a poc, i mos costa una fortuna).
Jo crec que és ben necessari potenciar la nostra cultura. Fa una sèrie d'anys no era tan necessari, ja que no teniem tanta "invasió" externa i de tant en tant hi havia iniciatives particulars que tenien l'objectiu de preservar la nostra riquesa cultural (per exemple, en "Jordi des Racó" amb la seva recopilació de Rondaies Mallorquines; l'interès popular per preservar el Cant de la Sibil·la, els balls des Cossiers, etc.).
Però ara, les coses han canviat. En un no res, mos hem vist invadits per gent i costums externs, i si no feim res per surar, mos ofegarem i desapareixerem. Per aquesta raó, estic disposat a que part dels meus imposts vagin a potenciar la nostra cultura. M'estim més això, que destinar els meus imposts a ves a saber què a una altra regió espanyola (la nostra, és la comunitat més espoliada de l'estat espanyol)

Valoració:15menosmas
Per JiliPollas, fa mes de 9 anys

Que gran participacion, pocos trabajadores y casi nin gun familiar....

Valoració:0menosmas
Per IntelBook, fa mes de 9 anys

El que no enteneu és que jo no estic en contra de RTVMallorca o com es digui. Jo estic en contra que S'OBLIGUI a mantenir-la. La prova és que en qualsevol notícia o comentari que faci referència als imposts em veureu dir sempre el mateix (educació i sanitat en casos extrems i punt).

Si tan bona o de tanta qualitat és TVMallorca que competeixi amb les altres privades, és a dir, amb finançament exclusivament privat.

O que es faci de pagament, tots els defensors dels medis audiovisuals en català perquè és una llengua en perill d'extinció, doncs la podrieu mantenir amb una quota mensual de 30 o 40€ per així contribuir al seu "perllongament", o no?

Ah claro, que us agrada més pagar per DIGITAL + o ONO :)

Veig DOBLE MORAL (Double standard) aquí. Els vostres desitjos i actituds són incoherents amb les vostres accions.

NO PODEU OBLIGAR a ningú a mantenir-la sols perquè us agradi tenir un canal en català. I això és el que es fa amb els imposts.

@ De mal en millor. ESPERIT O GOIG ESTÈTIC... primer insulta i després em tatxa d'insensible. A veure si t'entra al cap QUE UNA TELEVISIÓ PÚBLICA (i qualsevol cosa pública, al cap i a la fi) = ESCLAVITZAR ALS CONTRIBUENTS pels interessos d'uns quants.

Els liberals (no neocon com m'insultes) tolerem certs imposts per a l'educació i inclòs a la sanitat en casos greus o extrems, però això passa de castany obscur quan s'ha de mantenir tot el muntatge dels "artistes".

@ Antoni. NI UNA. NI UNA has encertat. Què passa, que els aturats d'altres gremis no et mereixen la mateixa consideració?

Valoració:-13menosmas
Per De mal en millor (comença el canvi), fa mes de 9 anys

No puntueu ni contesteu comentaris fets en una llengua altra que el català; ha començat la guerra: no es pot confraternitzar amb l'enemic que ens vol destruir. Per molta comentera que facin. Sabem que costa aguantar-se; però hi ha d'haver un canvi, a aquesta gent no li importen les nostres rèpliques, és molt més contundent el nostre silenci. Per a una situació d'emergència, accions d'emergència. Que aquí s'hagi d'escriure en català és una qüestió prèvia i que els demostrarà que aquesta llengua és útil, necessària i imprescindible.

Valoració:39menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Ha començat l'etapa del que anomenen ells com la "nueva mallorca". Que Déu ens agafi confessats. El discurs de perseguir la llengua catalana, dona molt de vots; també a adolf hitler, li va donar en el seu moment molt de vots el discurs antisemita, amb la consequent persecució de tots el poble jueu, quant després d'unes eleccions, el poble alemany, els hi va donar als nazis, la potestat d'així fer-ho. No crec que estigui exagerant si dic que tot aquest conglomerat de pp, circulo balear, i upyd, tenen una única cosa posada a dins del seu cervell, i no es altra que la de transmetre a la societat, un gran odi contra la llengua catalana, tal i com deia, va fer setanta anys enrere adolf hitler, el qual es va fer servir dels mitjans de comunicació de l'època per transmete a la població alemanya, un fort odi contra els jueus; ell va aconseguir seduir i manipular el cervell de molts ciutadans d'alemanya; jr. bauza, carlos delgado, jorge campos, etc...., han aconseguit també, per desgracia, amb la difusió d'un fort anti-catalanisme (es a dir, difonent un gran odi contra la llengua propia de les illes balears), seduir a moltissima part de la població empadronada a les illes balears, fins al punt d'obtenir la majoria absoluta a les eleccions. Aquest Es el nazisme del segle XXI, enlloc de perseguir races humanes, persegueixen llengües, amb la finalitat de poder continuar amb l'imperialisme i la supremacia de la nació castellana sobre les demés nacions, llengües, i cultures, negant-lis a totes aquestes, tots els drets inalienables que tenen com a poble.

Valoració:14menosmas
Per Ligeia, fa mes de 9 anys

IntelBook, segueixes amb les teves inocherències. Se subvenciona la llengua que està en perill i que és la pròpia del territori, no la de fora que té el suport econòmic i polític de tot un Estat. Un que és al llit de mort no pot lluitar en igualtat de condicions amb un en plena forma i recolzat per un exèrcit. No pot ser que no ho vegis que és un desequilibri insalvable, o sigui que he de pensar que parles amb hipocresia perquè te'n fots del català. Almenys hauries de tenir la decència de ser tan sincer com altres que menyspreen la nostra llengua i diuen obertament que els agradaria veure-la desaparèixer. Però no manipulis suggerint que es tracta de selecció natural quan parlam de genocidi cultural premeditat.

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris