algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

“No vaig dur Grande a la fallida: deixau-me fer feina”

No milit al PP ni el president Bauzá m'ha demanat que m'hi afiliï. Pensà que podia col·laborar amb ell”

127848

Joaquín García.

T. AYUGA

Joaquín García (Zuric, 1965), llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials, promotor immobiliari i director general del Grup Drac, de Vicenç Grande, quan en presentà el concurs de creditors -l'equivalent a la suspensió de pagaments-, va ser nomenat divendres director de l'Oficina del Pressupost del Govern i ahir dematí s'incorporà al seu despatx. Ara, haurà de racionalitzar la despesa, l'estructura i l'organització interna del sector públic autonòmic. Al currículum també hi consta que, entre les feines que feia per a Grande, hi havia la de promotor immobiliari i que era membre de la junta rectora de promotors de les Illes.

Sou militant del PP?

No, no milit en el PP ni el president Bauzá m'ha demanat en cap moment que m'hi afiliï. M'ha explicat quina serà la meva feina i creu que puc col·laborar amb ell.

Vós, que controlareu el pressupost de les Balears i us encarregareu de posar ordre a les empreses públiques, éreu director general del grup d'empreses de Vicenç Grande, que duguéreu a la fallida.

Jo no el vaig dur a la fallida. Comprenc que la societat, i especialment els mitjans de comunicació, poden tenir dubtes sobre la meva gestió, però només els deman que em deixin fer feina, que n'esperin el resultat i després valorarin la meva tasca.

Heu pres ja contacte amb el sector públic autonòmic? Teniu gens pensat per on començareu la retallada?

Sé què m'ha demanat el president i en conec les línies generals. El primer que he de fer és analitzar cada empresa, una per una. En temps de crisi, només hi ha una actuació possible: si els ingressos són baixos, és necessari ajustar la despesa.

Es pot retallar despesa sense tocar el personal de les empreses?

No vull precipitar-me. Teniu en compte que m'acaben de nomenar per al càrrec i que treballam amb un pressupost prorrogat. No quedarà més remei que prendre decisions i hem d'anar molt alerta, perquè del que parlam és de persones.

Quantes empreses caldria suprimir?

No puc contestar ara aquesta pregunta, però no dubteu gens que la màxima del Govern és l'austeritat.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pau, fa mes de 9 anys

Aquest nomenament encén totes les alarmes coneixent les històries de Grande a Marratxí. El Govern Bauzà es farà coneixedor i aviat!

Valoració:2menosmas
Per Far Right For Majorca nohoentencueueue, fa mes de 9 anys

No ho entenc. Quines són les responsabilitats d'un director general?

Valoració:7menosmas
Per IntelBook, fa mes de 9 anys

Aquesta illa és una paròdia contínua de si mateixa.

Flipant. Qualcú que ha deixat un superpufo a milers d'empreses per no mencionar la bancarrota del Mallorca fa 2 anys, ara controlarà el pressupost públic?

No m'extranya que ara es fiqui al SECTOR PÚBLIC. Al SECTOR PRIVAT no el volen. El que dic, tenim de polítics i molts funcionaris que no durarien ni dos dies en una EMPRESA PRIVADA.

PREMI DARWIN a l'illa de Mallorca. Sempre que penso que el llistó se ha posat molt al davall, sempre apareix qualcú capaç de posar-ho encara més abaix.

Valoració:9menosmas
Per Black&Decker, fa mes de 9 anys

No, ell no en té cap culpa de la fallida... no.... ell només era el DIRECTOR GENERAL!!!... Això és un home com cal.... assumint responsabilitats... de cara.... si senyor!!!!
Ja es pot prepara en Bauzá... que quan l'oficineta que li ha montat a aquest sr. fracassi aquesta serà la seva resposta: Jo no en sé res!!!!

Valoració:9menosmas
Per toni, fa mes de 9 anys

Aquest Govern és una VERGONYA. Pentura no hi ha imputats però hi ha els elements més sospitosos de Mallorca.

Valoració:19menosmas
Per rqnn, fa mes de 9 anys

El Draculín berbenero del "Gran-Darc-Bauça" proximament a la teva jugular!

Valoració:12menosmas
Per fins els ...., fa mes de 9 anys

Grande, Bauzá, Joaquín Garcia: Marratxí connexion?

Valoració:19menosmas
Per Lo Rat Penat, fa mes de 9 anys

Aquest Garcìa no va participar a la pilotada d'en Grande a Marratxì,comprant una finca rùstica i els 3 mesos l'Ajuntament la va declarar urbanitzable,fet que donà uns beneficis de 14 milions d'euros el grup Drach?.Convendrìa s'aclarissin aquestes coses.

Valoració:22menosmas
Per Tomeu palmasà, fa mes de 9 anys

Si parlassim d'empreses privades es podria plantejar la solució de reducció de salaris i categories i compartir entre tots els treballadors els sacrificis, però a l'empresa pública això no és possible perquè aquells que ha gaudit de privilegis no estan disposats a renunciar-hi. El qui està acostumat a viure bé dificilment acceptarà qualsevol canvi. Això que dic val tant pels d'un bandol com per l'altre. Crec que he estat prou clar?

Valoració:-2menosmas
Per Un de tantíssims, fa mes de 9 anys

"...promotor immobiliari i director general del Grup Drac..." Amb això està tot dit.
Voleu dir que en totes les Illes Balears no hi ha cap professional igual o més ben qualificat, amb un passat més clar, i amb un currículum més sa?
De què es coneixen en Bauzà i en Garcia?

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris