algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

Bauzá col·loca ara la mà dreta de Grande a controlar el pressupost

Joaquín García Martínez era el director general del Grup Drac el 2008, quan va presentar el concurs de creditors més gran de la història de les Illes Balears

127820

Joaquín García.

Efe

El director de la nova Oficina de Control Pressupostari del Govern, Joaquín García Martínez, era el director general del Grup Drac el 2008, quan va presentar el concurs de creditors més gran de la història de les Illes Balears. El Consell de Govern el va nomenar ahir mateix i ara haurà de racionalitzar la despesa, l'estructura i l'organització interna del sector públic autonòmic.
Al currículum de Joaquín García també hi consta que, entre les feines que va fer per al Grup Drac, hi ha la de promotor immobiliari. De fet, va ser membre de la junta rectora de l'Associació de Promotors de les Illes Balears. També desenvolupava "projectes hotelers" i va presidir el RCD Mallorca durant prop d'un mes, entre el desembre de 2008 i el gener de 2009, per cercar-hi un nou president quan ho va deixar Grande.

Joaquín García va ser la mà dreta de Vicenç Grande fins fa ben pocs dies: va deixar de ser director general del Grup Drac tot just el passat 30 de juny. Ara, però, dirigirà una oficina que ha creat el president del Govern, José Ramón Bauzá, i que té entre d'altres funcions analitzar el deute del Govern i el dèficit pressupostari per proposar-hi "mesures correctores".

Currículum brillant

Segons va dir ahir el portaveu de l'Executiu, Rafel Bosch, just després del Consell de Govern, García té un "brillant currículum empresarial". Va destacar la seva formació en direcció i gestió financera i que és tècnic especialista en informàtica de gestió. No va comentar res de la seva experiència com a promotor immobiliari ni de la feina que va fer al capdavant del Grup Drac, que s'enfonsà econòmicament el 2008. Ara, Garcia haurà de treballar per sanejar els comptes del Govern.

Amb García al capdavant del grup, el seu propietari, Vicenç Grande, va haver de presentar quinze concursos de creditors: catorze per a diferents empreses del grup i un a títol personal. Va admetre un deute acumulat de 832 milions d'euros. Grande s'ha declarat culpable d'un dels concursos, el de la Promotora Polígono de Santa Maria, a canvi de quatre anys d'inhabilitació.

A banda, Bosch va dir que el vicepresident econòmic, Josep Ignasi Aguiló, es reunirà la setmana vinent amb els consellers per estudiar què poden retallar i preparar el pla d'estabilitat. A la reunió ja tindrà els resultats de les auditories internes i es treballarà en un calendari per afrontar els deutes pendents amb proveïdors.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente
Per universitari, fa mes de 9 anys

Els títols no valen res sobretot per a qui no en té cap, això és claríssim. Per als qui en tenen i mentre han estudiat han vist què han estudiat els companys d'altres carreres, el valor de cada títol és més clar. Pot ser bé que per a empresaris poc formats com el que surt al vídeo d'Españistán els títols no valguin res, quan el que s'hauria de revisar és el valor dels seus presumptes productes o serveis.

Valoració:-1menosmas
Per Bubota, fa mes de 9 anys

I què hem de dir del casting de directors generals? Heu vist les seves credencials i currículums? D'on els han tret? Del Soib? De les rebaixes? Fins i tot hi ha un director electricista que té una empresa d'inspeccions reglamentàries. Esper que Rafel Bosch no sigui el propietari de cap escola. Bauzá, toma nota

Valoració:19menosmas
Per Mare de déu!, fa mes de 9 anys

No hi ha res com tenir un bon currículum (cavalcar en la bombolla immobiliària i tirar avall una empresa) per entrar a posar ordre al Govern... No sé que voleu que us digui, si ens hem de fiar de la intuició, a jo, just de veure l'expressió de la seva cara, ja me fa mala pinta...

Valoració:7menosmas
Per Arnau de Santacília, fa mes de 9 anys

Sense entrar a jutjar la vàlua d'aquest senyor, he de dir que, malauradament, en política se solen fer fitxatges no en funció del currículum, sinó del compromís adquirit amb aquella persona perqué hagi d'arribar a esser col·locat. Qui diu que no s'estigui pagant qualque favor amb aquesta incorporació?

Valoració:5menosmas
Per Velomar forever, fa mes de 9 anys

Ha ha ha! Està fet de noltros, mos podem comprar un velomar perhom i a remar fins arribar a l'Argentina (no hi ha temps que no torn).

Valoració:7menosmas
Per jbm, fa mes de 9 anys

En Grande era tan inteligent que comprava finques rústiques que lavors es requalificaven. Sabia que s'havien de requalificar. Quina inteligència!!!!!!

Ptser aquesst missus seu l'aco0nsellava

Valoració:9menosmas
Per Joan Xisco, fa mes de 9 anys

Intelbook: Només defenso on treballo (sector públic) que tant t'agrada criticar, no dic que el treballadors de l'empresa privada siguin incapaços de treure's unes oposicions, però tapoc és cert el tòpic de `que els funcionaris sóm uns ganduls i els treballadors del sector privat són màquines perfectes, a totes bandes creixen males herbes.

Per altra banda, desgraciadament, tens raó quan dius que avui per avui els títols universitaris són paper banyat, en part, perquè hi ha una gran quantitat de llicenciats que no ens podem permetre que són a l'atur. (per exemple, encara no entenc perquè cada any es llicencien 50 biòlegs si no hi ha feina per cap d'ells).

Finalment, Intelbook, em permets una pregunta, a què et dediques? (si no vols no contestis)

Valoració:9menosmas
Per IntelBook, fa mes de 9 anys

Pressupost públic... Per controlar-lo primer ha de produir... i tot el que "produeix" l'Estat ho fa a base d'impostos.

Els diners que recapta amb els impostos deixen de produir res en el sector PRIVAT (clar, els contribuents ja no poden gastar-se'ls), per això dic que l'Estat no PRODUEIX res.

Per tant, el control sobre el Presuposst Públic és una fantasmada.

Té DUES CARRERES aquest senyor? Bé, els TÍTOLS UNIVERSITARIS ESPANYOLS són ara més que mai CARTOLINES DE COLORINS signats per un altre fantasma.

PRODUCCIÓ: Situació en la qual INPUTS menor valor que OUTPUTS.

Amb l'estat OUTPUTS menor valor que INPUTS, atès que no hi ha competència, no cal rendir comptes a gairebé ningú i es tira amb "pólvora del Rei".

Una empresa privada gestionada com l'Estat espanyol (o català) aniria a la fallida en un parell d'exercicis.

@ Joan Xisco, què vols dir que els treballadors d'empresa privada són "incapaços" de treure-se oposicions?

Vaja, quina atorgament SOBRENATURAL a les oposicions que tens... (!!!!). La veritat és que treure-se unes oposicions significa a Espanya sentir-se desvàlid per afrontar el món real.

Valoració:5menosmas
Per sonverinou, fa mes de 9 anys

esteim de enhorabona

en joaquin garcia es un gestor magnific,
ha fet que una empresa en suspesio com es govern balear
reduigues es seu endeutament un 95 per cent en tres anys,

ho fara be

enhorabona xim(joaquin)

Valoració:-10menosmas
Per pere, fa mes de 9 anys

Joan Xisco,
Què vols dir, que cobrar per no fer res, quan estava amb en Grande?

Si és així, és el candidat ideal... Ha arribat al lloc adequat.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 3
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris