algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
13°

Els casaments a les Balears cauen a nivells del 1985

L'Informe de moviments naturals de l'INE mostra un clar descens dels matrimonis, naixements i defuncions a les Illes

La població de les Balears creix, però els seus ciutadans de cada pic es casen menys i tenen menys fills. Així ho posen de manifest les darreres dades de l'Informe de moviments naturals, donat a conèixer ahir per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Segons aquest estudi, l'any passat es registraren a les Illes 4.035 matrimonis, la xifra més baixa des de 1985. Precisament des de llavors, s'hi aprecia una clara evolució descendent. L'any 2009, per exemple, es casaren 116 persones més que l'any passat. No és l'única tendència a la baixa que revela la informació de l'INE. El nombre de naixements, que havia experimentat un procés continuat d'increment durant la dècada passada, ha davallat per segon any consecutiu a les Illes.

A l'Arxipèlag, nasqueren 11.927 infants el 2010. D'aquests, 3.707 corresponien a mares estrangeres, gairebé un terç dels nounats. Quant a l'edat mitjana de la maternitat, des de 2002 es manté a les en els 28,2 anys a les Balears. També les defuncions minvaren l'any passat, tot i que lleugerament. Així, se'n registrà un total de 7.619, 175 manco que l'any anterior. El creixement vegetatiu, que és la diferència entre el nombre de naixements i de defuncions, és positiu a les Illes i se situa en 4.308 persones.

Aquestes xifres corroboren l'informe publicat a principi de setmana per l'INE amb dades de 2009, la nota més rellevant del qual és que la nostra és la cinquena comunitat autònoma amb la taxa de mortalitat més baixa, per darrere Múrcia, Madrid, les Cànaries i Melilla. El 2009, les Balears, registraren 725 defuncions per cada 100.000 habitants, una quantitat força baixa si la comparam amb les 1.206 morts d'Astúries i les 1.102 de Galícia.
El motiu que explica la baixa mortalitat a l'Arxipèlag és la immigració dels darrers 15 anys, que ha provocat un rejoveniment de la població. La presència de nouvinguts explica també el nombre de naixements, atès que un terç dels que tenen lloc a les Illes són de mare estrangera.

Les tendències són estatals

Les dades de l'INE revelen que el patró de les Balears es repeteix a la resta de l'Estat. D'aquesta manera, s'hi oficiaren 169.020 matrimonis el 2010, un 3,6% menys que l'any anterior. Com succeí a les Illes, els naixements es reduïren el 2010, concretament un 1,96%, i se'n registrà un total de 484.055. Això es deu a la reducció progressiva del nombre de dones en edat fèrtil.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bartomeu, fa mes de 9 anys

Tens raò, divi, ajudes pels autòctons cap ni una. Però, per exemple, els marroquins, totes les ajudes del món.

Valoració:7menosmas
Per diví, fa mes de 9 anys

Com hem de tenir fills? sense treball segur, amb una hipoteca monumental, amb "l'euro" que ens roba a diari, sense ajudes (pels autòctons) per a escoletes, llibres etc... com podem tenir fills? avui dia parlar de tenir més d'un fill, es una bogeria.

Valoració:13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris