cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Les defenses de Cañellas i Hidalgo demanen l'arxivament en el cas Sant Elm

La causa indaga una suposada desviació irregular de fons de la Fundació Illes Baleares a canvi d'una contraprestació econòmica

Les defenses de l'expresident del Govern balear Gabriel Cañellas (PP) i de l'exbatle d'Andratx Eugenio Hidalgo (PP) han demanat l'arxiu de la causa contra ells en el cas Sant Elm, referit a una presumpta desviació de fons públics durant la legislatura 2003-2007 de Jaume Matas. Tant l'advocat de Cañellas, Josep Perelló, com el d'Hidalgo, Gaspar Oliver, han reclamat al jutge d'instrucció que sobresegui les actuacions respecte a seus defensats, després que el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) arxivàs el cas contra l'exconseller de Turisme Joan Flaquer i l'exdirector de l'Institut Balear d'Estratègia Turística (Inestur) Carlos Pizá.

En aquesta causa s'indaga una suposada desviació irregular de fons de la Fundació Illes Baleares (FIB) -que presideix Cañellas-, entitat responsable de la conservació de la torre de Sant Elm que va cedir el seu ús el 2006 a l'Ajuntament d'Andratx -governat llavors pel PP- a canvi d'una contraprestació econòmica la destinació de la qual s'està investigant.

La cessió de la torre de l'Ajuntament va suposar l'abonament d'uns 45.000 euros a la fundació, uns diners la finalitat dels quals pel que sembla no es va justificar. El març passat, el magistrat Francisco Javier Muñoz de la Sala de lo Civil i Penal del TSJIB va determinar que la decisió de Flaquer d'autoritzar el pagament de 30.000 euros perquè l'Ajuntament d'Andratx els traspassàs a la FIB per usar el castell de Sant Elm no presentava "indicis delictius de malversació".

El magistrat argumentava que, en contra del criteri de la Fiscalia, no hi ha malversació si amb el pagament s'obtenia com a contrapartida l'ús turístic de la torre i la seva inclusió en rutes culturals, i ni tan sols si es tractava sol de cobrir "una subvenció material" a l'entitat presidida per Cañellas.

Partint d'aquests arguments del jutge Muñoz, les defenses de Cañellas i de Hidalgo sostenen que els fets investigats no són constitutius de delicte i demanen el magistrat que aixequi les seves imputacions. La imputació de l'expresident per una presumpta desviació de fons i altres irregularitats en la gestió de la torre de Sant Elm deriva d'una denúncia de l'Ajuntament d'Andratx contra Hidalgo, que després va demanar, s'ampliàs a Cañellas.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris