muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
18°

El Govern definirà la semana que ve els terminis dels pagaments pendents

El portaveu Rafel Bosch ha explicat que primer cal "conèixer la situació i fer un pla de sanejament econòmic"

El portaveu del Govern, Rafel Bosch, ha anunciat que l'executiu té previst començar a partir de la pròxima setmana reunions de treball per definir quan i com es faran els pagaments pendents per saldar els seus deutes, basant-se en l'auditoria interna que s'està duent a terme.

"Una vegada es conegui la situació i es faci un pla de sanejament econòmic, tindrem el quan i com es faran els pagaments pendents", ha assegurat Bosch a la roda de premsa posterior al Consell de Govern, en la qual ha dit que l'executiu rep constantment nova informació sobre les necessitats d'ajust pressupostari i optimització de la despesa.

Bosch ha avançat que "possiblement la setmana que ve" comencin les reunions de treball dels consellers per a, "a partir de l'auditoria interna i de totes les xifres començar a posar en marxa el comptador inicial del pendent i els terminis de cara al futur".

El portaveu ha dit que el vicepresident econòmic, de Promoció Empresarial i Ocupació aquesta preparant informes i proposta de sortida, el Govern definirà "plans i terminis per començar a treballar en la solució i els pagaments pendents" i en funció de les decisions que adopti s'aprovarà un pla d'estabilitat amb possibilitats d'endeutament o crèdit futur.

Segons Bosch, la intenció del Govern és "posar el comptador a zero" i que l'opinió pública conegui la informació sobre la situació.

Sobre les queixes d'impagament formulades des del Col·legi de Farmacèutics, Bosch ha indicat que el Govern ha parlat amb representants de l'entitat per explicar que entén que "el deute farmacèutic no pot augmentar-se ad infinitum" i que s'està treballant en això.

Bosch ha defensat que el Govern decidís fa deu dies, amb "una especial sensibilitat", pagar part del deute amb els centres educatius públics i concertats "per una qüestió bàsica que és el començament de curs". "Va anar una prioritat, però igual que vi està hi haurà d'altres", ha afirmat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris