algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 12°
12°

La taula del Parlament rebutja la creació d'un grup mixt

Esperança Marí fou elegida per la coalició PSOE-Pacte per Eivissa i Jaume Ferrer per la coalició Gent per Formentera-PSOE

La taula del Parlament ha denegat en la seva reunió d'avui la sol·licitud formulada pels diputats del grup socialista Esperança Marí i Jaume Ferrer, de constituir el grup parlamentari mixt, perquè el reglament de la cambra fixa un termini de deu dies per crear grups que ja s'ha superat. Esperança Marí va resultar elegida per la coalició PSOE-Pacte per Eivissa i Jaume Ferrer per la coalició Gent per Formentera-PSOE en els comicis del passat 22 de maig, i ambdós havien sol·licitat constituir el grup mixt.

La taula del Parlament ha denegat la petició basant-se a l'article 24.1 del reglament, que senyal que la constitució dels grups parlamentaris es farà dins dels deu dies següents a la sessió constitutiva de la cambra, que va ser el 7 de juny, segons ha informat la institució en un comunicat. A més la taula ha admès a tràmit dos proposicions no de llei del grup parlamentari PSM-IniciativaVerds-Ens i Més per Menorca, una que reclama la transferència de titularitat del l'illa del Llatzeret de Menorca al Consell de l'illa; i una altra per reconèixer propostes del moviment 15-M com el rebuig del pacte de l'euro i la petició de mesures per promoure una democràcia de qualitat.

També ha admès a tràmit la petició formulada per aquest mateix grup de compareixença del delegat del Govern a les Balears, Ramon Socias, perquè expliqui la intervenció policial contra una manifestació pacífica i espontània del moviment 15-M el dia 4 de juliol, per a que dedica sobre això la comissió parlamentària d'Assumptes Institucionals Generals. De la mateixa manera ha remès a les comissions corresponents les peticions de compareixença per part dels grups socialista i PSM-IV-Entesa i Més per Menorca del vicepresident i tots els consellers perquè informin "sobre les prioritats que s'han marcat" en els seus respectius departaments de cara a la legislatura.

També els propis consellers i el vicepresident del nou Govern havien sol·licitat comparèixer per informar sobre les línies d'actuació en les diferents àrees d'activitat de les que són responsables.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Xerrindoll, fa mes de 9 anys

El PP amb això tapar la boca a l'esquerra de les Pitiüses, una vergonya.

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris