cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Bauzá crea l'Oficina de Control Pressupostari 'per racionalitzar la despesa pública'

Depenent de Presidència, s'encarregarà de supervisar l'Executiu i les empreses públiques en relació al nivell d'ingressos de la CAIB

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha creat l'Oficina de Control Pressupostari, adscrita a la Presidència de les Balears, i que s'encarregarà de "racionalitzar i ordenar" la despesa pública de l'Executiu i de les empreses públiques que d'ell depenen per adequar-lo al nivell d'ingressos real de la Comunitat Autònoma. Així ho ha publicat l'Executiu balear al Butlletí Oficial de les Illes Balears (BOIB), on revela que aquest nou òrgan estarà dirigit per un director amb rang assimilat a director general, qui s'encarregarà des de la "neutralitat, la imparcialitat i l'objectivitat, de permetre aconseguir una millora en la satisfacció dels interessos generals, des de l'austeritat i la racionalització dels recursos utilitzats."

Per a la creació d'aquest nou òrgan, que buscarà una "assignació eficient de recursos i l'aplicació de mecanismes de transparència", el Govern ha aprovat un nou Decret que modifica l'aprovat el passat 18 de juny, mitjançant el qual s'estableix l'estructura orgànica bàsica de la Presidència. Així, l'Executiu ha considerat que és "necessari" disposar, dins de l'estructura orgànica de la Presidència, d'una Oficina de Control Pressupostari, que constituirà un instrument per al "disseny i el suport en les decisions i el desenvolupament de les polítiques de reorganització i racionalització de la despesa pública en l'Administració de la Comunitat Autònoma i a tot el sector públic instrumental que d'ella depèn".

Per tant, el Govern detalla que l'esmentada Oficina s'encarregarà de la recopilació de la informació econòmic financer del sector públic autonòmic per analitzar-la i també la confecció de les propostes pertinents per ordenar-les racionalment segons els principis propis de la bona gestió financera. Concretament, analitzarà i farà un seguiment dels objectius i indicadors d'activitat fixats en els pressuposts, convenis, contractes programa o qualsevol altre negoci jurídic que tingui per finalitat determinar objectius, quantificar l'execució i relacionar-los amb els recursos assignats.

Així mateix, l'Oficina de Control Pressupostari analitzarà l'activitat normativa del Govern en tots els supòsits en els quals aquesta activitat tingui repercussió en els ingressos i les despeses públiques, mentre realitzarà proposades en matèria de reorganització i racionalització de l'estructura i organització interna del sector públic autonòmic, especialment el sector públic instrumental. D'altra banda, impulsarà l'aplicació de les mesures d'ordenació del sector públic instrumental que preveu la Llei 7/2010, de 21 de juliol, del sector públic instrumental de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, mentre que també analitzarà l'aplicació dels principis de bona gestió financera i dels resultats obtinguts en relació amb els objectius proposats i amb els mitjans utilitzats.

El nou òrgan també serà l'encarregat d'impulsar l'aplicació dels principis d'economia, eficàcia i eficiència, alhora que analitzarà els costos i beneficis tant en l'Administració Autonòmica com al sector públic instrumental que depèn d'ella. A més, analitzarà els dèficits pressupostaris, patrimonials i de l'actiu circulant, així com també les pèrdues en els comptes de resultats, mentre farà propostes de mesures correctores i el seu seguiment i aplicació.

Seguiment de l'endeutament

L'Oficina de Control Pressupostari també realitzarà estudis i projeccions que permetin anticipar l'existència de problemes, mentre que, alhora, proposarà mesures preventives i analitzarà i farà un seguiment de l'aplicació correcta de l'endeutament i d'altres formes de finançament del sector públic instrumental. D'altra banda, l'esmentat Decret estableix que el personal al servei de l'Oficina de Control Pressupostari ha de tenir "tota la col·laboració necessària i inexcusable del personal al servei de la resta d'òrgans de l'Administració autonòmica i del sector públic instrumental, per accedir a les dades rellevants per a l'exercici de les funcions del nou òrgan.

Així mateix, afegeix que el personal al servei de l'Oficina de Control Pressupostari pot participar amb veu i sense vot a tots els òrgans de direcció col·legiats del sector públic instrumental autonòmic. Finalment, assenyala que correspon al vicepresident econòmic, de Promoció Empresarial i d'Ocupació, José Ignacio Aguiló, i al conseller d'Administracions Públiques, José Simón Gornés, adoptar les mesures que incumbeixin per a la dotació i la posada en funcionament de l'Oficina de Control Pressupostari en l'estructura administrativa de la Presidència de les Illes Balears.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per part forana, fa mes de 9 anys

Creen un organisme per controlar les empreses públiques. Sr. Bauzá que espera a fer-les desapareixer totes?, Saps que existeix una figura que es diu "fusió " de les empreses, per molt d´endetament que tenguin.?. Més dee lo mateix, Situació incomprensible´. O es que molts dels seus no podran ocupar cadira?. Té una oportunitat , però si no intenta arregar-ho el dèficit serà monstruós, li pasará per damunt les entrades del seu cap en poc temps

Valoració:11menosmas
Per Pere, fa mes de 9 anys

Això és una direcció general més, amb un altre nom, com també ho és la Secretaria Autonòmica de Promoció Empresarial i Ocupació.

Actualitzaran la llista de direccions generals i actualitzaran els imports del famós estalvi?

Inclouran la llista de caps de departament (amb secretari!) que estan creant a dojo?

Valoració:22menosmas
Per Aina, fa mes de 9 anys

A veure qui ho enten : Vol aprimar l´administració i reduïr el dèficit i el que fa es pujar-se el seu sou i el des seus i crea un organisme per controlar la despesa que consequentment durà més despeses. Ens escupeixen a la cara i a aAixò no s´ho creu ni un pepero!.

Valoració:17menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris