algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

Balears lidera les denúncies per violència masclista

Les Illes en registraren 1.032 casos durant el primer trimestre de 2011. Això és un creixement del 4% respecte del mateix període de l'any anterior

126574

Les Balears continuen encapçalant el major nombre de denúncies per violència de gènere.

ULTIMA HORA

Balears tenia una taxa de 18,73 denúncies per violència de gènere per cada 10.000 habitants durant el primer trimestre de l'any, el major índex de l'Estat, segons les dades de l'Observatori de la Violència Domèstica i Gènere, adscrit al Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Les Illes registraren un total de 1.032 denúncies per violència de gènere durant els primers tres mesos de l'any, la qual cosa implica un creixement del 4,1% respecte del mateix període de l'any passat. A més, es van presentar un total de 213 sol·licituds d'ordres de protecció, de les quals 163, el 77%, van ser validades pels òrgans judicials de la comunitat.

En l'àmbit general, les denúncies presentades als jutjats de l'Estat es van incrementar un 3% fins que arribaren a un total de 32.492 durant el mateix període. La xifra contrasta amb les 31.542 de casos registrats els tres primers mesos de 2010. Les dades de l'Observatori també revelen que del total de denúncies, el gruix va ser per atestats policials, ja fossin a instàncies de la mateixa víctima (63,7%), per intervenció directa policial (13,7%) o amb denúncia familiar (0,81%).

El 8,86% varen anar presentades per les víctimes al jutjat i el 0,62%, per familiars. A més, un 11,29% es van produir per un informe de lesions. En total, va ser la mateixa afectada qui va instar el procediment en el 72,5% dels casos. Entre gener i març es van sol·licitar 8.797 ordres de protecció, de les que el 68% van ser acordades. Un any abans, n'hi havia hagudes 9.200. A més, enguany, gairebé el 3% de les mesures van ser demanades per dones menors d'edat i, en total, el 35% de les sol·licitants eren d'origen estranger. Les mateixes dades també destaquen el descens en el nombre de dones que han acudit a la Justícia però després han renunciat a continuar amb el procés. En el primer trimestre hi van anar 3.577, l'11% de les denunciants, quan en el mateix període de 2010 representaven el 12,5%. Respecte a final de l'any passat, la xifra suposa un descens del 3,6%.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Magdalena, fa mes de 9 anys

A Joan: caldria t'informassis millor del que és el feminisme, consultant-ne la història i les idees que realment defensa. Per una altra banda, resulta curiós constatar que lideram en dues coses: en denúncies per violència masclista i en el no assoliment de les competències bàsiques per part dels nostres joves... I és que una cosa va amb l'altra... Idò!

Valoració:-3menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

"NELCAT", efectivament, el masclisme està considerat com a una xacra social, i ha de ser així, perquè ho es una xacra social, però el que no s'enten es que el feminisme no ho sigui considerat també; podem posar diferents exemples o situacions qüotidianes, com el cas dels acudits feministes a on deixen als homes ridiculitzats, aquesta classe d'acudits son del tot acceptats per la societat sense cap problema, però en canvi la societat no acceptaria de cap de les maneres un acudit masclista on es ridiculitzàs a la dona, per tant en aquest tema hi ha una doble moral clarissima. D'altra banda, existeix la "oficina de la dona" com a organisme public que defensa la dona, i està molt bé que existeixi, jo hi estic totalment d'acord, però el que no s'enten es que si existeix la oficina de la dona, no existeixi també la "oficina de l'home". La igualtat social en tots els aspectes, es sinònim de societat civilitzada, mentres que la desigualtat de sexes, sigui amb avantatge de la dona sobre l'home, o de l'home sobre la dona, es sinònim de societat barbara. Desde el meu parer, la societat interpreta erroneament el que cerca el feminisme, perquè el feminisme no cerca la igualtat, sinó que el que cerca es una societat matriarcal, ja que si cercàs la igualtat, parlaria de tots els aspectes, i no només, com fan, de referir-se als que estan discriminades, i per tant parlarien també dels aspectes on els homes son els discriminats (per exemple quant hi ha divorcis, i l'home ha de passar pensions a la dona, i ademes la dona es queda amb la vivenda, etc..., i d'això el feminisme no he sentit mai que en parlàs, només parla de la part que li interessa). El més trist, es que la meva opinió pot ser considerada per molta gent, com a d'opinió masclista, precisament per defensar la igualtat entre sexes, i per no defensar cap mena de privilegis de la dona sobre l'home, que es el que jo opin que cerca el feminisme.

Valoració:2menosmas
Per NELCAT, fa mes de 9 anys

Quan un home agredeix una dona, es considera automàticament com a violència "masclista".
Tenc una pregunta: quan és una dona que agredeix un home, és violència feminista?

Valoració:5menosmas
Per Far Right For Majorca gaudiu-ne, fa mes de 9 anys

Gaudiu d'un país multiracial, multicultural, multireligiós, etc.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris