algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Salom posa un candidat d'UPyD per liquidar la Ràdio i Televisió de Mallorca

En destitueix la directora, Marisa Goñi, i la relleva pel funcionari José M. Carrillo

126584

José M. Carrillo serà a partir de dilluns el nou director general.

La presidenta del Consell, Maria Salom, situarà dilluns com a nou director general de Ràdio i Televisió de Mallorca el funcionari de Cort José Manuel Carrillo, que es presentà com a número 3 d'UPyD a l'Ajuntament de Palma en les darreres eleccions. Salom comunicà ahir a la directora general en funcions de [M], Marisa Goñi, que seria destituïda dilluns, tot i que a ella no li revelà el nom del successor. José Manuel Carrillo, a més d'haver estat el número 3 a les llistes d'UPyD per a batlia de Palma, es funcionari a Cort, expert en administracions públiques i temes laborals i serà l'encarregat de fer efectiu el tancament de la ràdio i la televisió públiques de Mallorca. Salom el proposarà dilluns com a director i la junta general sotmetrà el candidat a votació.

Des del Consell asseguraren que "aterrarà de manera tranquil·la per poder veure els romanents que hi ha i l'audiència assolida". A més a més, explicaren que [M] "no es tancarà de cop" i que hi ha "programació contractada fins setembre". Goñi exposà durant la reunió d'ahir, que durà una hora, que els comptes de la RTV estan "sanejats" i que fins i tot hi ha "un superàvit d'1,6 milions d'euros". És per això que la directora en funcions defensà que amb el superàvit d'1,6 milions d'euros i els 2 milions d'euros d'inversió que el Consell encara no ha abonat a [M] es pot fer front "a la programació de setembre a desembre -1 milió d'euros-, a les obres d'adequació de la nova seu -1,1 milions d'euros- i a la renovació tecnològica dels equipaments -1,3 milions d'euros-".

Pel que a les despeses corrents, estan cobertes gràcies als Pressupostos prorrogats del 2010.
Goñi demanà a Salom que "s'agafin un temps, que determinin com cal fer aquesta intervenció i que es repensin el model audiovisual". Per part del Consell, en cap moment de la reunió no aparegueren les paraules 'continuïtat' ni 'tancament' i l'únic que els comunicaren és que volien que es fes un nou consell d'administració. Dilluns serà quan es constitueixi, amb 6 membres del PP, 2 del PSIB i 1 de PSM- IV-ExM. Per part del PP, se sap que la interventora del Consell, Elena Montejo, serà una de les sis persones que l'integraran.

La portaveu socialista al Parlament, Francina Armengol expressà ahir el malestar perquè "el PP no vulgui rectificar" una decisió que considerà "totalment errònia". També denuncià el que li sembla un "contrasentit" perquè "no pot ser que cerquin crear ocupació i el que facin primer sigui enviar gent a l'atur". Francina Armengol va deixar clar que amb els comptes que han deixat "un model de televisió pública per a l'illa és viable" i "ja he demanat a la presidenta del Consell de Mallorca que ho reconsideri".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente
Per PlusUltra, fa mes de 9 anys

Joan no estás perseguido, simplemente el pueblo con mayoría absoluta quiere que le proporcione los servicios y administración pública en el idioma que vive. Si ya solo hay un 25% de catalanoparlantes en estas islas (este dato debe ser muy optimista), pues como es lógico tendréis que disponer de un periódico en catalán, como es éste y los otros tres tendrán que ser en castellano. Igual pasa con las tv's, las audiencias mandan. Despierta Joan, conviértete o pronto te vas a relacionar con cuatro gatos y la endogamia a la larga es muy mala.

Valoració:0menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

Ha començat l'etapa del que anomenen ells com la "nueva mallorca". Que Déu ens agafi confessats. El discurs de perseguir la llengua catalana, dona molt de vots; també a adolf hitler, li va donar en el seu moment molt de vots el discurs antisemita, amb la consequent persecució de tots el poble jueu, quant després d'unes eleccions, el poble alemany, els hi va donar als nazis, la potestat d'així fer-ho. No crec que estigui exagerant si dic que tot aquest conglomerat de pp, circulo balear, i upyd, tenen una única cosa posada a dins del seu cervell, i no es altra que la de transmetre a la societat, un gran odi contra la llengua catalana, tal i com deia, va fer setanta anys enrere adolf hitler, el qual es va fer servir dels mitjans de comunicació de l'època per transmete a la població alemanya, un fort odi contra els jueus; ell va aconseguir seduir i manipular el cervell de molts ciutadans d'alemanya; jr. bauza, carlos delgado, jorge campos, etc...., han aconseguit també, per desgracia, amb la difusió d'un fort anti-catalanisme (es a dir, difonent un gran odi contra la llengua propia de les illes balears), seduir a moltissima part de la població empadronada a les illes balears, fins al punt d'obtenir la majoria absoluta a les eleccions. Aquest Es el nazisme del segle XXI, enlloc de perseguir races humanes, persegueixen llengües, amb la finalitat de poder continuar amb l'imperialisme i la supremacia de la nació castellana sobre les demés nacions, llengües, i cultures, negant-lis a totes aquestes, tots els drets inalienables que tenen com a pobles

Valoració:14menosmas
Per Biel, fa mes de 9 anys

Supòs que ja ho sabeu, però per si un cas no vos heu assebentat, els que volgueu donar suport a la continuitat de Televisió de Mallorca i d'Ona Mallorca teniu l'oportunitat de fer-ho aquest dissabte, a la plaça de l'Església de Lloseta, on els treballadors hem organitzat una festa sota el lema Mallorca Viu! La festa començarà a les 6 i mitja de l'horabaixa amb una xeremiada, hi haurà tallers infantils, l'actuació de Cucorba i Los Barruños, ball de bot. Ja al vespre, hi haurà revetla amb gent com els Germans Martorell, Adela Ferrer, Pujà Fasuà, Whoremaggeddon, La Orquesta de Bolsillo i els Rock and Press. Ja ho sabeu, teniu una cita amb M aquest dissabte a Lloseta.
Salut!

http://www.speriodistes.com/

Valoració:14menosmas
Per Agermanat, fa mes de 9 anys

Enhorabona! Els comentaris que no han estat redactats en català no han estat puntuats. Ni un d'ells! Comença a ser hora que deixem de ser els bons al·lotets de provincies que tanmateix entenen l'espanyol.

Valoració:47menosmas
Per Do not visit Majorca, fa mes de 9 anys

Suposem que aquests del PP són congruents amb el seu ideari.
Primer els els PP haurien de derogar l'article 3 de la constitució.
Una vegada suprimit l'article 3, se podria deixar de subvencionar la RAE, l'Instituto
Cervantes, TV1, TV2, RNE, les televisions TV3, i la TV-Mallorca i
Ona Mallorca. Primer na Salom ha de esperar que en Rajoy suprimeixi les subvencions
de àmbit estatal i a continuació les autonomies governades per els PP podrien deixar de
subvencionar.
També hi ha una altra novetat, el comerç ja no té perque etiquetar en castellà, ja ho poden
fer en almanco amb una llengua oficial de la UE (anglès, alemany, francès, maltès, etc).
Així que no compreu res que estigui etiquetat en castellà, gent que ès necessari castigar
per esser massa crics i ufans.

Valoració:14menosmas
Per CATALÀ, ÚNICA LLENGUA OFICIAL, fa mes de 9 anys

Català, sí; bilingüisme, no.

Valoració:21menosmas
Per acanales, fa mes de 9 anys

Mai entendré ses discussions de mallorquí / català vs. Castellà. Una persona es millor persona per xerrar una llengua que l'altre? Som del ferm convenciment que el bilingüisme es una avantatge que permet una millor comunicació i una facilitat per aprendre nous idiomes. És clar, es molt important (i de vital importància) protegir el nostre patrimoni (tant intangible – idioma, cultura, ...- com tangible). Més diàleg (per tots) i menys imposicions (i no tan sols del castellà, també del català). I a una illa com la nostra, on la industria més important és el turisme, la discussió no hauria de ser català / castellà, sino més aviat alemany / anglès / rus / xinés / àrab, .... Si volem ser competitius, haurem d'espavilar
Ah, y Rafa, esta es una sociedad bilingüe, te guste o no. La modernización y el desarrollo también implican adaptación al medio, conocimiento y cultura (al menos básica).

Valoració:-38menosmas
Per PlusUltra, fa mes de 9 anys

Rodillo!. Hay que convertirlos al cristianismo!, como si de indios se tratase, siempre vencimos y venceremos siempre. Eso dueleee..., dueleee!, eso si que va a doleeeeer!

Valoració:1menosmas
Per jordi L, fa mes de 9 anys

El pp mana i el pp aixafa amb un corró. Però hi ha eleccions. I hi vota la gent, a les eleccions, la gent que us envolta arreu. La que trobeu fent cua a la parada del peix, esperant l'autobús, comentant la notícia de la tele fent un café a la barra del bar o esperant a que el metge visiti, entre d'altres. I si hi parleu? No dic pas mirar de convèncer de res a ningú, eh? Ni barallar-s'hi! Però parlar-hi? Comenteu el que penseu. Accidentalment, amb bon humor, educadament i sense inoportunar. Si només veuen televisions espanyoles, molts dels vostres contertulis es trobaran en vosaltres una realitat que potser simplement ignoraven com qui no veu mai els fantasmes de la casa encantada on viu. Ànims.

Valoració:28menosmas
Per Foner., fa mes de 9 anys

Estau segurs que com més ens enfrontem, més ens respectaran. S'ha acabat el mallorquinet manso i "Conco Tom"! NO RESPONDRE MAI A RES EN CASTELLÀ: "Eso dueleee..., dueleee!", pensen. Clar, com que no hi estaven avesats.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 5
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris