algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

La coalició PSM-IV-ExM sol·licita el 3% dels vots per accedir al Parlament

Els econacionalistes presenten la proposició no de llei 'El Pacte de l'Euro i Mesures Institucionals per a una Democràcia de Qualitat'

El PSM-IniciativaVerds-ExM ha presentat una iniciativa en el Parlament perquè els partits que obtinguin un 3% dels vots en les eleccions autonòmiques entrin a la Cambra Legislativa, un percentatge que a dia d'avui se situa en el 5%. Es tracta que el Parlament representi "més àmpliament i millor" la voluntat política dels ciutadans, per la qual cosa proposa la modificació en el terme d'un any de la Llei Electoral de les Illes Balears. Els econacionalistes han lliurat a la Cambra Legislativa aquesta proposició no de llei titulada "El Pacte de l'Euro i Mesures Institucionals per a una Democràcia de Qualitat" i que ha estat presentada avui per la portaveu adjunta d'aquest grup, Fina Santiago.

La iniciativa compta amb nou punts, en un dels quals el Parlament insta el Govern de l'Estat a promoure una reforma electoral que reforci la pluralitat política i on les persones que estiguin imputades per qualsevol tipus de delicte no puguin ser candidates. També es planteja que el Parlament es "comprometi" a reforçar en el nou període de sessions les mesures de transparència i publicació dels béns, rendes i activitats dels diputats, així com a aplicar mesures d'austeritat per evitar despeses públiques.

El Parlament balear insta, es llegeix en un altre dels punts, que el Govern central reconsideri en el marc de la Unió Europea el denominat "Pacte de l'Euro", vetllant així per la defensa dels drets laborals i de l'Estat social, que són la garantia d'una Europa solidària, cohesionada i democràtica. De tota manera, Santiago ha reconegut que des de la comunitat autònoma hi ha "escassíssimes possibilitats" de canviar alguna cosa del Pacte de l'Euro. També s'insta el Govern central a modificar la normativa vigent per permetre que la devolució de l'habitatge al banc cancel·li el pagament de la hipoteca.

Un altre objectiu és que els governs central i autonòmic "lluitin" contra el frau fiscal i la corrupció amb mesures d'ordre fiscal, administratiu i penal. La iniciativa parlamentària també proposa al Govern de Madrid que se celebri un referèndum vinculant sobre les mesures que tenen un fort impacte social, cas de l'ampliació de l'edat de jubilació als 67 anys.

A més, la diputada ecosocialista ha tornat a recordar que el seu grup confia en què el PP, que té tenir la majoria absoluta en el Parlament, consensúe amb la resta de partits el nomenament del nou director general de IB3 Ràdio i Televisió. En aquest sentit, ha recordat que el president de Balears, José Ramón Bauzá, ha manifestat que seria una persona de consens, si bé Santiago ha postil·lat que té "poca esperances" que sigui així.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Massa tard!, fa mes de 9 anys

Es pardals! Ho pogueren fer quan governaven i ho fan ara amb la majoria ultraabsoluta de la Secta de la Gaviota. Més collons i se moren!

Valoració:0menosmas
Per jbm, fa mes de 9 anys

Per què un 3 per cent? Amb sa llei d'Hont no cal posar mínims

Valoració:0menosmas
Per català de Mallorca, fa mes de 9 anys

voleu fer el favor de deixar d'anomenar "econacionalistas" a una gent que en els últims quatre anys que va governar ens va deixar regalets com aquests:
SI a Son Espases, SI al segon cinturó, SI a Son Bordoi, NO al cinema en català, NO a la policia autonòmica, NO a la cogestió aeroportuària ... collons!!! quin tipus d'ecologisme i de nacionalisme és aqueix?

Valoració:-6menosmas
Per Laura, fa mes de 9 anys

Per què no ho feren els tres anys que governaven? Un poc entabants si que ho són!

Valoració:0menosmas
Per Joan Pere, fa mes de 9 anys

Ara s'ase ja es mor de rialles

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris