cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Pajín es defensa i diu que pagà per l'estada a Llatzaret

La ministra de Sanitat assegura que abonà la seva tarifa i la dels seus pares a l'illot menorquí. Manté que hi havia moltes places lliures

126576

Leire Pajín passà el cap de setmana a Menorca amb els seus pares.

R.L. - R. L.

La ministra de Sanitat, Leire Pajín, es defensà ahir de les acusacions rebudes per un suposat tracte de favor durant l'estada que protagonitzà el cap de setmana passat, acompanyada dels seus pares, a l'illa de Llatzaret (Menorca), reservada únicament a funcionaris i exfuncionaris de Sanitat i vetada als menorquins. Pajín explicà que "es tractava d'unes dates en què hi havia moltes places lliures" i advertí que "va pagar com fan tots els ministres i alts càrrecs de Sanitat".

La ministra, que ha estat acusada per funcionaris del ram d'haver gaudit d'un tractament preferencial i d'haver-se saltat el procés de sol·licitud habitual, no aclarí per què va poder accedir a l'illot acompanyada dels seus pares, atès que les normes d'accés que regeixen l'indret només hi permeten un acompanyant més enllà de la unitat familiar.

A més, des del Ministeri de Sanitat es revelà l'existència d'una dependència dins l'illa "reservada sempre" per a tots els ministres de Sanitat. "Aquesta habitació és independent de la llista d'espera, està sempre reservada i hi poden anar tots els que han estat i són ministres. No la pot fer servir ningú que no ho sigui", remarcaren ahir fonts del Ministeri. Segons aquestes mateixes fonts, l'habitació que ocupà la ministra durant els tres dies i la que feren servir els seus pares foren pagades a un preu diferent, molt superior al que abonen els treballadors del Ministeri, que poden gaudir d'una estada de 15 dies amb tot inclòs (trasllats en barca també) per només 300 euros.

Leire Pajín, que ahir era de visità oficial a Santander, advertí que no és la primera ni la darrera ministra que visitarà aquest indret històric que cuida i manté el Ministeri de Sanitat. "Segurament hi ha qui pensa que els ministres hem d'estiuejar en una urbanització de luxe exclusiva o en un resort amb molta seguretat perquè ningú no se'ns pugui apropar i no puguin fer-nos fotos en una platja normal, però jo no ho he fet mai i no ho faré", recalcà la titular socialista.

Així mateix, Pajín es mostrà orgullosa de ser la primera ministra que ha aconseguit que l'illa protegida s'obri al públic menorquí, tot recordant el conveni que ella mateixa signà amb el Consell de Menorca, però que de moment encara no s'ha aplicat. "Tenc l'honor de ser la primera ministra que ha signat un conveni perquè els ciutadans menorquins puguin utilitzar Llatzaret i gaudir-ne, com reivindicaven des de temps enrere", explicà. Aquest conveni, que fou signat el 27 de març passat amb el llavors president del Consell, Marc Pons, no s'ha fet efectiu per culpa del Consell mateix, va remarcar ahir el Ministeri. Segons Sanitat, l'illot de Llatzaret s'hauria d'haver obert al públic el 15 de juny, però el canvi de govern va provocar que l'acord no s'hagi pogut posar en marxa, per a desgràcia dels menorquins.

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Macià, fa mes de 9 anys

"Llatzaret" o "Llatzeret"?

Valoració:0menosmas
Per joi1pastor., fa mes de 9 anys

I després van de socialistes per la vida jejeje.

Valoració:0menosmas
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

Pajín explicà que "va pagar com fan tots els ministres i alts càrrecs de Sanitat".

A mi no me farà creure que amb 300euros per uns 15 díes hagin bastat per pagar l'estada. Que ho estam pagant noltros tot això, i ben car que mos surt!

Valoració:-1menosmas
Per Remei, fa mes de 9 anys

Vull que els imposts que pagam a les Illes Balears quedin aquí i que s'invertesquin aquí.

Valoració:2menosmas
Per Far Right For Majorca privilegis, fa mes de 9 anys

Privilegis colonials.

Valoració:2menosmas
Per Pepi, fa mes de 9 anys

Jo també hi vull anaaaaaaaaaar!

Valoració:2menosmas
Per xoriguer, fa mes de 9 anys

La cuestión más importante es que ese Patrimonio es de Menorca, y sus usos son para un grupo de funcionarios exclusivos del Ministerio.Nosotros deseamos que ese patrimonio sea para todos los menorquines, con gestión y usos a cargo de la Administración del Consell.Allí se podría realizar las Colonies d´estiu para todos los niños de las Islas.Hay inifinidades de actividades que podríamos disfrutarlas.Pero siempre el Psoe se ha negado, y lo mismo los del PP.NO HAY MANERA, Y LA ÚNICA SOLUCIÓN SERÍA TOMARLA .

Valoració:1menosmas
Per jrbs, fa mes de 9 anys

No comprenc tanta "indignació" electoralista, si als refugis del Govern Balear sembla que tot està muntat perque sempre els mateixos funcionaris, i enxufats, tinguin el privilegi de gaudir de places als seus refugis...

Valoració:2menosmas
Per Cèsar, fa mes de 9 anys

Aquests són alguns dels privilegis que tenen els funcionaris espanyols i que segurament conservaran molts i molts anys més encara. En realitat no som més que una província, un territori perifèric, unes "islas adyacentes".

Valoració:4menosmas
Per Tomeu, fa mes de 9 anys

És Llatzeret, amb "e", derivat de Llàtzer.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris