algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
22°

“No em nomenaren per tancar [M]”

La directora general de RTV de Mallorca, Marisa Goñi, no vol ser qui acomiadi els treballadors

126516

Marisa Goñi el 31 de juliol del 2007, durant la presa de possessió del càrrec de directora general de la RTV.

Arxiu

La directora general en funcions de Ràdio i Televisió de Mallorca, Marisa Goñi, assegurà ahir que "no em nomenaren per tancar RTV de Mallorca" i per això "no vull ser jo qui acomiadi els treballadors". Goñi té previst reunir-se avui a les 12 del migdia amb la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, i l'únic que se li ha comunicat és que "havien pensat tancar". La directora general es mostra convençuda que les intencions del Consell són "nomenar algú altre en el meu lloc i que aquesta persona pugui fer efectiu el tancament de la tele i la ràdio".

Salom vol que el Consell de Mallorca sigui "auster i sense duplicitats". I Goñi defensa que a [M] "som una empresa sanejada, tal com mostra l'auditoria de comptes del 2010, i fins i tot amb un superàvit d'1,6 milions d'euros". El pressupost d'enguany per a la ràdio i la televisió és el que està prorrogat del 2010: 9,5 milions d'euros provenen del Consell i 600.000 euros, de la publicitat. Això suposa un total de 10,1 milions, suficients "per garantir el funcionament com fins ara", explicà Goñi. Dels 9,5 milions, 4,6 corresponen a la partida d'inversió que encara no han començat a rebre i, d'aquests, 2 milions "estan reservats a disposició del nou Govern".

La directora defensà també la viabilitat econòmica que té la creació d'una única seu per a [M] al polígon de Son Valentí, a la qual es podria fer front amb "el superàvit d'1,6 milions d'euros i els 2 d'inversió que estan a disposició del nou Executiu". Per Goñi, la clausura d'aquest servei públic "podria fer molt mal a la comunicació de proximitat i al sector audiovisual". Actualment, hi ha 115 persones en plantilla i, a més, es generen uns 1.200 llocs de feina indirectes durant un any. La també periodista considera que "cal fer un estudi per cercar fórmules a fi de millorar allò que ja hi ha, abans de prendre qualsevol decisió".

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per antoni, fa mes de 9 anys

Cinisme pur. Què costa a IB3 oferir la Formula 1? És necessària, quan l'ofereixen altres canals en obert? Que expliquin en Bauzà i na Salom perquè és més important la Fórmula 1 (totalment prescindible perque es pot sintonitzar a altres canals) que deixar sense feina centenars de treballadors. Aquests són els que demanen consens i volen frenar l'atur? Els importa un rave l'atur. Que es posin a fer camps de golf i autopistes i que no es preocupin: els tornaran votar.

Valoració:2menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

"Visca M", per això que apuntes tú, vaig dir jo en un comentari més avall, que el que ha de fer el pp es justificar les seves accions contra el català, presentant els numeros del que ens costa econòmicament RTVM (que en realitat es un cost irrisori), i comparar-los per exemple amb els que ens costa IB3 (cadena d'una qualitat informativa i d'espais en general, molt més baixa que RTVM, i que econòmicament es la que ens costa molt més), també comparar-ho amb el que ens consta als illencs mantindre el "Instituto Cervantes de la Lengua Castellana", i moltres altres aportacions econòmiques que hem de pagar a altres entitats pro-castellanes, que ara no em venen al cap; he posat com a exemple el institut cervantes de la llengua castellana, perquè si tanta despesa suposen les llengües, em d'imaginar que la llengua castellana no tant sols no es una excepció, sinó que la despesa es molt més alta, perquè el presupost que es destina a aquesta llengua, es com a mínim 3 o 4 vegades més alt que el que es destina a la catalana, però que curiosament en aquest cas no surt cap membre del pp dient que a partir d'ara queden congelades les partides cap al "instituto cervantes de la lengua castellana", al.legant l'austeritat econòmica que al.leguen amb les supressions de la Direcció de Politica Lingüistica, dels dinamitzadors lingüistics, de RTVM, i el que encara els hi deu quedar en ment per voler suprimir i tancar. Realment podem tenir sentiment espanyol, amb un Estat que l'únic que vol de noltros son els nostres doblers, però que no vol de cap manera ni la nostra llengua ni la nostra cultura?. A la realitat no som cap Comunitat Autonoma d'Espanya (i remarca això de "autònoma"), sinó que som una esclava colonia castellana.

Valoració:2menosmas
Per Visca M!!, fa mes de 9 anys

Aquesta déu ser la televisió pública que manco doblers costa als ciutadans. I a més, amb una programació propera, de qualitat, plural i en català. Qualitats que, seconeix, la fan perillosa a ulls de molts.

Valoració:12menosmas
Per Agermanat, fa mes de 9 anys

Al País Valencià, l'ajuntament de Gandia (pp) ha tancat l'emissora comarcal de televisió Gandia TV. Vull dir amb això que el que passa amb Televisió de Mallorca no és un fet puntual i exclusivament nostre. Per cert, una televisió comercial i en català és possible. Caiem en l'error de pensar que la nostra llengua sols ha de ser per xerrar de llibres, de teatre i d'exposicions de pintura.

Valoració:8menosmas
Per tanmateix, fa mes de 9 anys

"Colom", el problema de la teva proposta és caure en l'error de crear una televisió on la nostra llengua serà inexistent, la publicitat orientada a la falsa economia que mos manté (turisme de masses de mala qualitat), i la programació basada en tele-escombraria a l'estil de tele5, antena3, cuatro i tota la ristra inacabable de canals de TV-incultura. La trista realitat d'aquest país (i d'altres) és que una cadena privada basada en la cultura sembla no ser econòmicament rendible (recordau el que va passar amb la cadena de notícies CNN+)
Així i tot, la teva intenció és bona.

Valoració:4menosmas
Per Joan, fa mes de 9 anys

l'argument d'austeritat econòmica, que fà servir el pp per poder eliminar la Direcció de Politica Lingüistica, per poder eliminar els dinamitzadors lingüistics, per poder tancar RTVM, etc..., etc..., es un argument fals, l'argument real i vertader de tots aquests tancaments, es que volen llevar la llengua catalana de la nostra societat, aquest es l'argument real i no un altre, i sinó que ho demostrin amb els numeros a la mà, i no fent demagogia, que es el que fan, i així es veuria ben a les clares que no es precisament la llengua, la causant de cap crisi econòmica; de passada ja que hi son, que tornin tots els milions d'euros que ens varen robar durant les seves passades legislatures, aquesta acció sí que ajudaria a eixugar deficit, i no les accions de perseguir la llengua catalana com uns desesperats.

Valoració:10menosmas
Per Colom, fa mes de 9 anys

I si creàssim una RTVMallorca privada, dirigida per un consorci d'associacions i amb petits accionistes? Disposam de professionals, disposam de motivació, disposam de capacitat... sols hem de menester l'empenta.

Valoració:8menosmas
Per Agermanat, fa mes de 9 anys

@Logica. Resposta a la teva pregunta: perquè no interessa tenir una ràdio i una televisió de qualitat a les illes Balears i Pitiüses. El setembre veurem els canvis que es produiran a IB3, tant per l'ús de la llengua com pels continguts de la programació.

Valoració:12menosmas
Per claricat, fa mes de 9 anys

Diguem la veritat: aquest tancament forma part del pla de persecució del català.

Valoració:29menosmas
Per juanito 2, fa mes de 9 anys

Esper que es pugui trobar una sol-lució digna per la tele i el seu personal, son llocs de feina qualificats, amb una direcció exemplar i no tenen que pagar ells els plats romputs.
Lleveu-vos vosaltres els polítics tots els privilégis i sous i pagues desmesurats i voreu com vos surtiràn els números.

Valoració:32menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente

Comenta

* Camps obligatoris